Emilie Haavi forlater klubben etter sesongen

Foto: Bildbyrån.

Sist oppdatert: 10. nov 2021 Skrevet av: jonas

 

Emilie Haavi spiller sin foreløpig siste kamp for LSK Kvinner mot Sandviken lørdag 13. november i LSK-hallen, før ferden bærer videre etter ni år i klubben. En ekte legende av klubben takkes med det av. Emilie kom til klubben før 2013-sesongen, og har spilt over 200 offisielle kamper totalt for klubben i Toppserien, NM og Champions League.

Hvordan blir det å spille din foreløpig siste kamp for LSK Kvinner på lørdag?

-Det kommer selvfølgelig til å bli veldig spesielt. Dette har vært klubben min de siste ni årene, og det å ta på seg drakta én siste gang kommer til å bli emosjonelt. Samtidig så skal jeg prøve å holde fokus på kampen, og gjøre en god prestasjon der – så får følelsene heller komme i etterkant, sier Emilie Haavi.

Hva er ditt beste minne med klubben?

-Det er utrolig vanskelig å trekke frem ett enkelt minne. Jeg har vært med på en helt fantastisk reise, og kommer til å ha med meg alle disse opplevelsene og minnene for resten av livet. Allikevel må jeg trekke frem siste seriekamp mot Stabæk i en fullsatt hall i 2014, der vi sikret seriemesterskapet. Jeg må også nevne hjemmeseieren i Champions League mot selveste PSG på Åråsen i 2016, sier Emilie Haavi.

-Det som allikevel sitter igjen som det sterkeste minnet er alle de fine menneskene jeg har møtt på veien. Jeg har fått venner for livet, hatt fantastiske trenere som har pushet meg og vært med på å forme meg til den jeg har blitt, opplevd å ha Kanarifansen i ryggen, og blitt kjent med alle de fantastiske frivillige som helg etter helg stiller opp for oss jentene. Slagordet vårt VI-OSS-SAMMEN er virkelig beskrivende for denne klubben, sier Emilie Haavi.

Hvor bærer ferden videre? 

Det er noe veldig spennende og fristende på gang, men mer enn det kan jeg ikke si akkurat nå. Jeg håper på en avklaring i løpet av de nærmeste ukene. Valget om å forlate LSK Kvinner har vært utrolig vanskelig, særlig fordi jeg merker at klubben virkelig har noe bra på gang – både på og utenfor banen. Bakgrunnen for valget handler i bunn og grunn egentlig bare om at jeg etter ni år på samme sted, ønsker å utfordre min egen komfortsone, og å oppleve noe annet før karrieren en dag også tar slutt, sier Emilie Haavi. 

Kommer til å bli aktuelt til å spille for klubben igjen ved en senere anledning?

-Man skal aldri si aldri. Dette er og forblir klubben i mitt hjerte, sier Emilie Haavi.

Emilie har vært i klubben over en meget lang periode, og har fått med seg hele seks seriegull og fem kongepokaler. Hun er med det den mest meritterte kvinnen i norsk fotball gjennom tidene. Etter lørdagens kamp står vår kaptein med 215 kamper totalt for klubben og 108 mål i offisielle kamper. Etter lørdagens kamp mot Sandviken ender Emilie på 194 kamper i Toppserien og NM i gult og svart. På disse kampene har hun notert seg for 102 mål. I tillegg har Emilie representert klubben i Champions League 21 ganger og scoret fem ganger.

Hvordan blir det å miste Emilie Haavi, både i garderoben og på banen?

-Det er selvfølgelig synd å miste Emilie. Hun har vært en sentral spiller i vår spillestil, og sesongen hun har levert i år er nok den beste jeg har sett av henne. Utenfor banen har Emilie et stort hjerte for klubben, og hun har gjort alt hun kan for at klubben skal nå sine målsetninger. Hennes erfaring har vært verdifull for gruppen når det kommer til å forankre kulturen vi trenger her for å strekke oss til neste nivå, sier Knut Slatleim.

Hvilke betydning har Emilie Haavi hatt for laget siden du kom hit?

-I min tid her har jeg fulgt Emilie gjennom en opptrening fra korsbånd, inn i en kapteinsrolle og gjennom et generasjonsskifte i stallen. Hun har klart kombinasjonen av å løfte sine prestasjoner kontinuerlig, utvikle seg i lederrollen og er sterkt delaktig i at vi kan se «opp og frem» inn i fremtiden. At Emilie velger som hun gjør nå har vi forståelse for, og det er en del av fotballens økosystem at hun velger å søke nye og annerledes utfordringer nå. Så er hun hjertelig velkommen hjem igjen om savnet skulle bli for stort, sier Knut Slatleim.

 

Vi ønsker Emilie masse lykke til på ferden videre! En ekte legende takkes med det av. Hvem vet, kanskje våre veier møtes igjen?