3 nye poeng mot Lyn

Foto: MARIUS SIMENSEN/Bildbyrån.

Sist oppdatert: 03. jun 2021 Skrevet av: jonas

 

Kampreferat (Skrevet av Espen Morfjord)

Endelig var det klart for den utsatte kampen mot Lyn som egentlig skulle bli spilt i runde 1. Lyn-laget startet sesongen med et 4-0 tap på bortebane mot byrivalen VIF i helgen. LSK Kvinner kom derimot fra en fin 5-2 seier over Arna-Bjørnar i LSK-hallen. LSK Kvinner gjør en endring på laget som startet i kampen mot Arna-Bjørnar. Thea Kyvåg kom inn på høyrekanten for Mille Ivi Christensen.

LSK Kvinner tar tak i kampen fra start og kommer til et par halvsjanser, men forsvaret til Lyn får ryddet unna. Etter 13 minutter kommer Lyn på en kontring som ender med at ballen heades i mål bak en sjanseløs Ida Norstrøm. 1-0 til Lyn. Etter scoringen tar Birdsa over kampen. LSK Kvinner kommer seg til flere innlegg fra kantene, men det blir kun mye nesten, uten noe tellende resultat. Lyn ligger kompakt og forsvarer seg godt, og lagene går til pause på stillingen 0-1.

I andreomgang setter Birdsa på turboen! Det har gått kun et par minutter da Emilie Haavi tar seg ned til dødlinja og slår et strålende innlegg rett over hanskene til Lyn-keeperen, og på panna til Sophie Román Haug som header inn 1-1! Camilla Linberg pådrar seg dessverre en skade og byttes ut med Isabell Bachor ret etter dette. Isabell Bachor kommer inn til sin kamp nr 150 i Toppserien for LSK Kvinner! Kun Ingrid Moe Wold har flere Toppseriekamper for LSK Kvinner.

Sophie Román Haug jubler etter å ha stanget inn reduseringen. Foto: MARIUS SIMENSEN/Bildbyrån.

Så er det tid for Nora-show! Snaue timen er spilt når Sophie Román Haug bryter pasning fra en Lyn-spiller, ballen havner hos Justine Vanhaevermaet godt inne på banehalvdelen til Lyn. Hun finner Nora Eide Lie med en fin pasning som deretter drar av en Lyn-spiller, før hun fra 14 meter chipper ballen på mesterlig vis over Lyn-keeper som er på vei ut. LSK Kvinner har da snudd kampen og leder 2-1!

Noen minutter senere kommer Emilie Haavi igjen seg ned til dødlinja og slår inn foran mål. Lyn-forsvaret får ikke klarert og ballen havner hos Nora Eide Lie som banker ballen opp i nettaket fra kort hold. 3-1! Birdsa fortsetter å styre kampen, hvor Nora Eide Lie og Justine Vanhaevermaet har god kontroll på midtbanen. LSK Kvinner kommer til flere muligheter, men får ikke ballen i nettmaskene.

På overtid kommer Lyn på en sjelden visitt etter en kontring og klarer å score et mål fra skrått hold. Ida Norstrøm redder, men Lyn-spilleren setter returen og reduserer til 3-2 for Lyn. Dette blir også bli sluttresultatet.

Hovedtrender Knut Slatleim sier følgende om etter kampen:

-I det kampen begynner ser man tydelig at planen til Lyn er å ligge lavt og kontre på oss. Dette lykkes de med og får en scoring tidlig. Kampen bærer preg av at Lyn låser egen boks, og at vi bearbeider mye. Vi skaper mange brukbare sjanser, men Lyn holder buret rent ut hele førsteomgangen. Vi visste at dette ville gjøre Lyn-spillerne slitne etterhvert, noe som kommer tydelig frem i 2. omgang hvor vi dominerer fullstendig. Vi får 3 kjappe scoringer etter et vedvarende trykk på Lyn. Hadde vi vært mer effektive i motstanderens boks, kunne vi fort scoret 4-5 mål. Vi mangler litt killerinstinkt i motstanders boks i førsteomgang, men dette bedrer seg i 2. omg. På slutten er vi litt uoppmerksomme da Lyn kontrer inn en redusering til 3-2. Vi er absolutt på vei mot god form, og 6/6 poeng i våre to første kamper er noe vi kan bygge videre på. Kampene kommer tett nå, så nå handler alt om å omstille seg inn mot kampen på lørdag borte mot Avaldsnes.

Malin Brenn var mye involvert i pasningsspillet fra sin stopperposisjon da Lyn ble liggende lave. Foto: MARIUS SIMENSEN/Bildbyrån.

Kampfakta

LSK Kvinner 3-2 Lyn

Mål: 48´  Sophie Román Haug (Assist: Emilie Haavi), 59´  66´  Nora Eide Lie (Assist: Vanhaevermaet på mål nr. 1).

LSK Kvinner XI: Ida Norstrøm, Cathrine Dahlström, Malin Brenn, Ina Gausdal, Emilie Woldvik, Justine VanhaevermaetNora Eide Lie, Thea Kyvåg, Camilla Linberg, Emilie Haavi(c), Sophie Román Haug.

Innbyttere: Thiril Erichsen, Casandra Lüthcke, Isabell Bachor (Inn 56´ ), Mille Ivi Christensen (Inn 53´ ), Mia Authen.

Kampens store spiller, Nora Eide Lie, rett før hun setter inn 2-1. Foto: MARIUS SIMENSEN/Bildbyrån.

Neste kamp

Avaldsnes vs. LSK Kvinner 

Etter 2 serierunder ligger Birdsa nå på 3. plass, kun på bak  VIF og RBK på målforskjell. Neste kamp for LSK Kvinner er lørdag 5. juni klokken, da venter en tøff bortekamp mot Avaldsnes på Karmøy. Avaldsnes har tapt sine to første kamper i årets Toppserie. I fjorårets sesong tapte LSK Kvinner begge sine seriekamper mot Avaldsnes.

-På lørdag venter nok en kamp, så restitusjon inn mot kampen blir nok en gang viktig. Avaldsnes kommer fra to tap, så vi møter nok en sulten gjeng. Vi går inn i kampen med høy selvtillit, sier Knut Slatleim i forkant av kampen.

Kampen kan du se på Direktesport.no fra klokken 15.00.

VI-OSS-SAMMEN!