2-1-seier mot Lyn i LSK-hallen

Sist oppdatert: 25. feb 2023 Skrevet av: jonas

 

Dagens kamp mot Lyn endte 2-1 etter scoringer av Mimmi Löfwenius Veum og Tilde Andersson i det som var en meget solid kamp fra vår side.

Full kontroll i stort sett hele kampen

Vi tar tak i kampen fra første spark på ballen, og allerede etter syv minutter belønnes vi med en scoring etter å ha gått ut høyt. Amanda Johnsson Haahr finner Mimmi Löfwenius Veum som setter ballen nydelig i krysset fra 20 meter. Mimmi’s første scoring siden skaden er et kremmerhus!

Etter målet forsetter vi styre kampen, og med unntak av et par kontringer har vi full kontroll i de første 15 av oppgjøret. Lyn er nære ved å score 18 minutter ut i kampen, men ballen settes over.

Utover i omgangen er vi meget nærme å øke ledelsen to ganger. Først ved Amanda Johnsson Haahr som tar ned ballen elegant etter et godt innlegg og skyter i nettveggen. Så kommer Emilie Woldvik gjennom alene med keeper etter en nydelig pasning av Tilde Andersson, men vinkelen blir litt for skrå og ballen settes rett til side for mål.

Minuttet etter dette er det Lyn sin tur til å score. De vinner ballen høyt etter en feil fra oss, og setter ballen kontrollert i mål fra 14 meter. Utagbart for keeper. Etter scoringen er Lyn mye mer med i kampen, men flere scoringer blir det ikke i de første 45.

Vi kommer ut i 100 fra pause og tar tak i kampen igjen, og allerede to minutter inn i omgangen tar vi tilbake ledelsen. Emma Stølen Godø finner Tilde Andersson på 30 meter som stormer mot 16-meteren før hun skyter. Skuddet går midt på keeper og gjennom hanskene. Keepertabbe, men alle mål teller like mye.

Utover i kampen fortsetter vi å totaldominere oppgjøret, og Lyn er så vidt over midtbanen gjennom store deler av omgangen. Vi skaper et par farligheter, og vi er meget nærme å øke til 3-1 to ganger i de siste 10 minuttene av kampen. Først header Nina Jakobsson ballen ned til Amanda Johnsson Haahr som kommer seg til et skudd fra fem meter, men Lyn klarerer unna i siste liten, før Nina Jakobsson selv kommer seg til en enorm sjanse kun fem minutter senere. Nina snapper ballen og kommer alene med keeper, men Lyns målvakt stopper svensken fra å legge på til 3-1.

Flere mål blir det ikke, og vi vinner fullt fortjent 2-1 i LSK-hallen.

Kampfakta

Mål:

7′ Mimmi Löfwenius Veum (Målgivende: Amanda Johnsson Haahr)

47′ Tilde Andersson (Målgivende: Emma Stølen Godø)

Lagoppstilling: Thiril Erichsen, Emilie Woldvik (c) – Camilla Huseby – Marte Hjelmhaug – Mia Authen, Emma Stølen Godø – Katrine Winnem Jørgensen – Tilde Andersson, Rebecka Holum – Mimmi Löfwenius Veum – Amanda Johnsson Haahr

Benk: Oda Johansen, Mille Ivi Christensen, Laura Gashi, Nina Jakobsson, Thea Kyvåg

Bytter:

46′ Thea Kyvåg & Oda Johansen inn, Marte Hjelmhaug & Rebecka Holum ut

62′ Laura Gashi, Nina Jakobsson & Mille Ivi Christensen inn, Mimmi Löfwenius Veum, Tilde Andersson & Katrine Winnem Jørgensen ut

 

VI – OSS – SAMMEN