2-0-seier borte mot ØHIL i årets første kamp

Foto: Andreas K. Berge/Kvinneidrett.no

Sist oppdatert: 07. feb 2023 Skrevet av: jonas

 

Årets første kamp sto på trappene da vi gjestet Ferd Arena Hosle til treningskamp mot ØHIL. Vi vant komfortabelt 2-0 i det som ble en fin første test for laget, hvor samtlige som var tilgjengelig fikk rikelig med spilletid i oppgjøret som ble spilt over fire omganger på 20 minutter.

Kampreferat

Vi tok initiativet i kampen fra start av, noe som stort sett skulle vare kampen ut med unntak av noen kontringer fra hjemmelaget. De første 20 minuttene bærer preg av to lag som er tidlig i sin oppkjøring, men hvor vi kjører kampen betraktelig. Vi får til en del fine kombinasjoner, men vi sliter med detaljene på siste tredjedel.

Etter rundt 10 minutter er vi veldig nærme ved Amanda Johnsson Haahr, som finter seg fint innover fra sin venstrekant før hun avslutter fra skrå vinkel, men skuddet reddes. Hjemmelagets målvakt sørger med det for at omgang én av fire ender målløst.

I omgang nummer to fortsetter kampen i samme spor. Vi har mye ball og får til en del fine kombinasjoner, men de altfor store sjansene uteblir enn så lenge. Prøvespiller Madelen Dahlstrøm kommer seg til en stor sjanse, men setter ballen rett over mål. Etter dette får hjemmelaget sin første mulighet på en kontring, men Moa Edrud varter opp med en kjemperedning. Etter dette får vi en liten vekker og det kjøres på fremover.

Først kombinerer vi fint før vi blir snytt for en soleklar straffe, før Emma Stølen Godø får til et godt treff som stoppes av en meget god ØHIL-målvakt. I påfølgende angrep blir Tonje Pedersen felt og dommeren peker på straffemerket. Dessverre skyter Emilie Woldvik straffesparket i tverrliggeren og ut.

Utover i denne omgangen kommer ØHIL seg til nok en sjanse etter at vi ikke klarer å spille oss ut bakfra, men Moa Edrud varter nok en gang opp med en god redning, før Emilie Woldvik trekker frem en enorm redning på strek. I påfølgende angrep kommer vi nok en gang meget nærme scoring, det hele to ganger, men Madelen Dahlstrøm blir hindret av en god målvakt i ØHIL-buret.

I omgang nummer tre har vi fortsatt full kontroll, men det skapes mindre, og det eneste å ta med seg er at vi igjen er meget nærme da Amanda Johnsson Haahr setter ballen over mål fra kloss hold.

I siste omgang er vi virkelig gode. Flere flotte kombinasjoner sitter, og vi skaper flere gode sjanser. Midtveis i omgangen sitter endelig målet. Etter fine kombinasjoner slås ballen ut til Thea Kyvåg som slår et presist innlegg i boks som Amanda Johnsson Haahr setter kontrollert i mål. 1-0!

Etter scoringen fortsetter vi å pushe på mot nok en scoring, og vi blir belønnet noen minutter etter første mål. Etter litt kaos i feltet til hjemmelaget, setter Silje Kittilsen ballen kontrollert i mål til 2-0. Flere mål blir det ikke og kampen ender 2-0.

Vi tar med oss en kontrollert 2-0-seier og en god gjennomføring i årets første kamp. Det er også veldig gledelig å ha Mimmi Löfwenius Veum tilbake på banen etter korsbåndskaden hun pådro seg i fjoråret preseason. Velkommen tilbake, Mimmi!

Kampfakta

Mål:

Amanda Johnsson Haahr (Målgivende: Thea Kyvåg)

Silje Kittilsen (Målgivende: Thea Kyvåg)

Lagoppstilling: Moa Edrud, Emilie Woldvik (c) – Mia Authen – Marte Hjelmhaug – Oda Johansen, Emma Stølen Godø – Irene Dirdal – Tonje Pedersen, Amanda Johnsson Haahr – Mimmi Löfwenius Veum – Signe Holt Andersen

Benk: Thiril Erichsen , Camilla Huseby, Katrine Winnem Jørgensen, Silje Kittilsen, Madelen Dahlstrøm (prøvespiller)

Bytter:

10′ Madelen Dahlstrøm inn, Mimmi Löfwenius Veum

40′ Thiril Erichsen inn, Moa Edrud ut

40′ Camilla Huseby inn, Oda Johansen ut

40′ Thea Kyvåg inn, Madelen Dahlstrøm ut

40′ Katrine Winnem Jørgensen inn, Marte Hjelmhaug ut

60′ Silje Kittilsen inn, Tonje Pedersen ut

 

Neste treningskamp er førstkommende lørdag i LSK-hallen klokken 10.00 mot Røa.

VI – OSS – SAMMEN