En kamp helt utenom det vanlige

Hva er avgjørende for å arrangere en Champions League kvartfinale? Nøkkelpersoner!

Sist oppdatert: 24. mar 2019 Skrevet av: anna

 

 

LSK Kvinner er i kvartfinalen i Champions League. Første kamp var borte mot Barcelona 20.03., før vi tar imot Barcelona hjemme 27.03.2019 med avspark kl 18.30 på Åråsen. Dette er og blir den avgjørende kampen for semifinalespill. Det er jo helt rått!!  Og jeg kan garantere en ting – spillergruppa er ikke ferdige med årets CL, de har en siste kamp de skal hevne prestasjonen sin på. Denne kampen blir en helt annen enn den første. Helt ny-tint Åråsen gressbane – litt brun og gul, ca 5 grader, en revansjesugen spillergruppe – og blanke ark. Kult!!

Hvordan i all verden skal lille vi som klubb klare et slikt krevende og enormt arrangementet??

For det første må vi innrømme at vi ikke er vant med å avslutte CL runder med hjemmekamp, og heller ikke spille vårkamper – så denne kan og bør bli mer spennende og avgjørende enn alle tidligere kamper.

Vi er totalt 3,2 fulltidsansatte i LSK Kvinner administrativt. Dette innebærer daglig drift, marked, media, kommunikasjon og arrangement. That’s it. Altså 3,2 personer som skal gjennomføre kravene UEFA har til en kvartfinalekamp i CL uten videre. Arrangementet er som en middels landskamp, på høyeste nivå!

Flaggene må ikke bare være riktige, men i riktig rekkefølge på de tre stengene. Samtlige rom på Åråsen må være merket med riktig logo og skilt ift behov og tilgang med CL/UEFA merking, benken skal ha egne skilt bak hodene på spillere, vi må ha egne back-drops for pressekonferanse og alt av intervjuer med spillerne. De medisinske kravene skal jeg ikke en gang gå inn på. For vår del føles det medisinske litt som et OL arrangement, men med lovlydige kontrollører.  Detaljer rundt bortelagets opphold i Norge, delegaten fra UEFA, dommerne som kommer, den tekniske direktøren de sender – alt må være på G. Vi må levere. Åråsen må være i sin vakreste prakt med CL pynt, så langt vi klarer å tilrettelegge for det. Samtlige som har en hvilken som helst rolle skal være akkreditert, riktig – og alle andre det samme så. Vi skal i tillegg være vert for gjesten vår Barcelona, på en profesjonell og ryddig måte. De skal ha buss, sikkerhet og alt rundt seg i boks. Det er vårt ansvar i Norge.

Ingenting av papirarbeidet mot UEFA og NFF, eller detaljene i forhold til hvor CL draktene kun tillater en sponsor mens sokkene må skiftes fordi logoen er for stor – kan måle seg med trykket som kommer når vi kan ta imot tusenvis av interesserte barn og voksne som velger å komme og se på vår fotballfest. Fredag midt på dagen var nærmere 3400 billetter forhåndsolgt. Det er faktisk helt amazing!!! Bare fredag ettermiddag fikk jeg 80 nye billetter i hånda.

Uten vårt fantastiske korps med frivillige hadde vi ikke vært i nærheten av å gjennomføre et slikt arrangement.

Dette er gjengen som redder vår kommende kamp, og vi hadde ikke klart dette uten dem:

Kjell Hulby: Venue Manager, ansvarlig for alt som skjer på kampdagen. Vi understøtter alt av papirer og dokumenter, ting og tang. Han knyter alt sammen når det gjelder. Han er også ekstremt profesjonell når det kommer til delegater, bortelag og alle offisielle gjester. Totalt avgjørende for at vi lykkes, og han er ekstremt erfaren!

Renny Hagelin – sikkerhet, sjefen over alle sjefer har bakgrunn fra alt som kan gi ham erfaringen han trenger, blant annet flust med herrekamper på Åråsen, i tillegg til mange tidligere runder med CL.

Frode Johansen – medisinsk, mister chill. Han her har totalkontroll på det medisinske opplegget vårt. Og han er akkurat passe streng og ryddig. Heldigvis.

May Gulbransen – ansvarlig rekruttspillere, salg av marchandise og kioskene. Verdens beste og mest ivrige lagleder og organisator styrer alt våre rekruttjenter skal gjøre. Vi er en liten klubb – rekrutt er vår pilar i slike situasjoner. May styrer alltid litt til, bare fordi hun er sånn. Helt fantastisk!

VIP ansvarlige – Arild Kvalsvik og Torill Eidem. Begge to er ekstremt flinke med mennesker og trives i en slik rolle der service skal gå hånd-i-hånd med effektivitet og usynlighet. Arild er også ny i vårt styre, mens Torill er vår arrangementssjef på alle kamper hjemme i LSK-hallen i serie og cup.

I tillegg til de nevnte er det ca 130 super motiverte frivillige som stiller opp på selve kampdagen for at vi skal klare å gjennomføre etter gitt standard. Tusen, tusen takk!

Vi må også takke LSK. Herreklubben har vært helt fantastiske med støtte og hjelp i forhold til et slikt enormt arrangement på deres hjemmebane. Vi hadde aldri klart dette uten deres hjelp. En spesiell takk til Truls som styrer alt av billetter for oss – uvurderlig!

NFF har spesialister og generalister på alt. De har vært, og er, uvurderlige i deres støtte, kompetanse og hjelp i slike faser som inn mot CL kamper av denne kaliber.

DNB og Akershus Fotballkrets har gjort en formidabel jobb med å sikre tusenvis av barn på tribunen. Dette blir rett og slett helt vilt gøy! Tusen takk til begge to!

Siste takk går til Comet Sport på Lillestrøm. Bare for å ha nevnt det – vil du ha tak i en Ingrid Moe Wold eller Guro Reiten drakt (eller andre supre LSK Kvinner spillere) så ringer du dem. De fikser alt.

De har klart å bistå oss i flere krevende situasjoner i forhold til draktkrav og ferdigtrykking av drakter på kort varsel. Kjempebra jobbet, dere har virkelig prioritert oss!! Vi må også gi en stor takk til Hummel Norge som også har bistått under krevende dager med godkjennelse av drakt og detaljer rundt UEFA krav.

Summa-summarum? Vi er klare for LSK Kvinners største folkefest ever. Nå skal Barcelona få smake på litt ekte norsk fotballkultur, og med det skal vi i LSK Kvinner tilrettelegge for litt av en avgjørende CL kvartfinale. Heia LSK Kvinner! Velkommen!!