Slik blir 8-delsfinalene mot Wolfsburg

Illustrasjon: UEFA

Sist oppdatert: 23. feb 2021 Skrevet av: Audun Reinsberg

 

Snart er det klart for mesterligaspill igjen. Birdsa møter som kjent tyske Wolfsburg til to spennende oppgjør. Bortekamp er 3. mars kl. 18:15 og hjemmekamp 10. mars klokken 14:00.

Bortekampen går som planlagt på AOK Stadion i Wolfsburg. Det spesielle er derimot at hjemmekampen ikke går i Norge. Dette er grunnet de siste corona-restriksjonene her til lands. LSK Kvinner vil derfor spille sin «hjemmekamp» ute i Europa, nærmere bestemt i Ungarn.

Hjemmeoppgjøret er satt opp på Gyrimòti Stadion i Györ. Dette innebærer at LSK Kvinner får en ukes treningsleir i Ungarn. Etter bortekampen vil laget reise umiddelbart til sin midlertidige hjemby for oppladning.

Skulle man reist hjem til Norge etter bortemøtet ville man nemlig bli satt i karantene. Fungerende daglig leder May Gulbrandsen forklarer at det ligger en totalvurdering bak.

– Det har vært hektisk jobbing de siste dagene med god assistanse fra NFF og UEFA for å få dette på plass. Det har selvfølgelig vært et kostnadsspørsmål også. Ungarn ble et mye rimeligere alternativ enn Kypros. Så er vi selvfølgelig opptatt av at det skal være et godt tilbud for spillerne, med gode økter mellom kampene.

Hovedtrener Knut Slatleim har også fokus på det man får igjen for den noe utradisjonelle oppladningen.

– Vi ser frem til å få et godt sportslig utbytte av treningsuka mellom kampene. Vi får full fokus på trening og forberedelser. Dette er et dobbeltoppgjør som vi gleder oss til. Samtidig er det en veldig god motstander som vi har respekt for.

Begge oppgjørene vises via stream på VG+.

VI OSS SAMMEN


Les om 16-delsfinalen mot FC Minsk her

Les om trekningen av 8-delsfinalene hos UEFA her