Share/Save/Bookmark

YESSSS!!!! Vi er i gang!

  26.01.2019 Kl. 21:08  
Bilder: Isi i aksjon i fjor. Forside bildet er målscorerne Heidi Ellingsen og Meryll Abrahamsen. 


26. januar 2019 - en kamp, en seier, to mål og null baklengs. I tillegg til mange nye birds i aksjon. Og de leverte!

Colletts Corner - Skrevet av Anna Collett

Endelig er vi i gang igjen! I oppkjøringen ifjor dro vi til Hjørring for å møte nettopp Fortuna, på deres hjemmefelt. Vi ble satt ganske ordentlig på plass, selv om tapet kun ble 2-1. Nå var det tid for revansj - hadde vi blitt bedre siden i fjor vinter?
Første omgang var litt kavete, med høyt tempo og mye ballvekslinger.  Dette er jo ganske typisk for både årets første kamp, og også januar fotball. Når man tenker på hvor mange nye fjes og nye relasjoner på banen som prøvde seg sammen for første gang, så er det ikke så rart at det hele er litt mindre rytmisk. Det som var så kult å se var utviklingen utover i kampen. Fra en sjansefattig førsteomgang der vi ikke hadde noen ordentlige målsjanser, og Fortuna Hjørring hadde noen ytterst få, så vokste kampen etter pause, og spesielt de siste 20 minuttene. For vår del. Plutselig satt spillvendingene bedre, spillerne følte hvor løpene skulle komme, og traff på stikkerne. Vi skapte ikke bare sjanser - vi scorte mål, og begge scoringer av debutanter!
Vi slo Fortuna meget fortjent tilslutt, og da uten flere av våre A-landslagsspillere med. DET er ganske søt musikk i en sesongoppkjøring.

Vi er to måneder fra kampene mot Barcelona, vi kommer til å ta kvantesteg i den perioden - det er jeg helt sikker på. Dette blir en helt rå sesong.

Et par ting tilslutt:
Nora Egenes. Rekruttspilleren som stilte opp på relativt kort varsel. Jenta på 16,5 år, som også spiller på U17 landslaget. Skedsmojenta leverte på stopperplass sammen med Sarah. Takk, og gratulerer, Nora - det blir en fornøyelse å følge deg fremover!!

Det er en sann glede å se de nye spillerne kjøre på. Trøkket Meryll, Heidi og Sessy viste var helt topp. Disse jentene er ikke her for å leke butikk. De er her for å bidra, og for å bli bedre. Helt fantastisk levert en kald ettermiddag på nyåret!
Elise Thorsnes. Hun er en av Norges mest erfarne spillere, med en lang rekke med medaljer, landskamper, heder og ære bak seg. Sist gang hun spilte kamp var i månedsskiftet juni/juli i fjor, siden har hun vært skadet og i rehabilitering. Hun kom inn de siste 16 minuttene. Det var helt fantastisk å se henne kjøre på på spissplassen, med fysikken og trøkket i spillet. 

Bare tenk når Moe, Ida N., Guro, Ina Gausdal, Soph og Malin er med igjen. Say no more.

KAMPFAKTA:
LSK Kvinner - Fortuna Hjørring 2-0 (0.0). LSK Kvinners lag: Cecilie Fiskerstrand - Emilie Woldvik, Nora Egenes (debutant fra rekruttlaget), Sarah Suphellen, Anja Sønstevold (K) - Isabel Bachor, Heidi Ellingsen (debutant) - Sessy Åsland (debutant), Meryll Abrahamsen (debutant - Elise Thorsnes, også debutant, i det 74. min)), Emilie Haavi (Ingrid Syrstad Engen i det 46. min) - Emilia Ruud (Synne Skinnes Hansen i det 62. min).

Slik kom målene:
1-0, 73. min: Meryll Abrahamsen vendte opp på vår side av midtbanestreken, og klinte ballen ut til venstre der Sessy Åsland var på vei igjennom. Backen til Sessy gav seg ikke og klarte tilslutt å tuppe ballen innover på tvers i feltet. Der kom forannevnte Meryll og klinte ballen lavt i lengste hjørne. Kult debutmål!
2-0, 76. min: Laget kjørte mer og mer kontrollert høyt press. Plutselig klarte laget  låse av alternativene, Heidi Ellingsen snappet ballen som var på vei på tvers mot stopperen, og smack - så var hun alene med keeper. Heidi plasserte ballen nydelig mellom bena på keeper, og det stod to null.


Vis alle nyheter