Share/Save/Bookmark

We did it!

  18.07.2015 Kl. 18:29  

Først og fremst er det bare å gratulere spillere, trenere, lagledelse og øvrig støtteapparat for en fantastisk flott gjennomført uke, som til slutt ble tronet med gull, heder og ære. Å vinne Gothia – cup er ikke hverdagskost, fordi cupen er kjent for å holde høyt sportslig nivå. Siden starten i 1975 er det spilt 480 A-finaler i turneringen og fredagens seier er kun den sjette for et norsk lag uavhengig av klasse og kjønn i hele turneringens historie. At vårt unge lag skulle gå helt til topps, er derfor en svært stor prestasjon! Moro også at tilnærmet hele laget kom på scoringslisten i løpet av turneringen. Det sier mye om kvaliteten og bredden i stallen, totalt 15 spillere deltok.

Jenter 18 klassen besto i år av 62 lag fra 13 ulike land. Med ni poeng i bagasjen fra gruppespillet og 14 scorede mål på tre kamper var de gule og sorte suverene i sin gruppe innledende med mye ”klikk – klakk” spill. Motstandere var HooGee fra Espoo i Finland, Södra Härene, med sitt opphav ca. 6 mil fra Gøteborg og Liceo Parroquial San Antonio fra Chile.

Älvsjö - AIK FF 2 ble heller aldri en trussel for sultne LSK jenter i 1/16 delsfinalen. De ble valset over med godt spill og 11 fulltreffere fra 7 ulike målscorere. Åttendelsfinalen ble et lokaloppgjør mot Fjellhamar. Dette ble en kamp med lite spill, mye høye baller og ”ping – pong” mellom lagene. Ingen velspilt kamp, men LSK Kvinner dro det lengste strået med en bedre andre omgang enn våre naboer. 2-0 ble resultatet etter to fine scoringer av Naomi Griffin. IFK Nyköping ventet på motsatt banehalvdel i 1/4 finalen. Deres våpen lå først og fremst i en meget god keeper som reddet det meste og slo langt på en like god spiss og hennes makker på topp. Dette satte forsvaret vårt på prøve og ble en ”gysare” av en kamp. LSK scoret tidlig ved Naomi Griffin etter flott forarbeid av Silje Kittilsen. IFK Nyköping utliknet midtveis ut i første omgang, men rett før pause satte Emilie Woldvik ballen i kassa og det var deilig å gå til pause med ledelse. Verdt å nevne er det også at Madelen Larød reddet et mål på streken, ofret seg skikkelig for laget. Dette ble matchavgjørende, for Nyköping scoret på en corner i andre omgang og sluttresultatet ble 2-2. I straffekonkurransen fremsto jentene imponerende profesjonelt-og dro seieren i land til vill jubel fra alle som tilhørte de gule og sorte. Ümeå IK FF ble kommentert som et meget sterkt lag av turneringsledelsen. De hadde en tropp på imponerende 29 spillere som de sjonglerte på i to klasser. Dette var semifinalemotstanderen og alle tilstedeværende fikk fort merke at dette var et godt lag. Det var LSK Kvinner også. Hele laget spilte sin klart beste kamp i turneringen mot Ümeå IK FF. Alt ”satt” fra keeper til forsvar til midtbane til angrep. 2-1 ble resultatet etter scoringer av Emilie R. Closs og Silje Kittilsen.

  Arrangørene hadde laget en fantastisk flott ramme rundt finalen, som ble spilt på Gamla Ullevi med mange skuelystne til stede. Spillemessig ble dette en langt fra noen velspilt kamp, til det var nok hoder og ben for slitne. Jentene ledet to ganger i løpet av kampen med flotte scoringer av Naomi Griffin og Tonje Sørgård, men Klepp scorte også to, så det var balanse i regnskapet ved full tid. LSK jentene hadde god erfaring med straffekonkurranse fra ¼ finalen og da fire straffer satt i nota var seieren sikret. Etter en god redning av vår keeper Åshild Limstrand som i tillegg kaldt og rolig satte LSK Kvinner sin  siste straffe, kunne jentene, trenere og alle andre juble hemningsløst. Åshild ble også, helt fortjent, kåret til finalens mest verdifulle spiller. Å kjøre nedover avenyen i Gøteborg i åpen buss og hyle hemningsløst, satte prikken over i’en for en lykkelig LSK gjeng.

Igjen – gratulerer med et historisk gull til LSK Kvinner.

Tekst: Kari R. Hovde

Vis alle nyheter