Share/Save/Bookmark

Vi har verdens beste frivillige – og vi trenger flere!

  05.06.2018 Kl. 12:57  
På bildet: Sikkerhetsansvarlig Åge Eidem og arrangementsansvarlig Torill Eidem.


LSK Kvinner skaper gode resultatet på banen. Det ser alle og det får vi mye tilbakemelding på. Det som skjer bak kulissene er avgjørende for at vi kan konsentrere oss om det vi skal, nemlig vinne fotballkamper. Våre frivillige er helt fantastiske. Denne gjengen med blide og positive mennesker møter opp og ordner rundt oss, kamp etter kamp etter kamp. Jeg tok en prat med vår arrangementsansvarlig, Torill Eidem, rundt hva det vil si å jobbe frivillig for LSK Kvinner.


Du og mannen din Åge jobber frivillig for LSK Kvinner, hvorfor gjør dere det?

En grunn til at vi gjør det er at vi er to mennesker som liker å være i aktivitet. Jeg valgte dette da barna vokste ut av hjemmet, så manglet vi en vakt og da spurte jeg min mann og siden ble han med. Jeg begynte i 2010 og han var vel med fra ca 2011. En viktig ting til er at dette er noe vi kan gjøre i fellesskap, det er en felles hobby.

Hva gir det dere å være en del av LSK Kvinner?

Det gir oss ett godt samhold, vi får treffe nye mennesker og skape nye relasjoner. I tillegg er det jo ikke ett minus at vi er med landets beste fotballag. Vi føler at vi bidrar til at det fungerer rundt landets beste spillere – de er jo i grunnen helt avhengige av oss. Vi er en del av større apparatet med spillere, trenere, ledere og fans – der vi alle har samme interesse i bunn, fotballen. (Åge er jo Rosenborg fan, men det gjelder jo på herresiden).

Hvilke oppgaver har dere?

Åge er sikkerhetsansvarlig. Det vil si at han har ansvaret for at alt rundt banen og hallen er sikkert og etter kravene for å gjennomføre en toppseriekamp. Flaggene skal være oppe, reklameskiltene på rett plass, trygge rømningsveier, vakter på rett plass etc.

Jeg er arrangementsansvarlig. Det vil si at jeg har ansvaret for å få på plass mannskapet på de rette plassene. Balljenter, kiosken, billetter og media. Og at arrangementet gjennomføres etter reglene til NFF. Jeg er i tillegg også styremedlem.

Hvor mye arbeid er det?

Det er egentlig lite jobb i forkant annet enn å skaffe mannskap. På selve arrangementsdagen er det ikke så mye arbeid så lenge vi har fått de rette folkene på plass. Dette gjelder jo bare hjemmekampene. Drar vi på bortekamp så er det som tilskuer. Vi møter opp max to timer før kampstart, og er ferdige ca en time etter kampslutt.

Hva slags andre oppgaver kan det være for frivillige?

De kan være vakter, det vil si passe på publikum rundt arenaen. Vi trenger en til som er ansvarlig for kamprapport. Det er jobben med å føre og sende inn den elektroniske informasjonen NFF trenger ift kamp. Dette skjer underveis i kampen. Vi trenger også en speaker til. Dette er jobben for den utadvendte, tekniske og snakkesalige personen. Vi trenger alltid noen til å sitte i billettsalget. Det er fint med litt avlastning på de fleste roller. Rekruttlaget vårt har ansvaret for kiosken i hallen. Her kan vi alltids trenge noen frivillige til å hjelpe til.

På bildet fra venstre: Odd, Renni, Kevin og Olav. Disse vaktene jobber også for LSK på Åråsen, og er til uvurderlig hjelp når de stiller opp for oss.


Du har lang erfaring fra dette, hva er det viktigste å få frem for eventuelle nye frivillige?

For det første om du melder deg som frivillig så må du ikke møte opp på alle hjemmekampene. Om du kan jobbe en gang, to ganger eller tre ganger så hjelper det masse. En ting til – ingen jobb er for liten eller for stor. Vi har oppgaver for alle.

Det er jo en livsstil å være med, det å ønske å holde klubben i gang. Uten de frivillige så ville det være nesten umulig å gjennomføre kamper på dette nivået. I tillegg om du har lyst til å komme og bli kjent med oss og være del av noe positivt. Man trenger ikke vite masse om fotball for å være med. Her handler det om å være sosial og ha lyst til å lykkes sammen.

Hva skal folk gjøre for å melde seg som frivillige og se om det passer for dem?

Da kan de ta kontakt med meg på min telefon som er 97 97 73 89, eller på mail torill.eidem@hotmail.no.

Da kan de ta kontakt og ta en uforpliktende prat, så ser vi om ikke vi har noe de kan bidra med.

 På bildet fra venstre: Kari og Helga holder styr på billettsalget. De har alltid et smil på lur til publikum.

 
 

 


Vis alle nyheter