Share/Save/Bookmark

Vanvittig snuoperasjon sikret tre poeng til LSK Kvinner 2

  17.06.2015 Kl. 17:40  
Å gå ut i andre omgang i 200 km/t og virkelig VILLE vinne denne kampen var både imponerende og faktisk også rørende. Laget har vært gjennom en tung periode og da er det mentalt meget sterkt å klare å snu kampen til seier, etter å ha ligget under med to mål til pause. GRATULERER til alle–både med seier, spill, innsats og coatching.


Øvrevoll Hosle IL stilte med et meget solid lag denne tirsdagskvelden. Fire av spillerne var i 1.divisjonstroppen som sikret 11-2 seier mot Sarpsborg 08 i helgen. Bærumsjentene hadde bestemt seg for å gå ut i høyt tempo fra start og kjørte på de første 7-8 minuttene, uten å få uttelling i målprotokollen. Etter åpningsminuttene spilte romeriksjentene seg bra inn i kampen og fikk til godt spill og flere gode sjanser, i en kamp som fortsatt holdt høyt tempo. Det er derfor ekstra surt å få et mål i mot i det 30. minutt. Dette målet som kom i en fase hvor hjemmelaget fikk til mye, satte sitt preg på spillet i resten av omgangen. Det snek seg inn en usikkerhet i hjemmelaget, presset på motstander ble svakere og Øvrevoll Hosle scorte ett til, tre minutter før pause.


Hva som skjedde i pausepraten vites ikke, men at vårt unge lag, med en gjennomsnittsalder på ca. 17 år, klarte å snu denne tøffe kampen var imponerende. Det ble skapt sju gyldne minutter i starten på omgangen (hhv i det 48., 53. og 55 minutt) som snudde 0-2 til 3-2. Først scorte Sina Elise Tosterud etter et angrep som ble satt opp på venstresiden, så kombinerte Emilie Woldvik med Silje Kittelsen som utliknet, før sistnevnte spilte frem Tosterud som ga hjemmelaget ledelsen. LSK jentene var i ekstase og bortelaget så litt rystet ut. Dette spillet ga selvfølgelig mersmak for LSK rekruttene og de fortsatte å kjøre på. Gøy å se den kollektive jobben som nedlegges av hele laget i det defensive spillet, noe som er helt nødvendig når motspiller har ballen. Rytmen satt også i det offensive spillet og målkontoen skulle fylles ytterligere. Da omgangen var cirka 15 minutter gammel lobbet samme Tosterud til Ingrid Kjensberg Nordbø som vakkert satte inn kveldens fjerde hjemmemål. 20 minutter før kampslutt fikk Ingunn Staldvik Svestad ballen fra Silje Kittelsen som ble spilt frem av Sophie Romàn Haug og Svestad satte ballen sikkert i mål. To minutter senere satte Tosterud spikeren i kista med sitt tredje mål for kvelden, spilt frem av Haug, fantastisk! Rett i etterkant av dette reduserte Øvrevoll Hosle med et hardt innlegg fra høyre som gikk i mål via bakre stolpe. Laget vårt åpnet seg opp bakover mot slutten av kampen, og bortelaget fikk noen muligheter, men jentene klarte å ri stormen av til en deilig seier. Å sette læringsmål overlates til trenerteamet, men en ting er åpenbart – Innsats og kollektiv jobbing er styrende for god resultater.


Vi ønsker for øvrig Naomi Griffin lykke til på landslagssamling i Stavanger. Hun reiser i dag og vil garantert vise seg frem blant landets beste femtenåringer!Bildet av kampens målscorere. FOTO: LSK Kvinner. Tekst: Kari Raaum Hovde


Vis alle nyheter