Share/Save/Bookmark

Ute av cupen

  30.09.2017 Kl. 16:46  

(Ute av cupen. En vond dag for Isabell Bachor og de andre LSK-jentene etter semifinaletapet mot Vålerenga. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)


LSK Kvinner er ute av cupen etter 0-1 i semifinalen mot Vålerenga.

Drømmen om firecupfinaler på rad brast, da LSK Kvinner i ettermiddag tapte semifinalen borte mot Vålerenga.

- Vår dårligste kamp og prestasjon denne sesongen, og den måtte selvfølgelig komme i semifinalen mot Vålerenga. Forbaska surt. Akkurat nå føler jeg meg helt tom og har ingen god forklaring på hvorfor vi aldri klarte å komme opp på vårt vanlige nivå. Det er bare å beklage overfor alle gule og svarte som hadde tatt turen inn til Oslo i dag.  Vi var rett og slett ikke gode nok i dag, uttale lagkaptein Ingrid Moe Wold etter kampen.

I semifinalen mot Vålerenga leverte LSK Kvinner sin dårligste prestasjon på minst to år. Svært lite stemte for Birdsa på Vålerengas nye stadion. I første omgang klarte vi aldri å trenge i gjennom Vålerengas kompakte og godt organiserte forsvarsmur. LSK Kvinner trillet ball, men det ble mest sidelengs og et hav av støttepasninger. Vi manglet rett og slett framdrift i vårt offensive spill. Vålerenga virket langt farligere på sine kontrastøt, og straffet oss i det 17. spilleminutt. Tidligere LSK-spiller Anne Lise Olsen fikk både ta imot ballen og snu seg rundt på vår 16-meter. Hennes skudd gikk klokkerent i stolpen og på returen kunne Stephanie Verdoia enkelt plassere ballen utenfor Cecilie Fiskerstrands rekkevidde.

Vi hevet spillet vårt noe etter Vålerengas scoring. Synne Skinnes Hansen hadde et meget godt innlegg foran VIFs mål, men ingen av våre nådde fram i tide til å ekspedere ballen i mål.  Like før pausehvilen fikk Guro Reiten vår største sjanse, da hun klinket til med høyrebeinet. En suser som gikk knappe halvmeteren over tverrliggeren.

Svært overraskende for mange ble Guro Reiten tatt av banen etter første omgang, og Marte Berget kom inn.

- Jeg fikk en kjenning i låret. Håper det ikke er noe alvorlig, men ble anbefalt å ikke ta sjansen på å forverre skaden ytterligere. En helt korrekt avgjørelse. Jeg kunne neppe ha bidratt med stort i andre omgang, fortalte Guro Reiten.

Andre omgang ble mer eller mindre en enveiskjøring mot Vålerengas mål. LSK Kvinner presset og presset på, men skapte ikke all verden av målsjanser foran Michelle Betos i VIF-målet. Sohie Haug hadde en god heading mot bakerste stolpe etter en corner, men Betos var med på notene og fikk slått ballen på utsiden av stolpen. Anja Sønstevold hadde omgangens største sjanse, da hun etter 69 minutter ble spilt helt fri med keeper. Anja kom litt for nærme keeperen og satte ballen i kroppen på VIFs siste skanse. Til tross for et enormt LSK-press i sluttminuttene klarte vi aldri å få hull på byllen og cupeventyret er over for denne gangen.

- Vi var ikke oss selv i dag. Dette var ikke vårt vanlig nivå. Vi vant ikke duellene. Vi var hele tiden minst et steg bak Vålerengas spillere. Vi fikk lite til framover på banen, skapte for få gode målsjanser, mot et hjemmelag som var gode i sitt defensive arbeid. Vi skal ikke skylde på noe som helst, men det var ikke optimalt at Guro måtte ut etter første omgang. Vi forandret til to rene spisser i jakten på en utligning i andre omgang. En utligning som dessverre aldri kom, og alt i alt Vålerenga vant fortjent, uttalte hovedtrener Hege Riise. 

Kampfakta

Vålerenga Kultur- og Idrettspark: Vålerenga - LSK Kvinner 1 - 0 (1 - 0)

Mål:
1- 0 Stephanie Verdioa (17.')

Gult kort:
Ingrid Marie Spord (68.), LSK Kvinner.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand - Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn, Anja Sønstevold - Ingrid Marie Spord, Isabell Bachor  - Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad fra 62.) , Guro Reiten (Marte Berget fra 46.), Emilie Haavi - Sophie Haug (Ingrid Kvernvolden fra 78.)

Vis alle nyheter