Share/Save/Bookmark

Tre poeng på en middels god dag

  06.09.2017 Kl. 22:15  
5

(Med ett mål og en assists var Guro Reiten igjen sentral, da LSK Kvinner vant 2-0 hjemme mot Arna-Bjørnar. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

På en svært så middels god dag vant LSK Kvinner 2-0 i seriekampen hjemme mot  Arna-Bjørnar.

- Det er bare å innrømme det først som sist. Dette var ikke en våre beste kamper. Så langt derifra, men det er poengene som teller, og ikke minst vi holder nullen. Første omgang er godkjent fra vår side etter en litt "shakey" innledning. Vi scorer to mål og har god kontroll på Arna-Bjørnar i de første 45 minuttene. Vi kjører opp tempoet, har gode bevegelser og skaper flere store målsjanser. Faktisk synes jeg at vi burde ha scoret flere mål i første omgang, fortalte Guro Reiten, som ikke var helt fornøyd med avslutningen av kampen.

- Arna-Bjørnar er det beste laget i andre omgang. Vi blir spilt dype og vi må i lange perioder forsvare oss.  Vi er rett og slett tamme. Vi virker slitne og får ikke spillet vårt til å sitte, men vi leder 2-0 og trenger jo ikke å score flere mål for å vinne denne kampen. Den jobben må Arna-Bjørnar ta. Vi sikret poengene, så får det bare se ut slik som det gjør. Likevel synes jeg at vi gjør en solid defensiv jobb, og når alt kommer til alt. Det er poengene som betyr noe, avsluttet Guro Reiten.

LSK Kvinners første målscorer i kampen, Marte Berget, var ikke uenig i lagvenninnens beskrivelse.

- Vi haler det hele i land. En sliteseier. Så mye mer enn det er det vel ikke å si om denne kampen. Første omgang er godkjent eller kanskje også ok pluss. I andre omgang blir det mye defensiv jobbing på oss. Arna-Bjørnar var gode etter pausen, de spiller oss ut til tider. De skal ha for det, men det er en enorm styrke for oss at vi står imot, holder nullen og vinner tre nye poeng også når det butter imot, mente Marte Berget.

Etter en noe passiv innledning fra LSK sin side kom tilsvaret allerede etter åtte minutter . Et hurtig frispark fra Guro Reiten ble løftet over Arna-Bjørnars forsvarslinje og rett i beina på Marte Berget.  Alene med keeper gjorde Marte ingen feil, men satte ballen kontrollert i mål. Knappe 20 minutter senere fikk Guro Reiten tidenes gavepakke av bergenserne. Innenfor Arna-Bjørnars 16-meter fanget Guro opp et altfor løst tilbakespill til keeper. Slikt gjør man ikke ustraffet. Guro Reiten rundet keeper Alyssa Giannetti og satte ballen enkelt i mål.

Andre omgang kan vi egentlig hoppe fort over, men Arna-Bjørnar hadde to gode målsjanser ved hengoldsvis Emilie Nautnes og Josse Nahi før Amalie Eikeland headet ballen via tverrliggeren og over mål. LSK Kvinners eneste store målsjanse i de siste 45 minuttene kom da innbytter Sophie Haug fikk stå mutters alene inne i feltet og heade mot mål, men firemålsscoreren fra forrige serierunde hadde ikke fininnstilt siktet denne gangen. 

LSKs forsvarsfirer, hvor midtstopperne Malin Brenn og Anna Westerlund virkelig sto fram som bautaer i dag, red stormen av og det lille som slapp igjennom tok en feilfri Cecilie Fiskerstrand seg av. 

- En god første omgang, men vi burde ha scoret flere mål. God defensiv andre omgang. Vi blir spilt lave, men forsvarer oss godt. Ingen stor kamp, men vi måtte tidlig justere, da Silje (Blakstad) gikk ut med en strekkskade. I tillegg fikk Anja (Sønstevold) seg en trøkk og vi måtte flytte henne høyere opp i banen og rokere om noe på posisjonene. Arna-Bjørnar best i de siste 45 minuttene, men jeg synes egentlig ikke at de truer oss voldsomt. De skaper to gode sjanser. Resten blokkerer vi. Vi tar tre poeng på en middels god arbeidsdag og er fornøyd med det, fortalte hovedtrener Hege Riise. 

Kampfakta.

LSK-hallen: LSK Kvinner - Arna-Bjørnar 2 - 0 (2 - 0)

Mål:
1-0 Marte Berget (8.')
2-0 Guro Reiten (26.')

Gult kort:
Ingrid Stenevik (30.'), Arna-Bjørnar.

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Tryg/Lade.
Tilskuere: 208.

LSK Kvinner (4-2-3-1):  Cecilie Fiskerstrand - Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn, Anja Sønstevold - Ingrid Marie Spord, Isabell Bachor -  Silje Blakstad (Ingrid Kvernvolden fra 19.'), Guro Reiten, Emilie Haavi (Ryoko Takara fra 76.) - Marte Berget (Sophie Román Haug fra 70.').

Vis alle nyheter