Share/Save/Bookmark

Toppserien 2018 – tusen takk for alt!

  05.11.2018 Kl. 03:09  

 

Kunne vi ønsket oss en bedre motstander i hallen til siste seriekamp i 2018 enn Røa? Neppe. Full fart begge veier, tut og kjør, masse mål – og vi vant heldigvis til slutt. Røa kamper er og blir litt crazy, og veldig gøy når fasit etter dagen skal gjøres opp. 6-2 i målprotokollen, Fotballkretsen takket av alle vinnerlag – og vi skulle sprute gull utover hele hallen.

 Skrevet av Anna Collett

Gullfest er og blir gullfest. Det beste i hele verden. Jeg opplevde det for første gang i fjor. Det beste jeg så i ettermiddag var fjesene på de jentene som aldri hadde opplevd dette før.

Engen strålte som en sol. Hun bare gliste. For en sesong, toppet med «We are the Champions» i hallen med rød sløyfe og gulltungt under. Hun som startet sesongen med en bredbent styring i mål mot Vålerenga på Intility Arena 25. mars i vår, avsluttet sesongen med å bredside inn 5-1 målet i dag etter nydelig frispilling av Guro, til Engen alene med keeper. P.S. Spilte seg forresten også inn på landslaget!

Ida Norstrøm smilte like rolig som alltid, chill-pill. Verdens beste i verdens vanskeligste jobb – the understudy. Du er et unikum for vårt miljø, og en utrolig god keeper!

 Emilia Ruud stod lengst ute på gresset med gullhatten på snei – bilder med småjenter, autografer – tid til å nyte øyeblikket helt ut. Emilia – du så gøy det var å se deg leke deg litt med gjengen i en hel omgang i dag! Moro. Jeg elsker ditt lekne uttrykk og din holdning. Du hadde til og med fortjent å score et mål!

Sisi - takk for at du kom og var en del av oss, du gjorde oss sterkere hele veien, og du leverte helt inn! It is hard to come to a club mid-season. You have been 100% professional and dedicated. You are a great player and a very good team mate. We are so happy to have met you and we all wish you the best! 

Sarah så ut som hun ikke skjønte hva som nettopp hadde skjedd. Og det gjorde hun kanskje ikke. Plutselig var hun i LSK Kvinner, plutselig var hun i cupfinalen, plutselig var hun i Champions League – og plutselig fikk hun utdelt gullmedalje for serien 2018. Kudos! Bra trekk å komme til oss Sarah – og du leverer så det flyr!!! 

Også så jeg på de andre. De som har gjort dette før. Moe smilte rolig – hadde tid til en lun kommentar både i øst og vest i forbifarten. Koste seg med vissheten om at ikke bare ett seriegull...

(her må jeg ta en/ei/et velkjent kunstpause. Min kjære sosiolog lillebror Daniel og min kjæreste lærer-svigerinne Hanne tok seg tid i går, lørdag, i sin travle hverdag, til å ringe meg - for å forklare litt grammatikk. Min bror Daniel begynte pedagogisk nok riktig med å skryte uhemmet av de artiklene jeg skriver for LSK Kvinner. De er både nydelige og fantastiske, syntes da de. MEN – regelen i forhold til bruket av ordene et og ett, er tydeligvis ett problem. Som han sa: «I 25 til 1 ganger er riktig stavelse et. Eneste gang du kan være sikker på å stave ett, er når du kunne ha skrevet tallet to. Dette er rett og slett en slik tenårings-skrivefeil som er veldig irriterende å se, når man først vet om den. Vi mener det bare positivt! Det du skriver er virkelig bra, altså!!» Sånn, ferdig med det. Fra nå av får dere riktig bruk av et og ett).

Tilbake til Moe – ikke bare nok ett (?) seriegull var i havn – men gruppa hadde passert høstens store test i tillegg – videre spill i CL. Kapteinen på skuta så ganske fornøyd ut.

Anja – med verdens beste høstsesong. Alle vi som kjenner og jobber med Anja forstår ikke hvorfor hun ikke er med i A-landslagstroppen. Og hun hater at jeg skriver dette. Hun vil ikke snakkes inn noe sted. Da blir hun heller hjemme. Vi som er hennes «hjemme» er utrolig glade for at hun er nettopp vår. Vår Anja. Norges beste offensive venstre back. Hun startet dagens fest-kamp med å kline inn en straffe.

Wollis – kom ikke på banen i dag. Vår enorme dårlige samvittighet, uten at det er det du vil høre. Har så mye å bidra med i denne gruppen, steinhard i hodet og vår lokale fremtid. Så glad for at du er vår!

Anna Åsa Olivia Westerlund. Fredag kveld ble hun kåret til Finlands beste kvinnelige fotballspiller. Fantastisk, og så fortjent!!! Anna er og blir undervurdert – hun er bankers på sine kvaliteter, og de er særs viktige for oss! Jeg gratulerte henne på sms for prisen på fredag kveld – da fikk jeg bilde i retur med henne og Jari Litmanen. Hun tenkte jeg kunne google ham. Jeg var star-struck. Jeg visste bedre enn Anna hvem den fotball-guden var! Anna hadde forresten dagens kuleste langskudd fra ca 20 meter og nesten ut mot corner-flagget. Anna – I feel with you!!

Synne-på-skinner-skinnes-hansen. Synne, du er så rå på fart og gjennombruddskraft!! Er du i tvil så kjør! Gud så nydelig og perfekt forspillet til Kverna sitt 3-1 mål i dag er. Du bare løper fra alle og legger den perfekt inn slik at Kverna kan kline ballen i nettet. Du er en servitør av dimensjoner! Husk å score selv jevnlig nok, da!

Emilie BossHARD Haavi. Em-inn, Em-ut, Em-maskin. Ingen andre har fått så mange kjælenavn som du. Kos deg med dem.  For et come-back du har gjort hos oss etter at du returnerte i fjor høst. Takk for at du kom, og takk for at du dro….. av hver eneste høyreback i toppserien siden.

Kverna. Til og med dattera mi på fem og ett halvt år kan navnet ditt. Hun digger deg. (Bare det at du hadde verdens største plaster på kneet etter kampen i dag gav deg ekstra gullpoeng). Kverna. Vi har gått gjennom leksa, hun heter Ingrid Kvernvolden, men blir kalt for Kverna. Herlige, skjønne, fullstendige du. Du scorer så nydelig fortjent i dag.

Fisken – du er faktisk bare helt rå i mål. Jeg unner deg så j----- at vi har hatt noen kamper der du får vist det ordentlig. Du har rett og slett endelig fått være matchavgjørende for oss i år – i de viktigste kampene, der det virkelig teller. Jeg håper at de som trenger å se det faktisk ser det. Hands up!!

Dekker, Silje og Ida F – takk for alt dere har støttet og styrt med i år. Det å være langtidsskadet er mye verre enn de fleste forstår. Dere har vært fenomenale ift å stille opp på proffdager, bidra i gruppa og støtte hele veien. Det å stå utenfor og allikevel være en del av gruppa er alltid krevende, både felles og privat. Takk!

Malin – du spilte det meste av vårsesongen med oss, så røk kneet. Vi er her fremdeles. Vi venter på deg. Du skal, som du vet, bare bli bra igjen. Da er det oss to sammen. LSK Kvinner og Malin Brenn. Du er vår lokale forsvarsbauta. Vi gleder oss til fortsettelsen!!

Isabell Bachor – vår kjære rasekatt. Noen ting blir faktisk bare bedre med årene. Kjære unge spillere; tenk om du i alder av 35 kan skryte på deg tilbud om en ny ett-års kontrakt med landets ledende klubb. Eat my shorts. Isi banker de fleste i det meste. Fader å god du er!

Soph for president, som tidligere nevnt. Som Amerikaner så hadde jeg faktisk stemt flatt på Soph – fred for alle på jord, og viktig med gym hver dag på skolen! (Tenker jeg at hadde vært hennes kampsaker) Det mest nifse med deg Soph, er akkurat hvor ung du er og hvor fort det går. Vi lover å fortsette å være forsiktige med deg og passe på at du vokser akkurat så fort som du skal opp i himmelen.

Guro – takk for dansen, igjen. Det har vært særdeles hyggelig! Toppscorer igjen. Uten at du noen gang har jaget den tittelen. Bare for å synliggjøre et poeng – du gav fra deg den første straffen i dag til Anja – du ville ikke ta den da du selv ble felt og du følte deg off. Du har aldri bare telt mål. Du har aldri fremheva deg selv, og du har aldri krevd annet enn stadig utvikling. En ting jeg vil nevne med deg som kommer alt for lite frem. Takk for den defensive jobben du gjør for laget! (Min pappa var på kamp i dag. Første gang han så oss live. Han er Amerikaner, selv om han har bodd i Norge siden 1973, har han ikke peiling på fotball strengt tatt, men er interessert. Han kjøpte is til hele laget mitt i Lyngdal når jeg var 15 år. Han syntes vi var såååå flinke. Vi hadde nettopp tapt 5-0 for Donn. Han kommenterte til meg i kveld at det tempoet og den kraften i løp hadde han aldri sett før. Han var mektig imponert. Hun nummer ti løp lengst og hardest av alle). Pappa har veldig rett i en del av betraktningen – du Guro, er dritgod defensivt!

 

6-2 hjemme mot Røa. Der tenker jeg at vi parkerer diskusjonen om vi er ute av form, har slakket litt på gassen, har fått en stripe i lakken osv. Vi har spart krefter og reparert der vi kunne i høst, og vi har oppnådd akkurat det vi ville.

Seriemesterskap

Cupfinale

Videre i Champions League

 

Sykt bra jobba alle sammen, så glad for å være en del av dette lille vidunderet vårt! 😊

 

Kampfakta? Ikke i kveld.

 

 

 

 

 


Vis alle nyheter