Share/Save/Bookmark

To praktangrep sikret seieren

  23.09.2017 Kl. 21:40  

(To glade målscorere etter borteseieren mot Klepp. Sophie Haug (til v.) og Ingrid Marie Spord. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

To praktangrep av LSK Kvinner sikret seieren mot Klepp.

Bortekampen mot Klepp ble som forventet en krig. I en kamp hvor finspillet ble byttet ut med mange dueller og tøffe nærkamper klarte LSK Kvinner likevel å produsere to praktangrep som satte et hardtarbeidende hjemmelag på plass. Det første av disse to angrepene kom helt i starten av andre omgang. Lagkaptein Ingrid Moe Wold spilte vegg med Guro Reiten før hun serverte ballen på et sølvfat til Sophie Haug. Knappe to meter fra målstreken kunne ikke LSK-spissen feile. Hun strakk fram et langt ben og styrte ballen i mål.  

- Fantastisk pasning fra Ingrid. Jeg kunne jo ikke bomme på en slik sjanse. Det var bare slenge seg inn og styre ballen i mål. Det var bare å gli den inn, fortalte en lettet Sophie Haug etter kampen. 

- Utrolig deilig å få sette inn ett mål for jeg rotet bort en opplagt scoring i første omgang. Jeg skulle bare bredside innlegget til Ingrid i mål, men fikk sleivtreff. Jeg fikk bare tåa på ballen og fikk rett og slett ikke nok kraft i skuddet. Jeg var passe irritert på meg selv i pausa for å si det mildt, men fikk heldigvis rettet opp feilen med scoringen tidlig i andre omgang, la Sophie til.

Praktangrep nummer to kom etter et soloraid av Emilie Haavi som driblet bort halve Jæren langs venstrekanten. Emilie kom seg helt ned til dødlinja før hun løftet ballen over keeper og mot bakerste stolpe. Sophie Haug tok imot og sendte ballen videre til Guro Reiten. Med ryggen mot mål forsto Guro at de andre spillerne hadde en langt bedre posisjon og trillet ballen bort til Ingrid Marie Spord. Kontrollert og behersket satte bergenseren ballen forbi keeperen og ned i hjørnet. Vakkert og effektivt utført av midtbanespilleren som med dagens scoring doblet antallet seriemål for LSK Kvinner fra ett til to.

- Det var på tide. Jeg er vel ikke den mest utpregede målscoreren på dette laget, men sier ikke nei takk, når sjansen byr seg, smilte en meget godt fornøyd Ingrid Marie Spord.

- På pasningen fra Guro tenkte jeg at her må du ikke fyre av, men plassere ballen mot hjørnet, og det var jo lurt tenkt, la Ingrid Marie til, med et enda større smil.

De første 45 minuttene av kampen kunne vi fort ha hoppet over. Vårt offensive spille var preget av slurv og feilpasninger. Vi fikk lite til å stemme og måtte for ofte ty til lange oppspill som rene nødløsninger. Klepp var aggressive og kjempet oss ut av stilen, men vi hadde banens beste spiller i Cecilie Fiskerstrand som holdt oss inne i kampen med minst to gigantiske feberredninger. Den største av disse kom like før pause, da Klepps Hege Hansen kom helt alene med vår siste skanse.

- Jeg så at hun ville komme igjennom og trodde først at jeg kom for sent ut, men klarte å lese at hun ville bruke høyrebeinet og fikk strekt ut armene og slått ballen til side for mål. Jeg er fornøyd med den, fortalte Cecilie, som ikke var overrasket over hvordan denne kampen utviklet seg.

- Mer krig enn fotball. Bortekampene mot Klepp blir ofte slik. I dag var det rotete, oppstykket og til tider kaotisk, men etter den tidlige scoringa i andre omgang synes jeg at vi har kontroll på motstanderen. Vi fikk ro i vårt eget spill og den defensive samhandlingen ble langt bedre. Klepp har ikke all verden av sjanser etter pausen. Ingen god kamp fra vår side, men vi tar med oss tre nye poeng. Det er det som teller, la Cecilie til. En beskrivelse som hovedtrener Hege Riise mente var treffende.

- Enig med Cecilie. Dette var kaotisk. I alle fall i første omgang. Vi måtte bare legge finspillet på hylla og ta duellene med Klepp. Langt bedre kontroll etter pausa mye takket være en tidlig scoring. Klepp skapte noe etter våre mål, men jeg følte aldri at vi var trua. Alt i alt synes jeg vi vinner fortjent, mente Hege Riise.

Kampfakta 

Klepp stadion: Klepp - LSK Kvinner 0 - 2 (0 - 0)

Mål:
0-1 Sophie Haug (46.)
0-2 Ingrid Marie (73.')

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand - Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn, Anja Sønstevold -  Ingrid Marie Spord, Ryoko Takara -  Synne Skinnes Hansen (Marte Berget fra 57.), Guro Reiten, Emilie Haavi - Sophie Haug.

Dommer: Kjetil Nordmark, Orstad IL.
Tilskuere: 244.Vis alle nyheter