Share/Save/Bookmark

To nye på kanten

  23.01.2017 Kl. 22:37  

(Fra v.: Silje Blakstad og Synne Skinnes Hansen. Foto. Støtt Norsk Kvinnefotball)

Silje Blakstad og Synne Skinnes Hansen blir trolig LSK Kvinners to nye kantspillere denne sesongen.

Med Emilie Haavi borte (blir proff i Boston Breakers) og trenerteamets planer om å flytte Anja Sønstevold ned som venstreback, er veien åpnet for to nye kantspillere på LSK Kvinners midtbane. Hege Riise er ikke tvil om hvem som ligger best an i løypa.

- De to som ligger best an er Synne Skinnes Hansen og Silje Blakstad, forteller Hege Riise.

- To svært hurtige spillere som begge kan utfordre motstanderne langs bakken. Begge er gode i en mot en situasjoner og blir helt sikkert viktige for oss i det offensive spillet. Heldigvis er de litt forskjellige i sin spillestil. Silje har en slepen teknikk og bruker gjerne dette til å komme seg fri langs kanten. Synne er en kraftpakke. En fysisk sterk spiller som kommer som et ekspresstog. Vi vet av erfaring hvor vanskelig det har vært å møte disse to jentene fra tidligere oppgjør. Nå er vi kjempeglade for at de er på vårt lag, sier Hege.

Hege Riise er også glad for at jentene har klare preferanser, når det gjelder valg av kant.

- Synne er best på høyrekanten, mens Silje trives best til venstre. Utfordringen for begge to nå er å tilegne seg vår måte å spille fotball på, men begge er veldig læringsvillige og det de har vist treningene til nå gir meg god grunn til optimisme, legger Hege Riise til.

Hege Riise er også krystallklar på at det er en knallhard konkurranse om plassene på laget.

- Vi har flere spillere som kan spille kant. Både Ingrid Kvernvolden og Sophie Haug er aktuelle. Det er også Guro Reiten, kanskje da i en skjev midtbaneformasjon. Silje Kittilsen vil helt sikkert være med å kjempe om en plass og i bakhånd har vi Anja som gjorde en kjempejobb som kantspiller i forrige sesong, forteller Hege Riise.

Vi fikk en kort prat med Silje og Synne før en ny treningsøkt i LSK-hallen og spurte begge to om hva som motiverte dem til å komme til LSK Kvinner.

- Jeg trengte noe nytt, et nytt treningsmiljø for å utvikle meg videre som spiller. Jeg ser på LSK Kvinner som en perfekt læringsarena hvor jeg kan ta et nytt steg i min fotballkarriere, forteller Synne Skinnes Hansen som heller ikke legger skjul på hva som er hennes ambisjon for sesongen 2017.

- Først og fremst skal jeg kjempe meg til en plass i LSKs startellever og gjennom godt spill i Toppserien kanskje bli en kandidat for en plass i landslagstroppen, legger hun til.

Silje Blakstad er enig i Synnes beskrivelse.

- Jeg trengte også noe nytt. Forrige sesong var veldig frustrerende for meg. Jeg synes på mange måter at jeg i mange kamper ble brukt på en feil måte. Her møter jeg derimot et trenerteam som ser meg og gjennom konstruktive tilbakemeldinger utvikler meg videre. Det hele virker veldig profesjonelt, forteller Silje Blakstad.

På spørsmålet om når Synne skal tilbakebetale for de 2 målene hun har scoret på LSK Kvinner i Toppserien flirer jentene godt.

- Så fort som overhodet mulig. Det er absolutt ikke noe å vente på, mener Synne.

- Og gjerne med litt renter. Noen ekstra mål bør hun få til, legger Silje til.

- Helt klart. Vi er her for å hjelpe laget til å score mål. Mange mål, avslutter Synne Skinnes Hansen

Vis alle nyheter