Share/Save/Bookmark

To glade debutanter

  31.05.2017 Kl. 23:38  

(De to blideste jentene på Aksla stadion. Sara Asakskogen t.v og Hedda Myran Taugard debuterte for LSK Kvinner. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)


Sara Asakskogen (19) og Hedda Myran Taugard (18) debuterte for LSK Kvinner i cupkampen mot Fortuna Ålesund.

 

- Stort og ikke minst gøy. Kjempegøy, uttalte trolig de to mest fornøyde og blideste spillerne på Aksla stadion. Med et drøyt kvarter igjen å spille og på stillingen 5-0 til LSK Kvinner mente hovedtrener Hege Riise at tiden var moden for å slippe til ungjentene. Dermed fikk både Sara Asakskogen og Hedda Myran Taugard sin debut på LSK Kvinners A-lag.

- Vi forventet ingenting, da vi ble med til Ålesund, men vi hadde et lite håp om å få spilletid siden vi i dag møtte et 2. divisjonslag.  Likevel kjente vi at pulsen steg, da Hege sendte oss ut på oppvarming tidlig i andre omgang, fortalte jentene.

Sara kom inn for Isabell Bachor mens Hedda erstattet Guro Reiten, og jentene gjorde sine saker meget bra. Trygge i sine roller løste de sin oppgaver på en enkel, men effektiv måte.  Sara var til og med svært nær å sette inn en scoring i sin debutkamp. Helt mot slutten av kampen fikk hun dyttet ballen forbi Fortunas keeper, men en forsvarsspiller kom imellom og stoppet ballen så å si på målstreken.

- Æsj, der skulle jeg ha brukt litt mer kraft. Litt surt, men blir forhåpentligvis fort glemt. Skal i alle fall ikke ta fra meg gleden av å ha debutert for Norges best lag, avsluttet Sara Asakskogen.

Hovedtrener Hege Riise likte hva hun så og gjentok sin uttalelse fra tidligere i uka.

- Jentene kom godt i fra det i sin debut. Begge to bidro til at vi opprettholdt trykket mot Fortunas mål i sluttfasen av kampen.  For LSK Kvinner betyr det veldig mye at klubben kan hente gode spillere fra egne rekker.


Vis alle nyheter