Share/Save/Bookmark

Tilbake til hverdagen

  20.09.2017 Kl. 22:44  
(Hverdagen kaller for Ingrid Moe Wold og alle de andre LSK-jentene som har vært ute på landslagsoppdrag. På lørdag venter Klepp borte på Jæren. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Landslagspausen er over. På lørdag er det tilbake til hverdagen i Toppserien igjen og den viktige bortekampen mot Klepp.

- Landslagssamlingen har denne gangen vært en ren og sann fornøyelse å være med på. Utelukket positivt og ikke minst berikende. Vi har fått med oss seks poeng av seks mulige på de to første kampene i VM-kvalifiseringen, laget mange mål og vi har fått ristet av oss skuffelsen etter EM-fadesen. Gode opplevelser som vi tar med oss tilbake til klubben. Vi kommer alle tilbake med et stort smil om munnen. Likevel er det godt å være tilbake i trygge og hjemlige omgivelser, og vi gleder oss til kampen på lørdag, forteller lagkaptein Ingrid Moe Wold, som var en av LSKs ti spillere som har vært ute på landslagsoppdrag den siste uken. Det store fraværet bekymrer likevel ikke hovedtrener Hege Riise.

- Ingen grunn til bekymring i det hele tatt. Først og fremst er vi veldig stolte av å være en storleverandør av spillere til landslaget. Vi har vært i denne situasjonen før og vet av erfaring at landslagsspillerne opplever større tempo, høyere intensitet og langt tøffere konkurranse på sine samlinger enn hva de opplever hjemme i sin egen klubb. En ren vinn-vinn-situasjon for oss. I tillegg har vi tatt godt vare på de hjemmeværende spillerne med gode treninger. De fleste av disse har også vedlikeholdt kampformen gjennom spill på rekruttlaget, foreteller Hege. 

På lørdag venter Klepp på bortebane, både Hege og Ingrid forventer en tøff kamp.

- Klepp på bortebane er alltid vanskelig. Her får vi ingenting gratis. Jærbuene har duellstyrken som sitt fremste våpen. Vi vet at det kommer til å smelle. Det blir mange tøffe og tette nærdueller ute på gressmatta. I tillegg har Klepp flere hurtige spillere som vi må se opp for. Ingen enkel oppgave, men vi reiser til Jæren med stor selvtillit og går selvfølgelig for seier, noe Hege og Ingrid er enige om. 

LSK Kvinner må denne gangen klare seg uten Isabell Bachor (karantene) og Ida Fjordbakk (skadet). Resten av troppen rapporteres å være tilgjengelig for hovedtrener Hege Riise. Klepp har mistet Maria Thorisdottir til Chelsea. Noe som helt klart vil svekke laget, men klubben har en ungdomsavdeling som produserer det ene stortalentet etter det andre og vil sikkert få fram en arvtager etter hvert. Evigunge Gry Tofte Ims signerte nylig en ny kontrakt med klubben og sikrer dermed kontinuiteten i laget. 

LSK Kvinner innledet årets sesong med å vinne hele 6-1 i serieåpninga hjemme mot Klepp. To mål hver av Sophie Haug og Guro Reiten, samt en scoring av Ingrid Kvernvolden og Synne Skinnes Hansen sikret en drømmeåpning for Birdsa. I tilsvarende oppgjør i fjor vant LSK Kvinner 2-0 på Klepp stadion, begge målene av Isabell Herlovsen. Vi har hatt et godt tak på jærbuene etter overgangen fra Team Strømmen. 13 seire av 15 mulige i Toppserien. Kun en gang har vi tapt for Klepp, og da må vi helt tilbake til 28. april 2011. 


Klepp stadion. Klepp - LSK Kvinner, lørdag 23. september kl. 17:00
Kampen vises på NRK. Klepp melder på sin facebookside at det er gratis inngang. 



Vis alle nyheter