Share/Save/Bookmark

Tilbake på vinnersporet

  15.08.2017 Kl. 21:35  


(To sentrale skikkelser, da Mini-Birdsa endelig vant en seriekamp igjen. Lagkaptein Madelen Dalland Larød og målscorer Josephine Monteiro. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.)


Etter tre kamper uten seier i 2. divisjon, kom Mini-Birdsa endelig tilbake på vinnersporet igjen.

Rekruttlaget har i de siste seriekampene ikke vært til å kjenne igjen. Tungt, tempofattig og fantasiløst har vært gjennomgangsmelodien. Det har butta skikkelig imot, motbakke hele veien, men i dag kom forvandlingen. Spillegleden og innsatsviljen var tilbake i laget. Alt gikk ikke helt på skinner i dagens kamp heller, men jentene jobbet for hverandre og innkasserte en meget fortjent seier mot Lunner FK, og kanskje det viktigste av alt. Mini-Birdsa holdt nullen for første gang siden hjemmekampen mot Stabæk i slutten av mai måned.


- Utrolig deilig å vinne igjen. Jeg tror vi virkelig trengte denne seieren etter mange tunge kamper hvor vi ikke har fått til vårt eget spill, men i dag kjempet vi for poengene og vi holdt hele veien inn. En skikkelig lagseier, mente rekruttlagets lagkaptein Madelen Dalland Larød.

- Ikke minst var det viktig at vi holdt nullen. Jeg ser at mange av oss er slitne mot slutten av kampen, men vi tar returløpene og gir oss ikke. Viljen i laget er tilbake, la Madelen til.

Avgjørelsen i kampen kom midtveis i første omgang. Camilla Lindahl forfulgte et innlegg helt inn til keeper og presset på. Lunners siste skanse gjorde en av sine få feil i kampen og mistet ballen rett i beina til Josephine Monteiro som enkelt bredsidet ballen i mål.

- Jeg ble litt nervøs for den var så og si ferdigscora. Camilla gjorde en kjempejobb og jeg kunne jo ikke bomme, mente målscorer Josephine Monteiro, som er enige i uttalelsene til sin lagkaptein.

- I dag sto vi fram som et lag igjen. Vi holdt sammen, backet hverandre opp og var positive i hele kampen, la Josephine til.

Rekruttlaget hadde et klart spilleovertak gjennom hele kampen, men Lunner var ikke ufarlige på sine kontringer. Helt mot slutten av første omgang kunne hadelendingene ha scoret, da en av deres spillere rundet vår keeper, men Hanne Evensen la inn turboen og vant løpsduellen med motstanderen og hindret dermed en nærmest opplagt scoring.

Andre omgang ble nesten en blåkopi av den første. LSK Kvinner dominerte banespillet, men slet med å omsette overtaket til mål. Det manglet heller ikke på målsjanser. Maiken Bjørndalen, Hanne Engelsen og Tonje Eikelid Søgård hadde alle muligheten til å punktere kampen, men i dag stoppet det med Josephines ene mål. Likevel, hovedtrener Ranveig Karlsen var godt fornøyd med sine spillere.

- Det er alltid deilig å vinne fotballkamper og i dag vinner vi også fortjent. Bare så synd at vi ikke scorer flere mål for vi produserer nok målsjanser. Litt mer aggressive og litt mer bestemte foran motstanderens mål, så hadde vi satt et par til. Men alt i alt er jeg godt fornøyd. Det jobbes godt over hele linja, og ikke minst gjør forsvarsfireren vår en kjempejobb i dag. Nå er vi angrepsposisjon foran toppkampen mot Kolbotn på søndag,  uttalte Ranveig Karlsen.

Kampfakta.

LSK-hallen: LSK Kvinner 2 - Lunner FK 1 - 0 (1 - 0)

Mål:
1-0 Josephine Monteiro (25.')

Gult kort:
Karianne Bendixen (69.'), Lunner.
Lise Granshagen Brendengen (91.')

Dommer:
Nedret Gökhan Bayraktar, Frogner.

LSK Kvinner (4-2-3-1):  Sheina Trisha Murugesapillai - Amalie Høgberget, Madelen Dalland Larød, Hanne Bjørkedal Evensen, Synne Gulbrandsen - Andrea Myran Taugard, Hedda Myran Taugard (Mia Authen fra 76.) - Mia Authen (Hanne Engelsen fra 46.), Camilla Lindahl (Tonje Eikelid Søgård fra 67.), Josephine Monteiro - Maiken Bjørndalen.

Vis alle nyheter