Share/Save/Bookmark

Tidenes comeback, fra 2-7 til 7-7 på 30 minutter

  02.04.2017 Kl. 15:03  

(Comeback Kids. Laget som aldri gir opp. Rekruttlaget lå under med fem mål, men kjempet seg til uavgjort i løpet av kampens siste 30 minutter. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

 

Det så lenge dystert ut på Nadderud Kunstgressbane. Rekruttlaget lå under med hele fem mål, men snudde til uavgjort i løpet kampens siste 30 minutter, fra 2-7 til sluttresultatet 7-7.  Noe som trolig er tidenes comeback i LSK Kvinners korte, men suksessrike historie.

- Hvordan er det i hele tatt mulig? Jeg har aldri vært med på maken til fotballkamp noen gang tidligere, forteller rekruttlagets hovedtrener Ranveig Karlsen som er nesten stum av beundring etter jentenes heroiske comeback, men bare nesten.

- For en fightervilje disse jentene har. De står på og gir seg aldri uansett hvor håpløst det ser ut. Det er en enorm «ryggrad» i denne gjengen. En laginnsats som det virkelig står respekt. Jeg så utrolig stolt av dem, legger hun til.

I hele første omgang slet LSK-jentene med Stabæks lynraske overgangsspill. LSK lå ikke under i banespillet, men klarte ikke å finne et mottrekk til hjemmelagets gode offensive spill. Særlig Stabæks Kamilla Vangsnes og Ellen Halseth herjet med vårt forsvar. Vår flate firer ble gang etter gang utspilt både langs kantene og via gjennombruddspasninger i midten.  Bare scoringer av Camilla Lindahl og Hedda Taugaard holdt oss noenlunde inne i kampen.

Ranveig Karlsen og hennes trenerteam gjorde grep i pausen og justerte på formasjonene. Innledningsvis så dette ut til å holde og at andre omgang skulle bli en langt jevnere affære, men da ga Stabæk oss to ny baklengsmål i sekken. 2-7 og under med hele fem mål. Fra tribunen så det helt håpløst ut, men jentene ville det annerledes.

Emilie Woldvik viste vei og nærmest kriget inn en redusering i det 68. spilleminutt. Syv minutter senere var hun frampå igjen og headet inn en corner. To raske mål og minibirdsa fikk tilbake troen på at Stabæks ledelse kunne hentes inn. Sara Asakskogen repliserte med to mål på to minutter hvor hennes siste mål var en sjelden lekkerbisken. Fra 16-meter banket hun ballen opp i krysset. I kampens siste spilleminutt dukket Emile Woldvik opp igjen og utlignet til 7-7 – som om det ikke var nok. LSK-rekruttene var centimetere fra å vinne hele kampen. På tilleggstid satte Woldvik ballen i stolpen. Camilla Lindahl fanget returen, men brukte litt for mye kraft og satte ballen like over tverrliggeren. Det hadde kanskje vært for mye av det gode, uansett dette var et fyrverkeri av en fotballkamp. Tusen takk, jenter.

 

Kampfakta. Treningskamp.

Nadderud Kunstgressbane: Stabæk2 – LSK Kvinner2  7-7 (5-2)

Mål:

1-0 Ellen Halseth (8.’)

2-0 Kamilla Vangsnes (13.’)

3-0 Kamilla Vangsnes (26.’)

3-1 Hedda Taugaard (28.’)

4-1 Kamilla Vangsnes (32’)

4-2 Camilla Lindahl (38.’)

5-2 Kamilla Vangsnes (42.’)

6-2 Kamilla Vangsnes (57.’)

7-2 Katrine Hjermann (60’)

7-3 Emile Woldvik (68.’)

7-4 Emilie Woldvik (75.’)

7-5 Sara Asakskogen (80.’)

7-6 Sara Asakskogen (81.’)

7-7 Emilie Woldvik (89.’)

 

LSK Kvinner 2 (4-2-3-1): Sarina Ellingsen – Andrea Taugaard, Lena Aarbogh (Madelen Dalland Larød fra 46.), Hanne Evensen (Jada Tinashe Godnes-Munyari fra 64.), Amalie Høgberget (Synne Gulbranden fra 46.) (Amalie Høgberget fra 75.)  – Sara Asakskogen, Jenny Gulbrandsen (Lena Aarbogh fra 75.) – Emilie Woldvik, Camilla Lindahl, Hedda Taugaard – Mia Authen (Hanne Engelsen fra 56.).


Vis alle nyheter