Share/Save/Bookmark

Tatt av vinden – og båret til himmels

  14.10.2018 Kl. 00:20  

   

CUPFINALE!!!!

Jeg spurte før kampen om vi var klare for semi’en? Jeg påpekte at noen kanskje ikke trodde vi var det. CL styr, kamper på rekke og rad, landslagssamling på halve troppen – semi. Kanskje man kan si at det tok oss en omgang og 20 sekunder å bli helt klare? Men derfra og inn var det aldri tvil. For en gjeng. For en gruppe spillere. For ett trenerteam. For en kultur!

Skrevet av Anna Collett

Makan til snuoperasjon skal man lete lenge etter. I vindkastene på Røabanen klarte vi å ha ganske bra kontroll på 1. omgangen, selv om de scoret to. Det høres helt latterlig ut, jeg vet det. Og det er det. Men det er faktisk sant. Det var en ting vi IKKE hadde kontroll på – og det var vinden. Keeperen med blåsten i rygg klinte ballen laaangt, vi rygget, bommet, nølte og stresset – de putta to. I tillegg til målene hadde de ett langskudd på keeper og ett langskudd utenfor. Vi hadde 6 sjanser, og ett potensielt der Guro ble dratt ned og aldri fikk avsluttet.

Pausepraten var god. Jeg tror mange trodde Hege skulle finne frem føneren og si litt om hva som måtte til. Hege har ikke føner – det er jeg helt sikker på. Hun har naturlig fall og volum i håret, så det trengs ikke. Hun gikk rolig rundt i ring, hadde øyekontakt med samtlige, snakket om at vi måtte tørre, vi måtte gjøre våre ting, og sørget også for å plukke vekk usikkerhetene. Hun påpekte at dette var en uvant situasjon for denne gruppa som vinner, og vinner og vinner – ergo dette skal vi ta med oss, lære av og – vi skal mestre det. Blikkene til jentene sa alt. De var forbanna. De kunne bedre enn dette. Det tredje målet til Røa kom direkte fra avspark etter pause – snakke meg om frekkhet! Jeg syntes Anja sitt mål sa alt om hva som var i vente. Hun fikk ballen litt bredt i banen, førte innover og klinte ballen over keeper og i mål i det lengste krysset. Anja var enorm i dag, begge veier! Vi hadde vind i seilene og blåsten gikk riktig vei. Vi kjørte flatt. Nå eide vi ballen og vi eide banen. 3-2 med ca 25 minutter igjen. Guro tuppet ballen halvt-liggende forbi keeper og i mål. Jentene løp til midtstreken. Nå var det ett spørsmål om tro, håp og jævelskap. Etter 86 minutter fikk vi ett frispark ute til høyre på banen. Em la ballen høyt på bakerste – og traff akkurat den hun ville. Kjære lille store Sophie stanget ballen i mål. 3-3! Balanse.

Ekstraomgangene var en omgang i motvind og en omgang i medvind. Igjen. Der var totalt ni avslutninger mot mål i ekstratiden. 2 til Røa og 7 til oss. Samtlige blåste over. Bokstavelig talt. Dette sier litt om vinden. Alle ventet på straffene.

Guro scoret – Fisken redda.

Em scora – De scora.

Engen sin ble redda – Fisken redda.

Anja scora – De skjøt i tverra og ut.

 

Fisken var dagens helt og vi er i cupfinalen!!! 


Kuriositet 1: Bare til info. Av dagens lag var kun Moe, Anja, Em og Anna i startelleveren i siste cupfinale for LSK Kvinner i 2016. Isi og fisken var skada, Soph og Malin var på benken. Resten av -16 laget er borte. Det sier også noe om dagens prestasjon. For de fleste er dette en førstegangsopplevelse. Helt rått levert.

Kuriositet 2: Siden vi slo VIF i kvarten 22. august har det kun vært fire seriekamper. Det burde jo i utgangspunktet bety uthvilte ben og klare hoder. Noe de fleste i Røa hadde. I den perioden har vi, for en stor del av spillerne, hatt 5 kamper i tillegg. Tre landskamper, inkludert klimakset mot Nederland, og 2 Champions League kamper hvor vi som kjent klarte å gå videre. Av våre spillere har 6-7 spillere vært involvert i alt, i tillegg til Anna for Finland og Sisi for Island. Dette er kanskje det viktigste perspektivet for å forstå hvorfor krampa kom, og hvor stort det er at vi klarte å hale i land seieren tilslutt.

Kuriositet 3: Hadde Guinness rekordbok for store rekorder og prestasjoner fremdeles vært like kul, så hadde Anja vært på lista over spektakulære redninger i fotballens verden. Herfra til evigheten. Hennes redning med bakfoten mens hun skled forbi målet i det 86. minutt er i den klassen. 

Kuriositet 4: Guro hadde aldri bommet igjen på sjansen etter 106 minutter. DEN var ferdig servert. Den kippen var ment for en bedre skjebne. She knows.


Nå skal vi slikke sårene, lappe sammen kroppene, løfte hodene og gjøre oss klare for ett bedre Brøndby enn dere aner førstkommende onsdag. Jessheim stadion kl 18.30.


NM semifinale:

Røa – LSK Kvinner 3-3 (2-0) 4-6 etter straffespark konkurranse. T.: 512 betalende, utsolgt.

LSK Kvinner:Cecile Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Sarah Suphellen, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Ingrid Syrstad Engen, Isabell Bachor – Synne Skinnes Hansen (Ingrid Kvernvolden i det 50.min.), Guro Reiten, Emilie Haavi – Sophie Roman Haug.

 

Høydepunkter:

https://www.nrk.no/sport/lsk-til-cupfinale-etter-a-ha-blitt-rystet-av-roa-1.14247292

 


Vis alle nyheter