Share/Save/Bookmark

Takk for KAMPEN Lyn!!

  13.05.2018 Kl. 10:12  

Skrevet av hjelpetrener Anna Collett

-Vi visste at det var akkurat dette som ventet oss, og så vinner vi. Det er så sykt bra!! Sa Moe i sirkelen etter kampen. Så fornøyde er vi altså. Å slå Lyn på deres kunstgress er IKKE en enkel oppgave. Stakkars de lagene som har den kampen foran seg. Den gjør rett og slett vondt.

Det unge mannskapet til Lyn som rykket opp i år, er det beste vi har møtt så langt i år. Jeg sier det full av respekt. Jada, noen taklinger var vel sene, og jada det var da måte på uthaling av tiden i perioder. Men fotball – det kan de! Og når de i tillegg jobber steinhardt defensivt så sier det seg selv – de er ikke enkle å slå.

Kampfakta: Lyn - LSK Kvinner 4-3 (2-2). LSK Kvinner: Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Malin Brenn, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Isabell Bachor, Ingrid Syrstad Engen – Synne Skinnes Hansen (Ingrid Kvernvolden i det 70. minutt), Guro Reiten, Emilie Haavi.

Mål avgjør kamper, om dere ikke visste det. Jeg vil tro dette var litt av en publikumsvennlig seanse.

Slik kom målene:

1 – 0, 1,23 min: Vi antok at Lyn skulle kjøre ut både hardt og høyt, og det gjorde de. Min klokke viste 1 minutt og 23 sekunder da ett langt oppspill ble lagt igjen på 16. meteren og deres spiller nummer 9, Linn Huseby, klinket ballen under tverrliggeren og i mål. Her måtte vi bare riste det av oss og kjøre på videre.

1 – 1, 13 min: Syrstad Engen spilte ut til Anja på vei fremover. Anja slapp ballen videre til Emilie Haavi. Em spilte til Guro og fikk den selvfølgelig igjen på vei igjennom. Og her vil jeg ta en liten kunstpause. Man kan ikke undervurdere en god tupp. En skikkelig tupp, med tåa, er helt forferdelig for keeper. Bare spør Ida Norstrøm, vår reservekeeper. Det var hennes første kommentar etter Em’s første mål. Det er rett og slett helt grusomt. Ikke bare tuppet Em, men hun tuppet knallhardt med høyre storetå rett over venstre skulder til keeper og i mål. Hva skulle hun reddet med? Fjeset?

2 – 1. 21 min: Lyn hadde en plan, og den var enkel og god. Slå langt på bakrommet og kjør. Det gjorde de. Jenny Olsen holdt unna og scoret alene med keeper.

2 – 2, 22 min: Hvordan svare på en baklengs? Jo, score selv. Også så pent da gitt! Synne ble spilt opp på i mellomrommet. Hun vendte opp og spilte nydelig ut til Moe på full fart fremover, bredt i banen. Nå må vi ha en ny kunstpause. Første touch’en til Moe på den pasningen var rett og slett fantastisk! (Jeg lovte benken å bruke nettopp det ordet). Fantastisk!! Det var langt nok til å frispille henne selv og hun fikk tid til å se opp og vente på rett øyeblikk. Det gjorde Moe, og smalt innlegget på hodet til Sophie som plasserte ballen akkurat der hun ville ha den, i mål.

2 – 3, 47. min: Dødballer er viktige. Det er mitt ansvar å sette opp våre. Malin kom til meg før kampen og sa at hun faktisk er veldig god på de innover skrudde cornerne. (Hun pleier å stå igjen bakerst). Ok, sa jeg – da må du deale deg til å få gå opp i stedet for en av de andre spillerne. Anja ble igjen og Malin dro. Em slo en knallhard innoverskrudd corner på bakerste. Ballen datt ned i bena på Soph som puttet sin andre for dagen. Etter kampen smilte Malin til meg og sa – jeg sperra for Soph. Me like.

3 – 3, 51. min: Så vanskelig det skulle være å riste av seg Lyn! Igjen en lang ball, igjen nummer 13, igjen alene med keeper og igjen mål.

3 – 4, 82. min: Em ble rett og slett sparket ned på hjørnet av 16. meteren, på venstre side av banen. Em og Guro stod ved ballen. Skulle Guro skru den til de på innløp, eller skulle Em skyte med høyre? Jeg tror Em var ganske sikker på hva hun skulle gjøre, så det gjorde hun. Ny kunstpause. Å kline ballen opp i nærmeste kryss er noe alle drømmer om, og en typisk ting som man terper på. Em har terpet maaaaange ganger på akkurat det. Nå var det 8 minutter igjen av kampen og nå måtte vi se og få avgjort dette her. Em klinte den opp i nærmeste kryss. Og så løp hun over hele banen og hoppet på en stillestående og like rolig Hege. Det var faktisk enda en høydare i kampen.

Igjen Lyn, tusen takk for KAMPEN – dere kommer til å klare dere helt fint, og jeg hadde ikke blitt forundret om dere til og med tok en medalje.

 

 


Vis alle nyheter