Share/Save/Bookmark

Surfer videre

  03.05.2015 Kl. 19:54  
Kampen mot Avaldsnes ble som forventet. Det var en kamp preget av tøffe dueller i 90 minutter. Kampen åpner i høyt tempo med et Avaldsnes lag som står høyt i presset. I det 17.minutt får vi en corner. Marit Sandvei går ut for å slå den hardt inn med venstre beinet. Ballen er mesterlig skrudd innover og keeperen til Avaldsnes bokser ballen rett i beina på Isabell Herlovsen som kliner ballen i nettet utagbart for alle rundt seg. Med det gjør Isabell Herlovsen sitt mål nr 56 på 79 kamper for LSK Kvinner. Tom Nordlie påpekte på NRK1 etter kampen at det var en elendig markering av Maren Mjelde. La oss heller si at det er en grunn til at Isabell Herlovsen scorer alle målene hun gjør; hun er på rett sted til rett tid og hun har de kvalitetene er goalgetter skal ha! Vi  fortsetter å tett bra bakover i første omgang og Avaldsnes kommer til 2 skuddforsøk som begge ender utenfor. Vi greier å spille Avaldsnes lave periodevis i 1.omgang, og det viser hvilken kvalitet vi har i laget. Emilie Haavi kommer seg til en fin skuddmulighet fra høyre, som går rett på keeper. I tillegg har vi flere innleggsmuligheter vi burde utnyttet bedre, med enda mer presisjon.

I 2.omgang kommer Avaldsnes ut i ett enda høyere press og står  tettere enn i 1.omgang. Da kampen er spilt i 54 minutter roper Avaldsnes på straffe. Den situasjonen har vi fått keeper Guðbjörg Gunnarsdóttir til å uttale seg om; "jeg kommer litt sent inn i situasjonen og det tar jeg på min kappe. Spilleren får en tå på ballen og skyter den fordi meg også slenger hun seg ned på gresset. Jeg fikk ingen smell, ikke er touch i det hele tatt. Jeg liker ikke når spillere gjør slike ting, og det var ikke første gangen i kampen hun forsøkte å filme til seg frispark. Det er bra at dommeren ikke lot seg lure. Hun sto bra og så det hele. Jeg hadde ikke en anelse før etter kampen at de ville ha straffe ettersom jeg aldri tenkte at den situasjonen var i nærheten av en  straffe."  

Selv om Avaldsnes presser høyt, og det er mye dueller over hele  banen, opplever vi å ha god kontroll også i 2.omgang. Solide bakover,  og vi har noen fine sjanser som kunne gitt  oss flere mål. Totalt har vi tre baller i treverket, og vi er veldig nære 2-0. Lene Mykjåland får en stor mulighet, der hun blir spilt gjennom av Emilie Haavi, men volleyskuddet går desverre rett på keeper. Frisparket fra Sherida Spitse setter deres keeper på prøve, og det er nære på. Avaldsnes skaper lite, de får en situasjon der Karina Sævik kommer til innlegg og Cecilie Pedersen kommer på ballen og skyter utenfor. At dommeren dømmer corner her, overrasket LSK spillerne. I tillegg er den den omdiskuterte situasjonen der LSK Kvinner bør ha frispark for angrep for keeper, og utover skapes det ikke noe.  

2.omgang var like tett som 1.omgang og det smalt hardt på midtbanen ved flere anledninger. LSK Kvinner er fortsatt potte tette bakover og viser høy kvalitet defensivt. Avaldsnes slipper til noe på slutten og det blir høy temperatur. Marita Skammelsrud Lund som spilte sin toppseriekamp nr 100 for LSK Kvinner viser styrke og styrer det bakre leddet akkurat slik man skal for å holde eget mål rent. Kampen mot Avaldsnes var en skikkelig lagseier fra nederst til øverst på banen. Det er også godt arbeid som gjøres på topp defensivt.

Les hva mer Guðbjörg Gunnarsdóttir har å si om kampen
Vi var utrolige solide i det bakre leddet i dag og som lag i sin helhet. Avaldsnes skaper lite utenom ett innlegg som jeg syntes jeg skal ha et klart frispark på. Jeg hopper opp og tar ned ballen, så kommer Frida Magnusdottir å løper rett inn i meg. Hun ser ikke engang på ballen. Dommeren blåste ikke og jeg var tvunget til å slippe ballen så den ikke skulle bli med meg inn i målet. Jeg kan ikke forstå at dommeren ikke blåste i den situasjonen. Jeg syntes vi totalt sett var et bedre lag, vi skapte noe mer sjanser, vi hadde ballen mest og vi slapp Avaldsnes knapt til. Det var en sterk lagseier på en tøff bortebane. Vi er fornøyde. Jeg vil også takke for støtten fra Kanari- Fansen. Det at de har kjørt hele den veien for å støtte oss er like fantastisk som de er fantastiske.

Trener Monica Knudsen har følgende kommentar til kampen
En herlig herlig seier i en vanskelig bortekamp. Avaldsnes er som vanlig fysisk robust, og det blir et relativt høyt nivå hva gjelder tempo og fysiske dueller i kampen. Vi greier å spille Avaldsnes lave i noen perioder i 1.omgang, og vi skal øve øve øve slik at vi får til mer av dette. Vi får en tilbakemelding på hvor vi står ift å greie og ha et trygt og godt pasningsspill under hardere press. Noe lykkes vi med, og vi skal bli bedre og lære mest mulig av gårsdagens kamp. Defensivt løser vi kampen godt, og nekter dem sjanser. Dog viktigs av alt; TEAMSPIRIT. LSK Kvinner er RÅ på TEAMSPIRIT. Vi jobber knallhardt for hverandre hele veien, og det lyser guts og vinnervilje av oss. Ikke bare av de 11 som startet denne gangen, men også av øvrige 7 i troppen og hele støtteapparatet. La oss ta med KANARIS, vår #12 spiller, så er buketten komplett.
VI-OSS-SAMMEN
I say no more!







Foto: Frode Nygaard

NRK sine kommentatorer utpekte Sherida Spitse som kampens mest dominante spiller.

LSK Kvinner har ett tett program om dagen og allerede tirsdag 5.mai skal vi ut i 2.runde i NM mot LYN på bortebane. Så venter hjemmekamp den 9.mai mot Klepp som ligger som nr 2 på tabellen. Det er duket for en toppkamp i LSK- hallen.

Vi stilte med følgende lag: Guðbjörg Gunnarsdóttir - Ingrid Moe Wold, Marita Skammelsrud Lund, Anna Westerlund, Marit Sandvei -Isabell Bachor, Sherida Spitse -Mimmi Löfwenius, Lene Mykjåland, Emilie B. Haavi -Isabell Herlovsen

Bytter- 63 min Ut: Mimmi Löfwenius. Inn: Victoria Ludvigsen. 73 min: Ut: Lene Mykjåland. Inn: Anja Sønstevold

Antall tilskuere: 455

Vis alle nyheter