Share/Save/Bookmark

Storspill ga kvartfinale i NM for LSK Kvinner J19

  09.08.2015 Kl. 21:04  
For en kamp av hjemmelaget! Det var aldri noen tvil om hvem som skulle videre i NM. Dette var enveiskjøring.

Det var knyttet mye spenning til denne åttendelsfinalen mellom LSK Kvinner 2 og Molde. To gode lag som begge tidligere i sommer har løftet pokaler. Årets Gothiacup vinner i J18 klassen skulle møte årets Norwaycup vinner i J19 klassen. To gode lag skulle gjøre opp om videre spill i NM i LSK-hallen. Når hjemmelaget vartet opp med det fantastiske spillet som de fremviste i dag, er de ekstremt vanskelige å slå. Imponerende med tanke på den unge stallen. Årsbeste–på linje med semifinalen i Gothiacup, mot et av Sveriges beste lag, Umeå. Alt satt, særlig i førsteomgangen, dette var en lagseier. Svært underholdende å se på, svært velspilt. Rask forflytning av ball og stadig søken på nye rom, ingen svake ledd, alle fremviste sine toppnivåer. Det sprutet overskudd av hele laget. Det var ingen tvil om at hjemmelaget ikke ønsket å være tilskuere i  kvartfinalene, jentene vil være med å kjempe om tittelen!

Førsteomgangen var strålende. Hvis referenten skal trekke frem en spiller i dagens kamp, er det Sophie Roman Haug, nylig tatt opp i A-stallen. Hun storspilte og satte tre mål i første omgang. Første mål kom på corner etter 12 minutter, så satte hun et til etter et flott angrep på venstresiden med Closs og Kittilsen i regissørrollen, for så å gjøre et raid i sentrallinja, etter pasning fra Naomi Griffin, hvor hun gjorde det meste selv. Da Emilia Ruud i tillegg satte en corner i kassa, ledet laget med fire mål til pause. For moldenserne hadde resultatet sett styggere ut, hvis ikke det hadde vært for deres svært reaksjonssterke og dyktige keeper Klara Sporsem. Andre omgang ble ikke like velspilt som den første, og Molde kom noe mer med i kampen, men hjemmelaget hadde i all hovedsak full kontroll.

Sina Tosterud scoret lagets femte etter en fin stikker fra Ingrid K. Nordbø. Molde fikk et trøstemål rett før slutt, men det er bare å gratulere våre gule og sorte, trenere og øvrig støtteapparat med seier og en strålende fotballkamp. Nå blir det spennende å se hvem som blir kvartfinalemotstander. Aktuelle kandidater er Lyn, Kaupanger, Grand Bodø, Stabæk, Klepp, Fløya og Nardo. Kampen i kvartfinalen er berammet til 26 september med 27 september som reservedato.
Tekst: Kari Hovde
Vis alle nyheter