Share/Save/Bookmark

Sterk borteseier mot Raufoss sikret sølv for LSK Kvinner 2

  01.10.2015 Kl. 16:40  
At LSK Kvinner 2 har tatt steg gjennom sesongen er det ingen tvil om. Det hele startet litt variabelt, hvor bortekampene var den store baugen. Laget har prestert på et høyere og mer stabilt nivå i høst og det hele ble kronet med sølv til ungjentene. Gratulerer med innsatsen alle sammen, inklusive trenere og øvrig støtteapparat som har brukt mye tid på å utvikle dette laget. Dette var utrolig moro! To av tre mål for sesongen er oppnådd, det største var nok seier i Gothia cup som det sjette norske laget gjennom tidene, fra oppstart i 1975, men nå til serien;
 
Raufosshallen var dagens destinasjon og jeg har nevnt det før: Når trener Karlsen setter seg i førersetet i den hvite vinnerbussen, da er det alvor. Denne gangen ble det også full klaff. For mens solen speilet seg i Einafjorden og de opplandske bygdene var mest opptatt av potetplukking og skurtresking, hadde romeriksjentene kun fokus på å høste seriens tre siste poeng. For å sikre andreplassen var det nødvendig med ett poeng. Det var tett i oppgjøret om de gjeveste plassene i 2.div avd. 1, så spennende som det bør være, og så spennende at det ble ekstra moro når man lykkes! Å spille i en hall er ingen ulempe for de kanarigule. Det blir nesten som å spille i eget fort, LSK hallen, hvor kun en kamp er tapt i år.
 
LSK Kvinner 2 startet kampen godt med mye sammenhengende spill. De satte standarden. Snakk om forskjell fra forrige kamp, mot Lyn, nesten ikke til å tro at det er samme lag. Hurtig forflytning av ball på en touch, mange spillere involvert og mye bevegelse foran ballfører gjorde at bortelaget var i føringen. Mimmi Löfwenius satte kampens første etter ca. tre minutters spill. Hun er en fantastisk god spiller som brilierte i dag og har holdninger og en innstilling som referenten og mange med henne er meget imponert over. Takk Mimmi for det du har bidratt med og for den inspirasjonen som du gir til ungjentene. Vi håper og tror det bringer deg lykke. Alle på rekrutt digger deg!
 
At det ble litt klabb og babb som førte til utlikning lot ikke bortelaget seg stresse av. De fortsatte å produsere sjanser, store sjanser, det var fire skudd i stolpen hvorav to gikk på innsiden og ut. Det var derfor utrolig deilig at Naomi Griffin satte et perfekt skudd til side for keeper, 30 sekunder før pause.
 
Andre omgang startet litt famlende for LSK kvinner 2. Plutselig var det Raufoss som spilte seg frem til de største sjansene. De gule og sorte fra Oppland er et godt bestatt lag med tekniske, hurtige spillere på topp, som kan utfordre på egenhånd. Derfor er det viktig å ikke stå for høyt på dem, men ha laget i balanse. Likevel var det bortelaget som fikk uttelling i denne perioden, hvor Ingunn Svestad tegnet seg på scoringslisten. Fra sin høyre kantposisjon økte hun til 1-3 etter en fin pasning fra Sophie R. Haug. Jadda dette var moro! Da Naomi Griffin økte til 1-4 etter pasning fra Mimmi, virket sølvet absolutt innen rekkevidde for romeriksjentene. Naomi Griffin er 15 år, det er godt gjort å prestere så bra!
 
Kampen blir ikke mer enn ett minutt til gammel, før Raufoss får en noe billig straffe. Den er meget godt satt, og utagbar for vår keeper Åshild Limstrand. Med 2-4 får hjemmelaget litt ekstra energi og jammen øker de til 3-4, ikke lenge etter. Da er det godt at Mimmi lager show på banen og setter bortelagets femte for kvelden. Dette blir også sluttresultatet.
 
LSK kvinner ønsker Raufoss masse lykke til i kvalifiseringen til 1.divisjonspill.

Tekst: Kari Hovde
 

Vis alle nyheter