Share/Save/Bookmark

Spiller for å lære

  13.11.2017 Kl. 21:09  
(Guro Reiten og de andre LSK-jentene vil benytte returkampen mot City til å lære mer om hva som kreves for å komme opp på et høyere nivå. Foto: Bjørn Hytjanstorp). 

Torsdag kveld spiller LSK Kvinner returkampen mot Manchester City i Champions League.

LSK Kvinner tar med seg et håpløst utgangspunkt til returkampen på Academy Stadium i Manchester. Med 0-5 i sekken fra oppgjøret på Åråsen må det et mirakel til for å snu dette. Det blir i så fall tidenes snuoperasjon i LSKs historie. Merkeligere ting har skjedd i fotball, ikke glem hvor nær vi var en sensasjon i Frankfurt,  men i LSK-leiren er man realistiske og motiveres av helt andre ting.

Vi spiller for å lære. Glem alt dette pratet med å spille for ære. Vi har et helt annet fokus foran denne kampen.  Vi møter ett av Europas beste klubblag og vil bruke denne kampen til å tilegne oss mer kunnskap og erfaring, og ikke minst få flere referanser om hva som må til for å komme opp på et høyere nivå. Alle i LSK Kvinner ønsker å komme sterkere tilbake i neste sesongs utgave av Champions League. Det gjør vi kun ved å spille mot de beste, forteller hovedtrener Hege Riise.

Mens LSK Kvinner både hadde spille- og treningsfri denne helga benyttet Manchester City weekenden godt og overtok likegodt serieledelsen i den engelske ligaen, da de vant 4-0 i hjemmekampen mot Bristol City etter mål av Isobel Christiansen, Claire Emslie, Abbie McManus og Jennifer Beattie.

- Det blir spennende å se om City velger å gjøre endringer fra det laget vi møtte på Åråsen, men uansett startoppstilling hos motstanderen, vi må konsentrere oss om å luke bort de enkle feilene vi gjorde i det første oppgjøret. Vi må mye hurtigere opp i press, ta duellene og ikke minst vi må hindre at de kommer til innlegg. Innenfor vår egen 16-meter må vi også ta ut deres spillere med langt tøffere markering. Framover på banen må vi våge mer. Vi hadde noen gode forsøk på hjemmebane, men de var så alt for få. På bortebane må vi ta bedre på de sjansene vi får, avslutter Hege.


Torsdag 16. november: Manchester City - LSK Kvinner, Academy Stadium kl. 20.00 (CET).

Vis alle nyheter