Share/Save/Bookmark

Skal gi City en skikkelig fight

  07.11.2017 Kl. 11:44  

(Silkehanskene er katset. Emilie Haavi og de andre LSK-jentene kommer til å gi City en skikkelig fight. Åråsen er vårt fort. Manchester City skal få merke at vi gir ingenting gratis ved dørene Foto: Bjørn Hytjanstorp).


Bli med på årets fotballfest, LSK Kvinner mot Manchester City.

 

Alt er duket og klart for sesongens viktigste kamp for LSK Kvinner som torsdag kveld tar imot Manchester City på Åråsen stadion.

- City er storfavoritter. Vi har ingenting å tape, men skal gripe muligheten og vil gi City en skikkelig fight om plassen i kvartfinalen. Vi gleder oss, forteller Hege Riise.

- Vi vet at vi møter et meget godt lag. City er godt organisert, har et klart definert spillesystem og spillerne er meget godt drillet inn i sine respektive posisjoner. Ballsikre spillere som har et høyt tempo i sitt pasningsspill. Samtidig er City langt mer uforutsigbare enn de lagene vi møter i Toppserien. De har langt flere strenger å spille på, har større variasjon i sitt spill og de kommer hurtig på sine overganger, legger Hege til, som likevel ikke er skremt.

- Gjør vi jobben vår er Manchester City ingen uoverkommelig motstander, men i motsetning til PSG (fjorårets CL-kamp på Åråsen) vet vi denne gangen at vi møter et lag som tar oss på fullt alvor. Likevel, drømmen om en kvartfinale er en enorm motivasjon for oss, sier Hege, som håper det bli en flott ramme rundt kampen på torsdag.

- Er det en kamp både folket i Lillestrøm og på hele Romerike bør få med seg denne sesongen, må du jo være oppgjøret mellom LSK Kvinner og Manchester City. Jeg håper det blir en skikkelig fotballfest med mange tilskuere til stede, avslutter Hege Riise.


Manchester City Women's Football Club ble stiftet i 1988 og har siden da vært i en allianse med hovedklubben Manchester City F.C, men det er først i de siste årene som Manchester City virkelig har blitt en maktfaktor i engelsk kvinnefotball. 

Manchester City ble seriemester i 2016 mens de havnet på andreplass i 2017 (seriespillet avsluttet på våren). Derimot vant de den engelske FA-cupen i 2017 etter å ha beseiret Birmingham City hele 4-1 foran mer enn 35.000 tilskuere på Wembley Stadium.

Manchester City har også denne sesongen startet meget bra. "The Blues" har innledet med fire strake seire og ligger a poeng med sin argeste konkurrent Chelsea Ladies. De er også videre i den engelske FA-cupen etter å ha vunnet de to første kampene.

Det er et meget sterkt lag vi møter på Åråsen i dag. Manchester City hadde ikke mindre enn seks spillere med i den siste engelske landslagstroppen som 20. oktober tapte 0-1 borte mot Frankrike. Steph Houghton Demi Strokes og Jill Scott startet i landskampen mens Mel Lawley, Nikita Parris og Isobel Christiansen kom inn i løpet av andre omgang.

Manchester City hadde også en formidabel sesong i fjorårets utgave av Champions League hvor City slo seg fram til semifinalen. Her ble det et knepent ettmålstap mot Lyon som senere vant hele turneringen. Manchester City var ett av få lag i forrige sesong som faktisk slo Lyon i en enkeltstående kamp. City vant 1-0 på franskmennenes hjemmebane Parc Olympigue Lyonnais.

Manchester City kommer til denne kampen etter å ha sendt østerriske St. Pölten ut av Champions League. City vant komfortabelt 3-0 i begge kampen mot østerrikerne, 6-0 sammenlagt.

Vi tar med at LSK Kvinner ikke er ukjent med engelske motstand selv om vi aldri tidligere har spilt mot Manchester City. LSK Kvinner har møtt både Chelsea og Arsenal i flere treningskamper og vi kan være bekjent av vår innsats. I 2013 slo vi blant annet Arsenal 2-1 i treningskampen spilt i London.

 

Torsdag 9. november: LSK Kvinner - Manchester City, Åråsen stadion kl. 18:30.

Billettpriser: Voksne kr. 100.-  Barn/studenter/honnør kr. 50. Billettene kjøpes på Åråsen stadion på selve kampdagen.

Merk: Klubber som melder på lag eller medlemmer får gratis inngang til kampen. Påmedling skjer vi daglig leder, Kristine Skuland Nilsen, enten på mail: kristine@lsk-kvinner.no eller på telefon 922 78 948.


Vis alle nyheter