Share/Save/Bookmark

Siste sats

  30.11.2018 Kl. 16:49  


Her er først dagens kommentarer fra feltet før kampen i morgen - kaptein Sønstevold og trener Riise:
Siste sats

 

Lørdag klokka 16 sparkes årets cupfinale for kvinner i gang. Vi er altså finalist, og vi er klare for å ta sats.


Skrevet av Anna Collett

 

Finale kommer av italiensk og betyr slutt, avslutning eller ende. Ordet henviser til en rekke ulike avsluttende hendelser, som kan inndeles i to kategorier: Siste sats (del) av en kunstnerisk forestilling, det være seg musikkverk, operaforestilling eller teaterstykke. ... (Wikipedia).

 

NFF har et veldig tydelig språk for alle ritualene etter kampen med medaljeutdeling, kongetribune, seiersbilde etc. Tapende lag kalles konsekvent for finalist, mens vinnerlaget kalles for Norgesmester. Helt korrekt og særdeles respektfullt og ærbødig. Det er noe av det fineste med å være i en NM finale. Alt er «same procedure as last year». Dette gjør hele opplevelsen til et tradisjonsrikt minne som er veldig få unt. Alle sier at foruten å vinne, så er selve opplevelsen med å spille en slik kamp, med en sånn ramme, en uforglemmelig opplevelse som virkelig setter seg i hjertet.

Mange mener at LSK Kvinner har en stor fordel siden de har vært i mange finaler de siste årene, og vunnet. Det stemmer og det stemmer ikke. LSK Kvinner spilte og vant cupfinalen i både 2014, 2015 og 2016. Det var en fantastisk gjeng med spillere og en rå gjeng med vinnerskaller som rett og slett sopte med seg alt tre år på rad. Det som ikke stemmer er at dette er samme LSK Kvinner.

Det er kun fire av spillerne i sannsynlig start 11-er som har spilt og vunnet cupfinale med LSK Kvinner tidligere. I tillegg kom Soph inn i ekstraomgangene i 2016. (ikke «skyt» meg om jeg telte feil, men det er mine tall utfra husken min her og nå). Utover det har Guro og Synne spilt cupfinale. Det var MOT LSK kvinner i 2014 og 2016 – der de begge røk på tap med hhv Trondheims Ørn og Røa.

Vi er ikke en erfaren gjeng i forhold til å vinne cupfinalen. MEN – vi er en erfaren gjeng på store kamper, og vi har erfarne spillere og trener i å spille cupfinale. Vi har gjort jobben i serien og i cupen så langt. I tillegg har vi spilt avgjørende Champions League kamper i hele høst. Disse jentene tåler trøkket og de tåler ståheien. De takler frykten og de nyter utfordringen.

Igjen: Finale kommer av italiensk og betyr slutt, avslutning eller ende. Ordet henviser til en rekke ulike avsluttende hendelser, som kan inndeles i to kategorier: Siste sats (del) av en kunstnerisk forestilling, det være seg musikkverk, operaforestilling eller teaterstykke. ...

 

Vi er klare for siste sats for i år. Vi skal ta sats – og stupe uti det. Jeg er fotballfreak på nydelig fotball. Jeg får tårer i øynene nesten uansett hvilket lag det er, om rytmen, tempoet, presisjonen og avslutningen er vakker. Det for meg er en kunstnerisk opplevelse. Idrett er kunst. Og god idrett er vakker kunst. Jenter – om jeg kan komme med en oppfordring i oppladningen til kampen. Kos dere med vår nye Cupfinalelåt – «Birdsa fra Lillestrøm». Ikke bare digg den kule låta av Hank og Fred, men nyt filmen. Nyt den kunstneriske opplevelsen som serveres dere der. Jenter – det er faktisk dere som serverer, og det er helt rått. Timingen på løpet til Guro når hun sklir innlegget fra Moe i lengste hjørne mot VIF (og boksen var full av andre Birds klare til å putte!), langskuddet til Anja mot Røa i semi’en, venstra til Synne mot både Røa og Kolbotn, Soph i lufta på perfekte løp og innlegg, Malin som stanger inn sitt første mål ever i Toppserien mot Avaldsnes i nettopp Telenor Arena – Kverna, Em, Engen, Isi – alle sammen! Frisparkene, opprullingene, tempoet, viljen og råskapen. Jeg FÅR så frysninger av alt det nydelige dere klarer å dra frem når det gjelder, så fint oppsummert i cupsang videoen. Vi skal gjøre det igjen.

Vi er klare for siste sats, og for å sørge for en ende på årets sesong som vi kan fortsette å kalle en kunstnerisk opplevelse.

Sov godt – og drøm om nettopp de gode opplevelsene. De kan gjøres igjen lørdag kl 16-17.45.

 

 

 

 

 Vis alle nyheter