Share/Save/Bookmark

Silje matchvinner på en magisk kveld

  17.08.2017 Kl. 23:14  
(Avgjørelsen har falt. Matchvinner Silje Blakstad gratuleres av sine lagvenninner og Kanari-Fansen er med på jubelen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball) 

Silje Blakstad ble matchvinner, da LSK Kvinner vant 1-0 i toppkampen mot Avaldsnes

 

For en kontring. For et mål, og for en magisk kveld det ble i LSK-hallen, da LSK Kvinner vant toppkampen mot Avaldsnes.  Avgjørelsen kom i det 81. spilleminutt. Marte Berget tok ned en lang klarering fra Anja Sønstevold, vendte bort sin motstander og sendte ballen videre til Guro Reiten. Vår eminente midtbanespiller la an til skudd, men i blindsona merket hun at Silje Blakstad kom på løp. Uselvisk leverte hun en perfekt pasning på innsiden av backen og rett i beina på vår raske kantspiller. Silje lot seg ikke be to ganger og bredsidet ballen i mål via Avaldsnes sin siste skanse.

 - Mitt viktigste mål noensinne. Det var nesten som på en film hvor ballen rullet sakte over streken. Nesten slow motion. Men det var en superkontring som jeg fikk æren av å avslutte. Hele angrepet gikk på skinner. Jeg vurderte lenge om jeg skulle ta løpet, men da jeg så vendingen til Marte og pasningen videre til Guro, fikk jeg fart på beina, fortalte Silje, som i hele denne sesongen har vært plaget med skader. Hun har bitt tennene sammen og kjempet seg tilbake. I kveld fikk hun lønn for strevet, og sikret seg heltestatus blant alle som er glade i LSK Kvinner. I kveld spør vi deg:  Hvor var du, da sørlandsekspressen ankom Lillestrøm?

Kampen mot Avaldnes ble som ventet jevn, tett og med mange tøffe dueller. Gjestene fra Karmøy hadde et lite overtak i første omgang, men de kom ikke nærmere enn tverrliggertreffet til Elise Thorsnes etter 33 minutter. To minutter senere var det vår tur til å treffe treverket. Skuddet fra Ingrid Marie Spord traff undersiden av tverrliggeren og duppet ned på streken. I andre omgang tok vi over og dominerte spillet i lange perioder.

 - Mot slutten av første omgang så vi allerede konturene av et langt bedre offensiv spill fra vår side. I andre omgang fikk vi virkelig spillet vårt til å flyte. I andre omgang var vi rett og slett rå. Jeg synes vi vinner fortjent ut i fra antall målsjanser. Vi tar nærkampene med Avaldsnes og viser at vi vil bestemme hjemme på eget gress. I dag er jeg utrolig fornøyd med hvordan jentene responderte i forhold til kampplanen vår, sa hovedtrener Hege Riise.

Et annet hett samtaleemne i LSK-hallen i kveld var comebacket til Emilie Haavi. Ti minutter ut i andre omgang kom øyeblikket, da Emilie Haavi entret banen igjen i gult og svart. Emilie ga også uttrykk for at hun var glad for å være tilbake.

 - Skikkelig artig å få lov til å være med i en så viktig kamp. Det er også lenge siden jeg har vært med å vinne en kamp så dette var gøy. Veldig gøy, fortalte Emile Haavi, som syntes at kampen mot Avaldsnes ikke var noe dårligere enn det hun har opplevd på den andre siden av dammen.

- Tempoet i kampen var fullt på høyde med det jeg har opplevd i amerikansk fotball. Noe vi kan forvente, når de to beste lagene i Toppserien møtes. Både vi og Avaldsnes var hele tiden på jakt etter å bryte motstanderens pasningsspill for deretter å komme på hurtige overganger. Det ble mye løping, men utrolig godt å komme i gang igjen selv om det til tider føltes litt kaotisk, fortalte Emile Haavi etter kampen.

 

Kampfakta

LSK-hallen: LSK Kvinner – Avaldsnes 1 – 0 (0 – 0)


Mål:
1-0 Silje Blakstad (81.’)

Gult Kort:

Sophie Haug (21.’), LSK Kvinner.

Marte Berget (72.’), LSK Kvinner.

Daiane Limeira Santos Silva (72.), Avaldsnes.

Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelaget.

Tilskuere: 580.

 

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn, Anja Sønstevold – Isabell Bachor, Ingrid Marie Spord -  Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad fra 65.), Guro Reiten, Marte Berget – Sophie Haug (Emilie Haavi fra 55.).


Vis alle nyheter