Share/Save/Bookmark

Sesongens første trippel?

  11.08.2015 Kl. 16:30  
Da er det endelig klart for ny hjemmekamp. Lørdag 15.august kl 15.00 møter LSK Kvinner Amazon Grimstad. Amazon Grimstad har forsterket sin tropp og kommer med fornyet selvtillit etter seier mot Røa i forrige runde i Toppserien.

Helgens kommende oppgjør blir lagenes tredje møte i år. Det første møte var i Toppserien og da ble det seier 2-0 til LSK Kvinner etter mål av Isabell Herlovsen og Emilie Haavi. Seneste møte mellom lagene var i 3.runde i NM. Nok en gang gikk LSK Kvinner seirende av banen, og denne gang med 4-0 etter mål av Anja Sønstevold, Marte Berget, Emilie Haavi og Ingrid Moe Wold. Begge de to tidligere oppgjørene har funnet sted på Levermyr stadion. Nå er det klart for hjemmekamp.

Den siste uken har det kommet to nye spillere inn i troppen til laget fra Grimstad. 25 år gamle Betsy Hasset var første kvinne på plass. Hasset har spilt 81 landskamper og har scoret 8 mål for New Zealand og er en god forsterkning på midtbanen til Amazon Grimstad. Tidligere har hun spilt i USA, Tyskland og England. Hasset var med i VM i Canada. I forrige runde i Toppserien vant Amazon Grimstad 2-1 over Røa og trener Oliver Harder var veldig fornøyd med sin nye spiller. Foreløpig har hun kontrakt med klubben i 3 måneder. I dag ankom den 22 år gamle forsvarsspilleren Carleigh Williams. Hennes forrige klubb var Houston Dash i den amerikanske proffligaen. Williams har ingen landskamper for USA. Hun er mest sannsynlig klar til lørdagens kamp. I likhet med Hasset har hun signert kontrakt for 3 måneder. Amazon Grimstad viste med seieren over Røa at de ikke har tenkt å bli noen kasteball denne høsten!

Redaksjonen snakket med Monica Knudsen og hun har dette å si før lørdagens kamp.
Vi har møtt Amazon to ganger tidligere i år. Begge gangene har LSK Kvinner vunnet på bortebane. På lørdag møter vi Amazon hjemme i LSK-hallen. Hvordan slags kampbilde forventer du deg denne gangen?
Amazon Grimstad stiller nå et helt annet mannskap enn i cupkampen, og vi forventer et sterkere besatt Amazonlag. Sist kamp mot dem hadde vi mye ball, skapte masse sjanser og leverer høstens beste prestasjon offensivt. Alt handler om å gjenskape gode prestasjoner. Amazon Grimstad kommer med fornyet selvtillit etter sin fortjente seier mot Røa. Sørlendingen i meg finner det gledelig å se Amazon Grimstad sanke poeng, men det skal ikke skje mot LSK Kvinner. Vi er forberedt på kamp.

Mot Stabæk slet vi med å skape mange og gode målsjanser, men holder det tett bakover. Det ble 4-0 seier over Amazon sist vi møtte de. Er de to lagene så forskjellige å spille mot eller handler det rett og slett om dagsformen?
Det er selvsagt to ulike motstandere som byr på ulike utfordringer. Samtidig vil jeg si at prestasjonen vår mot Stabæk var under pari, og da blir det vanskelig å vinne fotballkamper uansett hvem man møter. Dagsform! Det er ikke rom får dårlig dagform; Det handler om jevnt nivå hele veien, med stabile prestasjoner. Her må vi bare være rå på mentalitet, forberedelser og fokus. Det koster å vinne fotballkamper, og vi må være villige til å betale prisen i hardt arbeid og teamspirit.

Det skrives i media om langtidsskadde spillere i LSK Kvinner og at det er et ønske forsterke troppen før overgangsvinduet stenger. Er dette noe du bruker energi på?
Nei, vi har 100% fokus på de spillerne som er tilgjengelige, utvikler de og forbereder oss mot neste motstander. Her og nå; det er det vi kan gjøre noe med.

Forventet lagsoppstilling Amazon Grimstad
Line Geltzer Johansen–Georgia France, Gro Ingvardsen,Kelsey Hood,Emma Salomonsson–Silje Blakstad,Kristine Meland, Betsy Hassett, Emma Beckett, Mona Lohman–Eline Glamsland

 

 

Vis alle nyheter