Share/Save/Bookmark

Serieåpning: Skal smelle til fra start

  15.04.2017 Kl. 19:38  

(Ingrid Kvernvolden og de andre LSK-spillerne ønsker å smelle til allerede i serieåpninga. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)


LSK Kvinner ønsker å smelle til fra start i serieåpninga hjemme mot Klepp

- Vi skal absolutt ikke holde igjen. Nå er det alvor og vi ønsker å smelle til fra start og vise vårt hjemmepublikum at vi også denne sesongen kan spille god offensiv fotball, uttaler hovedtrener Hege Riise som gleder seg til endelig å komme i gang med seriekampene.

LSK Kvinner har aldri tapt i en serieåpning siden overgangen fra Team Strømmen.  Syv serieåpninger har resultert i fem seire og to uavgjorte kamper for LSK Kvinner. Ser vi på resultatene mot årets første motstander i Toppserien kan man trygt si at jærbuene ikke liker seg i LSK-hallen. LSK Kvinner har på hjemmebane aldri avgitt ett eneste poeng mot Klepp.   Syv seriekamper og syv seire og med en helt utrolig målforskjell på 33-2 i vår favør. Fjorårets oppgjør i LSK-hallen var intet unntak. LSK-Kvinner vant hele 7-1 etter tre mål av Isabell Herlovsen, ett mål hver av Emilie Haavi, Sherida Spitse og Mimmi Löfwenius, samt ett selvmål av Klepps Lene Soleng Hansen.  Hege Riise er likevel ikke helt med på at Klepp er en drømmemotstander for LSK Kvinner i serieåpningen.

- Statistikk betyr fint lite. Ja, vi har hatt et meget god tak på Klepp hjemme i LSK-hallen, men nå er det en ny sesong, med nye muligheter for begge lag, og vi må for all del ikke tro at en seier kommer av seg selv. Kun hard jobbing vil sikre poengene, sier Hege Riise som er usikker på hva Klepp anno 2017 står for sammenlignet med det laget som i forrige sesong endte helt nede på en 10. plass i Toppserien.

- Maria Thorisdottir er skadefri igjen. Noe som helt klart vil være en styrke for Klepps forsvar. Hege Hansen har returnert til klubben etter en sesong i Avaldsnes. De har hentet tre utlendinger som alle har erfaring fra spill i Sverige, men de skal fylle hullene etter Gry Tofte Ims, Line Smørsgård, Eliza Campbell, Astrid Grøttå Ree og Marie Bakke, forteller Hege Riise som forventer en kamp hvor LSK Kvinner har ballen mest.

- Vi må først og fremst være skjerpet og konsentrerte i samtlige 90 minutter. Jeg regner med at Klepp vil utfordre bakrommet vårt og komme på hurtige kontrastøt, da nytter det ikke å sove i timen. Framover på banen ønsker vi å få til et hurtig pasningsspill helst langs bakken og ut på kantene, men varierer oppspillene hvis dette er nødvendig i forhold til motstanderens organisering. Likevel tror jeg at hjemmepublikumet skal kjenne igjen vår måte å spille fotball på selv om vi har fått inn mange nye spillere i troppen, avslutter Hege Riise som kan glede seg over at Ida Fjordbakk rapporteres å være kampklar samt at spissen Marte Berget er tilbake i troppen igjen. Begge antas likevel å starte på benken.

Mandag 17. april. LSK Kvinner – Klepp. LSK-hallen kl. 15:00.


Vis alle nyheter