Share/Save/Bookmark

Seier etter pangstart i ammunisjonsbygda

  25.09.2017 Kl. 23:55  
(Alltid gøy å vinne på "feil sie ta Mjøsa", mente rekruttlagets tomålsscorer Ingrid Kvernvolden. Bildet er fra treningskampen mot Linköping tidligere i år. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).


Rekruttlaget vant 4-1 borte mot Raufoss.

Snakk om pangstart på kampen og det i selve ammunisjonsbygda. Knappe 54 sekunder tok det før det smalt til på NAMMO stadion på Raufoss. Publikum hadde knapt rukket å sette seg ned på tribunesetene før lagkaptein Hedda Myran Taugard ekspederte inn kampens første mål bak Raufoss sin siste skanse. 

Hjemmelaget kom seg etter hvert etter kalddusjen, men det lille som kom i gjennom vårt forsvar tok banens beste spiller seg av, rekruttlagets keeper Lene Lauve. Likevel ble pangstarten en sovepute for vårt unge mannskap. Vi slet innledningsvis med å få opp tempoet i vårt pasningsspill og ble ofte et lett bytte for et hardtarbeidende hjemmelag, og vi klarte heller ikke å utnytte kantene våre skikkelig. I alle fall ikke før Andrea Taugard, Emilie Woldvik og Ingrid Kvernvolden begynte å kombinere fint sammen ute på høyresiden. Godt hjulpet av de to sentrale midtbanespillerne Hedda Taugard og Josephine Monteiro, og ikke minst evighetsmaskinen Camilla Lindahl, fikk vi sving på angrepsspillet igjen. Et langt mer aggressivt LSK-lag presset hjemmelagets forsvar til å gjøre feil inne på deres egen banehalvdel. Midtveis i omgangen røvet Camilla til seg ballen og serverte dagens mest presise gjennombruddspasning fram til Ingrid Kvernvolden. Alene med keeper gjorde brumunddølen ingen feil, men plasserte ballen kaldt og rolig i mål.

Prestasjonene våre  varierte voldsomt i første omgang og på dette nivået kan man ikke tillate seg å slurve. Åtte minutter før pausehvilen ble vi brutalt straffet, da hjemmelagets Nora Bakke fikk lov til å løpe rett i gjennom vårt forsvar og putte ballen i mål. Det så alt for enkelt ut.

Etter pausehvilen bølget spillet fram og tilbake.  Det var tydelig at begge lag var villige til å gå offensivt til verks for å sikre poengene. Tidlig i omgangen hadde Mimmi Löfwenius et soloraid fra egen banehalvdel og helt inn til motstanderens keeper. Alt ble gjort riktig av super-svensken bort sett i fra avslutningen. Den gikk rett i beina på Solveig Engen i Raufoss-målet.  På motsatt side vartet Lene Lauve opp med den ene strålende redningen etter den andre, og hindret dermed at totningene kunne utligne vår ledelse.

I stedet punkterte Mimmi Löfwenius kampen, da hun i det 66. spilleminutt var på rett sted til rett tid etter en retur fra Raufoss-forsvaret. Via en motspiller klarte hun å sette ballen ned i hjørnet, helt utagbart for keeper. Avslutningen av kampen ble preget av oppstykket spill. Spillerne var tomme for krefter og selv om vi gjorde flere bytter, skapte vi ikke all verden framover på banen. I kampens siste minuttet fastsatte Ingrid Kvernvolden resultatet med sin andre scoring for kvelden. Maiken Bjørndalen skjermet Ingrids langskudd og keeper kunne lite gjøre enn å se at ballen forsvant over henne og inn i nota.

- Kruttsterkseier i ammunisjonsbygda. Alltid digg å score mål og ikke minst å vinne, når man er på "feil sie ta Mjøsa", mente Ingrid Kvernvolden med et stort smil om munnen. Ingrid som denne kvelden hadde tatt den korte turen over Mjøsbrua fra Brumunddal.
- Jeg synes alt i alt at vi er det beste laget i kampen selv om vi er veldig ujevne i prestasjonene våre. Vi starter kampen utrolig bra, men faller litt sammen mot slutten av første omgang. Etter pausen synes jeg at vi i perioder får spillet vårt til å sitte igjen og slurver langt mindre enn hva vi gjorde i de første 45 minuttene. Vi burde kanskje ha scoret flere mål, men det betyr lite, når vi tar tre viktige poeng på bortebane. En oppsummering Lene Lauve, kampens beste spiller, var enig i.

- Poengene betyr alt. Finspillet får vi gå hjem og øve på. Vi vinner etter en tøff kamp mot en motstander som virkelig kjempet for hver eneste meter, mente Lene Lauve. Mimmi Löfwenius gikk enda lenger i sin beskrivelse av motstanderen.

- Det var helt på kanten til "grisefotball". Mange knallharde dueller ute på banen, men vi var tøffere enn dem og vant fullt fortjent, uttalte Mimmi.

Assistentrener Iris Björk Eysteinsdottir var veldig stolt av jentene sine.

- Jentene står på og selv om det i perioder butter litt imot er de proffe i måten de håndterer motgangen på og retter opp sine egne feil. Vi får også til flere gode overganger etter godt kombinasjonsspill i en fysisk tøff kamp. Jeg er veldig stolt av jentene i kveld. De trakk seg aldri, men tok utfordringen og kjempet til seg tre velfortjente poeng, fortalte Iris etter kampen.

 
Kampfakta

NAMMO stadion: Raufoss - LSK Kvinner 2  1 - 4 (1 - 2)

Mål:
0-1 Hedda Myran Taugard (54 sek.)
0-2 Ingrid Kvernvolden (21.')
1-2 Nora Bakke (37.')
1-3 Mimmi Löfwenius (66.')
1-4 Ingrid Kvernvolden (90.')

Dommer: Adrianus Teunis Nugteren, Vingar IL. 

LSK Kvinner (4-2-3-1): Lene Lauve (Sheina Murugesapillai fra 76.) -  Andrea Myran Taugard, Synne Gulbrandsen, Jenny Nysæther Gulbrandsen, Thale Listerud (Josephine Monteiro fra 63.)  - Hedda Myran Taugard (Hanne Evensen fra 92.), Joesephine Monteiro (Mia Authen fra 51.) - Emilie Woldvik, Camilla Lindahl (Maiken Bjørndalen fra 76.), Mimmi Löfwenius - Ingrid Kvernvolden. Vis alle nyheter