Share/Save/Bookmark

Rekruttlaget: Uavgjort i Toppkampen mot Kolbotn

  09.05.2017 Kl. 22:38  

(LSK Kvinner2. Laget som aldri gir seg, uansett motstander. Her representert ved Mia Authen, Jenny Nysæther Gulbrandsen og Camilla Lindahl. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

LSK Kvinner og Kolbotn spilte uavgjort 1-1 i en meget spennende toppkamp i 2. divisjon.

Det ble en meget spennende kamp mellom to av de beste lagene i 2. divisjon avdeling 1. Ranveig Karlsen og hennes trenerteam måtte allerede før kampen gjør flere omrokkeringer på grunn av sykdom i laget. Likevel, ingen unnskyldninger fra LSK-leiren.

- Kolbotn er den beste motstanderen vi har møtt i år. Jeg skal være den første til å innrømme at vi var litt heldige som fikk med oss ett poeng i denne kampen.  Kolbotn skaper flere sjanser enn oss og dominerer banespillet mer enn det vi liker. Først og fremst er vi ikke gode nok til å bygge opp vårt eget spill bakfra. Det blir for mange feilpasninger på vår egen banehalvdel og vi blir jagende etter ball for å reparere våre egne feil. Det koster krefter. Mye krefter. Særlig når vi møter en så god motstander som presser oss nærmest over hele banen, mente hovedtrener Ranveig Karlsen som likevel trakk fram perioder i første omgang som godkjent og ikke minst den kollektive laginnsatsen. Viljen til å ikke gi opp selv om man til tider sliter ute på banen.

- I perioder i første omgang får vi vårt eget spill til å sitte. Da flytter vi ballen hurtig ballen langs bakken og vi er mange som kommer på løp samtidig. Scoringen tidlig i første omgang kommer nettopp etter en slik opprulling hvor nesten samtlige spillere er med og truer motstanderen. Jentene skal også ha for innsatsen og vi er faktisk nære på å avgjøre kampen til vår fordel mot slutten av andre omgang, men poengdeling var et helt greit resultat i dag, la Ranveig Karlsen til.

LSK-jentene startet positiv og trykket til.  Allerede etter ni minutter fikk vi lønn for strevet, da Aud Helene Mathiesen avsluttet et mønsterangrep fra sin høyre kantposisjon etter et perfekt innlegg fra Mia Authen. Gradvis tok Kolbotn over kommandoen i kampen og våre to gode midtstoppere Madelen Dalland Larød og Ida Fjordbakk fikk mer enn nok med å rydde opp foran eget forsvarsfelt. Midtveis i omgangen hang vi rett og slett i tauene, men fikk til enkelte hurtige overganger hvor Camilla Lindahl tok på seg rollen som servitør og sendte både Jenny Nysæther Gulbrandsen og Mia Authen alene i gjennom med keeper, men Kolbotns siste skanse klarerte begge situasjonene. Kolbotns beste sjanse kom like før pausehvilen, da en av deres angrepsspillere curlet ballen like utenfor krysset.

Andre omgang startet på verst mulig måte, da Kolbotns Elise Haviken fanget opp et dårlig utspill fra vår keeper. Alene med Sarina Ellingsen nølte ikke Haviken ett eneste sekund, men banket ballen opp i nettaket bak en utspilt LSK-keeper. Kolbotn beholdt initiativet og traff blant annet tverrliggeren med et lurt skudd midtveis i omgangen.  Vondt ble enda verre, da Ida Fjordbakk måtte forlate banen med en blødende nese.

Men det er noe spesielt med disse unge kanarifuglene. De nekter rett og slett å gi opp. Vi har sett det i flere kamper denne sesongen. De kommer alltid tilbake – også i kampen mot Kolbotn. LSK var utrolig nære å avgjøre kampen, da Kolbotns keeper mistet et innlegg fra Mia Authen ut i et område med flere gule og svarte spillere, men det var en Kolbotn-spiller som oppdaget situasjonen først og fikk til sist rensket bort ballen fra egen fem-meter.


Kampfakta. 2. divisjon.

LSK-hallen. LSK Kvinner2 – Kolbotn2 1-1 (1-0)

Mål:

1-0  Aud Helene Mathiesen (9.’)

1-1 Elise Haviken (51.’)

Gult Kort:

Lena Aarbogh (87.’), LSK Kvinner.

Dommer:

Mats Raastad, Borgen IL.

 

LSK Kvinner (4-2-3-1): Sarina Ellingsen – Emilie Woldvik, Madelen Dalland Larød, Ida Fjordbakk (Lena Aarbogh fra 69.), Amalie Høgberget (Synne Gulbrandsen fra 46.) -  Jenny Nysæther Gulbrandsen, Hanne Evensen (Tonje Søgård fra 58.) -  Mia Authen, Sara Asakskogen (Josephine Monteiro fra 79.), Aud Helene Mathiesen (Hanne Engelsen fra 63.)  – Camilla Lindahl.


Vis alle nyheter