Share/Save/Bookmark

Rekruttlaget: Satte Stabæk på plass

  28.05.2017 Kl. 22:00  
(Fire glade LSK-jenter etter kampen mot Stabæk. Fra v. Ingrid Kvernvolden, Lene Lauve, Hedda Myran Taugard og Josephine Monteiro. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

LSK-jentene vant hele 6-0 i hjemmekampen mot Stabæk og satte dermed en av sine argeste konkurrenter skikkelig på plass.

Rekruttlaget forsterket med Lene Lauve, Ingrid Kvernvolden og Emilie Woldvik levnet ingen tvil i hjemmekampen mot Stabæk. Gjestene fra Bærum ble ettertrykkelig satt på plass. LSK Kvinner vant til slutt hele 6-0 etter å ha spilt til tider strålende festfotball.  Særlig i de første 45 minuttene valset mini-birdsa over en motstander som for knappe to måneder siden holdt lekestue med oss på Nadderud stadion i en vanvittig treningskamp som endte 7-7. I kveld var rollene fullstendig byttet om, men i motsetning til målbonanzaen på Nadderud stengte LSK-jentene døra for gjestene. Rekruttlaget slapp aldri Stabæk inn i kampen. Her var det en heltent gjeng som jobbet utrettelig i samtlige 90 minutter for å innkassere tre viktige poeng.

- Utrolig mange flotte enkeltprestasjoner, men dette var først og fremst en lagseier. I dag viser vi en solid kollektiv samhandling hvor alle jobber for hverandre. Vi er stødige bakover på banen, bygger opp vårt spill med hurtige overganger særlig langs kantene og skaper målsjanser på løpende bånd.  Mange av de detaljene vi har jobbet med på treninga før denne kampen fikk vi i dag betalt for, mente assistenttrener Ane Heia som allerede etter tre minutter fikk se sitt lag ta ledelsen. Både Camilla Lindahl og Josephine Monteiro hoppet over et smart innlegg fra kanten. Dermed var det fritt fram for Hedda Taugard som banket inn LSKs første mål for kvelden.

LSK- jentene opprettholdt trykket, sto høyt og presset gjestene til å gjøre den ene feilen etter den andre på sin egen banehalvdel. Målsjansene kom også på rad og rekke, men det gikk nesten 25 minutter før LSK kunne bokføre neste scoring i målprotokollen. Camilla Lindahl forfulgte et innlegg helt inn til keeper, presset keeperen så mye at hun mistet ballen ut i feltet. Josephine Monteiro oppfattet situasjonen lynraskt og med et langt bein satte hun ballen i mål.

Vår tredje scoring burde ha vært kreditert Emilie Woldvik som fra sin backposisjon løp fra alt og alle, og la ballen inn foran mål. I tumultene som oppsto foran gjestenes mål var en av Stabæks spillere så uheldig å sette ballen i eget mål. Om denne scoringen var noe heldig, så var omgangens siste mål et lite mesterverk av LSK-jentene. En fantastisk gjennombruddspasning ga Josephine Monteiro en motorvei å løpe på, men i stedet for å ta med seg ballen valgte vår kantspiller å sende ballen direkte inn i feltet hvor Ingrid Kvernvolden kom stormende inn og bredsidet ballen i mål. Nydelig og effektiv angrepsfotball som tatt rett ut av læreboka.

I andre omgang handlet det mye om skuddfoten til Ingrid Kvernvolden, at den jenta har krutt i beina og skyter like hardt som en hest sparker er det ingen i LSK-hallen som tviler på.  På LSKs femte mål banket hun til fra 20 meter. Keeper fikk akkurat opp hendene og slo ballen i tverrliggeren. På returen driblet Ingrid av både keeperen og en av Stabæks forsvarere før hun satte ballen i mål. Fire minutter før slutt var hun frampå igjen. Alene med keeper dundret hun ballen via stolpen og inn i nota.
- Det finnes ikke noe deiligere for en spiss enn å score mål. Dette var en midt-i-blinken-kamp for meg, fortalte Ingrid Kvernvolden som håper at dagens tre scoringer var en god søknad om å få starte i onsdagens cupkamp mot Fortuna Ålesund.

- Jeg er i alle fall i form, ikke bare på grunn av målene, men i dag sto jeg kampen ut og følte at jeg fikk spillet mitt til å flyte mye takket være de andre jentene på laget. LSKs rekruttlag holder et meget godt nivå, avsluttet Ingrid Kvernvolden.

Kampfakta. 2. divisjon
LSK-hallen: LSK Kvinner2 – Stabæk2  6 – 0 (4 – 0)
Mål:
1-0 Hedda Myran Taugard  (3.’)
2-0 Josephine Monteiro (27.’)
3-0 Selvmål (36.’)
4-0 Ingrid Kvernvolden (45.’)
5-0 Ingrid Kvernvolden (58.’)
6-0 Ingrid Kvernvolden (86.’)
Gult Kort:
Kaia Engeset (9.’), Stabæk
Dommer:
Nedret Gökhan Bayraktar, Frogner IL.
 
LSK Kvinner (4-2-3-1): Lene Lauve – Emilie Woldvik, Madelen Dalland Larød, Jenny Nysæther Gulbrandsen (Synne Gulbrandsen fra 67.), Andrea Myran Taugard (Amalie Høgberget fra 73.) – Hedda Myran Taugard, Sara Asakskogen – Mia Authen (Maiken Bjørndalen fra 46.). Camilla Lindahl (Tonje Søgård fra 67.), Josephine Monteiro (Hanne Engelsen fra 73.) – Ingrid Kvernvolden.


Vis alle nyheter