Share/Save/Bookmark

Rekruttlaget: Mistet seieren i sluttminuttet

  19.09.2017 Kl. 22:36  
(Ingrid Kvernvolden med to mål i hjemmekampen mot Skeid. Likevel gikk rekruttlaget på et surt poengtap mot svakt plasserte Skeid. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Rekruttlaget ledet til det gjensto ett minutt av ordinær spilletid, da utlignet Skeid.

- Surt. Forbanna surt å miste seieren helt mot tampen av kampen. Dette burde vi ha avgjort midtveis i andre omgang. Vi skapte jo et hav av målsjanser og selv om det ble to mål på meg i dag, burde jeg ha satt inn flere. I tillegg burde vi ha demmet opp for Skeids lange oppspill. Vi burde ha lært etter første omgang. I dag slapp vi inn alt for lette mål. Skeid eneste våpen var å true bakrommet vårt hvor spissen deres lå og fiska hele tiden, men de hadde en spiller på topp som tok godt vare på sjansene sine. Hun skal ha for det. Nei, denne kampen skulle vi ha vunnet. Uavgjort i dag føles som et tap, uttalte Ingrid Kvernvolden, som i likhet med alle andre i gult og svart var svært misfornøyde etter poengtapet mot Skeid.

- I dag varierte vi alt for mye i prestasjonene våre. I første omgang var vi langt under pari. Vi var for omstendelige, pasningsspillet vårt gikk for tregt, samtidig som vi var sløve på Skeid sine overganger og ble straffet for det. Starten av andre var et fyrverkeri. Vi snudde kampen og hadde en lang periode hvor vi kjørte over motstanderen, dessverre klarte vi ikke helt å punktere kampen, men Skeid kom tilbake og fikk med seg ett poeng takket være at de aldri ga opp. Vi har respekt for det. Likevel vi hadde nok av målsjanser til å avgjøre denne kampen til vår fordel. Så alt i alt. I dag mistet vi to poeng, mente assistenttrener Iris Björk Eysteinsdottir.

Det ble en merkelig fotballkamp på Lillestrøm stadion i kveld. I første omgang trillet vi ball med motstanderen, men var ikke dyktige nok til å bryte i gjennom deres forsvar. Vi ble etter hvert ukonsentrerte og Skeid tok oss på senga to ganger og omsatte begge sine sjanser i mål. Det første på et straffespark. Skeids angriper rundet vår keeper og kom i ubalanse, men holdt seg på beina og beholdt også kontrollen på ballen. Dommeren mente likevel at det hadde vært kontakt mellom spillerne og pekte på straffemerket til store protester fra vår keeper.

- Aldri i verden om det var straffe. Jeg var ikke borte i spilleren engang. Den var ikke bare billig, men direkte feil, mente Lene Lauve etter kampen, selve straffesparket kunne hun gjøre lite med. Julie Tangen Olsen satte ballen utenfor Lenes rekkevidde.

Oppildnet av sitt første mål kjørte Skeid flere hurtige kontrastøt hvor banens beste spiller Guro Bjærum Kvidal gjorde livet vanskelig for våre forsvarsspillere. Knappe åtte minutter etter straffemålet øket Guro Kvidal Skeids ledelse, da hun alene med Lene Lauve løftet ballen elegant i mål. Flott utført av Skeid-spissen, men vi hvor vi? Vi sov.

Det tok litt tid før vi kom til hektene igjen, men Mimmi Löfwenius ga oss håp like før pausehvilen, da hun gjorde sitt første mål for LSK Kvinner etter comebacket. På et innlegg fra Josephine Monteiro, dukket Super-Mimmi opp på bakerste stolpe og bredsidet ballen i mål. Game on.

Hva som ble sagt fra trenerteamet i løpet av pausehvilen kan man jo bare lure på, men jentene responderte med et fyrverkeri i åpningsminuttene av andre omgang. Det tok bare 45 sekunder før Ingrid Kvernvolden utlignet Skeids ledelse. Ryoko Takara med dagens lekreste pasning fant Ingrid i Kvernvolden inne i feltet, og brumunddølen vet hvor målet står. Kontrollert tok hun ned ballen og plasserte den forbi keeper.

Fire minutter senere traff Mimmi Löfwenius tverrliggeren med et brak. På returen dukket Ingrid Kvernvolden opp og dundret ballen i kassa. Et mål verdig en goalgetter.  Som om ikke det var nok, bare minutter senere kom Camilla Lindahl helt fri innenfor 16-meteren og satte ballen sikkert forbi Skeids siste skanse. Tre mål på knappe syv minutter og 1-2 var snudd til ledelse 4-2, og vi fortsatte med å komme til målsjanser. Camilla som hadde et meget godt innhopp i dag presset keeperen til en feberredning av de sjeldne. Innenfor 16-meteren fyrte Camilla av en kanon, keeperen fikk med en hånd dyttet ballen opp i tverrliggeren og på returen kom Ingrid stormende inn på bakerste stolpe, men denne gangen var "Kverna" uheldig og satte ballen til side for mål.

Kanskje ble vi for overmodige i vårt offensive spill i denne perioden og glemte å sikre bakover på banen. Uansett, midtveis i omgangen utnyttet Skeid en stor feil i våre bakre rekker. Et langt oppspill mot Guro Kvidal som Lene Lauve feilberegnet og for åpent mål kunne ikke Skeids spiller nummer ni bomme. Hun trillet ballen enkelt over streken. 

Vi beholdt likevel initiativet i kampen og drev spillet over på Skeid sin banehalvdel. Camilla, Ingrid og Maiken hadde alle gode forsøk som kunne ha resultert i scoring, men det ville seg ikke, og ett minutt før full tid ga Guro Kvidal oss en "midt på tygga", da hun utlignet til 4-4. Den svei, men vi reiste oss og tre minutter på overtid var Maiken Bjørndalen en liten millimeter fra å sikre oss seieren. Egentlig går det ikke an å komme nærmere en scoring enn det Maiken gjorde på sitt forsøk. Ballen traff på undersiden av tverrliggeren og spratt ned på streken. Hele ballen var ikke over linja i følge dommeren selv om mange av våre mente at den var inne. Det var rett og slett ikke vår kveld, denne gangen.


Kampfakta

Lillestrøm stadion: LSK Kvinner 2 - Skeid 4 - 4 (1 - 2)

Mål:
0-1 Julie Tangen Olsen (20.) (straffe)
0-2 Guro Bjærum Kvidal (28.')
1-2 Mimmi Löfwenius (37.)
2-2 Ingrid Kvernvolden (46.)
3-2 Ingrid Kvernvolden (49.)
4-2 Camilla Lindahl (52.')
4-3 Guro Bjærum Kvidal (65.')
4-4 Guro Bjærum Kvidal (89.')

Gult Kort:
Andrea Myran Taugard (45.'), LSK Kvinner.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Lene Lauve (Sheina Murugesapillai fra 69.) - Andrea Myran Taugard, Synne Gulbrandsen (Jenny Nysæther Gulbrandsen fra 46.), Hanne Evensen (Mimmi Löfwenius fra 90.), Thale Listerud (Amalie Høgberget fra 69.) - Ryoko Takara, Hedda Myran Taugard (Mia Authen fra 46.) - Mimmi Löfwenius (Maiken Bjørndalen fra 69.), Ingrid Kvernvolden, Josephine Monteiro (Åste Aasdalen Sundby fra 85.) - Marte Berget (Camilla Lindahl fra 46.).


Vis alle nyheter