Share/Save/Bookmark

Rekruttlaget kjempet inn tre viktige poeng

  04.05.2017 Kl. 01:02  


(Våre to glade målscorere som sikret tre viktige poeng i bortekampen mot Kongsvinger. Mia Authen t.v. og Madelen Dalland Larød. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

Rekruttlaget vant 3-2 i seriekampen borte mot Kongsvinger.

Fra årsbeste i første omgang til nesten fullstendig kollaps i de siste 45 minuttene. Det ble en merkelig fotballkamp på Gjemselund onsdag kveld. "A game of two halves" som det så fint heter på engelsk. LSK Kvinner innledet kampen glimrende og spilte til tider propaganda-fotball ute på kunstgresset. Noe som også ga uttelling etter bare syv minutter, da Mia Authen satte inn en retur fra keeper. Emilie Woldvik startet angrepet fra sin kantposisjon, så at keeper sto langt ute og prøvde seg med en lobb. Ballen traff tverrliggeren og returen havnet i beina til Camilla Lindahl som klinte til på halvspretten. Kongsvingers keeper var heldig som fikk ballen i kroppen, men på neste retur var Mia Authen påpasselig frampå og dyttet ballen i mål via armen til keeperen.

LSK trykket på og skapte målsjanser på løpende bånd, men det ville seg ikke før rekruttjentene tok fram det gamle LSK-våpenet: Corner er mål. Lagkaptein Madelen Dalland Larød møtte en perfekt slått corner og headet ballen vakkert inn i krysset. På det tidspunktet så ut som det skulle bli en riktig så trivelig kveld på Gjemselund. LSK-jentene sto høyt, presset motstanderen til å gjøre feil og leverte selv et pasningsspill av høy klasse. Både Camilla Lindahl og Jenny Nysæther Gulbrandsen hadde muligheten til å øke vår ledelse, men det var Kongsvinger som kom på scoringslista etter å ha utnyttet en horribel tellefeil i vårt forsvar. Den bakre fireren bommet fullstendig både på markeringene og hvordan de skulle sette offsidefella. Noe som ga hjemmelagets Elise Hårberg fritt spillerom. Alene med vår keeper gjorde hun ingen feil, men rundet vår siste skanse og puttet ballen i det tomme målet.

Et mål som virkelig må ha gitt hjemmelaget troen på at det var mulig å hente opp LSKs ledelse. For i andre omgang gikk Vinger-jentene rett i strupen på oss og presset oss tilbake på banen. Utligningen kom allerede etter fire minutter ut i andre omgang, igjen var det spissen Elise Hårberg som kom alene med keeper og scoret. Denne gangen løftet hun ballen over Sarina Ellingsen i LSK-målet. Kongsvinger trykket på og vi hang en stund i tauene - i alle fall fram til Madelen Dalland Larød fikk til årets lykketreff fra 25 meter. Vår lagkaptein sendte av gårde ei lompe av et skudd, men Kongsvingers keeper var så absolutt ikke med på notene og glapp ballen mellom beina og den rullet sakte over streken.

- Et skikkelig flaksemål. Til og med dommeren kom bort til meg og sa at den var du heldig med, men mål er mål og det er jo lov til å ha litt flaks en gang imellom også, smilte en meget godt fornøyd Madelen Dalland Larød etter kampen.

LSK-jentene kjempet innbitt resten av omgangen for å forsvare sin ledelse og klarte til slutt å hale i land tre viktige poeng på bortebane.

- Jeg er meget godt fornøyd med første omgang. Jentene viste da at de virkelig kan spille fin fotball. Det var kvalitet over hele linja. Høyt tempo i pasningsspillet. Gode bevegelser hvor mange kommer på løp samtidig, og vi er flinke til å presse på, når vi mister ballen. Likevel ble det en sliteseier hvor til slutt, og etter mye om og men, klarte å hale i land alle tre poengene. Det ble en langt svakere andre omgang. Her og nå har jeg ingen god forklaring på hvorfor, men vi får ta det med oss til neste spillermøte og se nærmere på hva vi kan gjøre for å levere to like gode omganger, uttalte hovedtrener Ranveig Karlsen. 

Kampfakta. 2. divisjon.

Gjemselund Kunstgress: Kongsvinger2 - LSK Kvinner2  2-3 (1-2)

Mål:
0-1 Mia Authen (7.')
0-2 Madelen Dalland Larød (14.')
1-2 Elise Hårberg (40.')
2-2 Elise Hårberg (49.')
2-3 Madelen Dalland Larød (55.')

Gult kort:
Sandra Sol Ragnarsdottir (78,'), Kongsvinger.

LSK Kvinner (4-2-3-1): Sarina Ellingsen - Andrea Myran Taugard (Tonje Søgård fra 88.), Madelen Dalland Larød, Synne Gulbrandsen, Amalie Høgberget (Aud Helene Mathiesen fra 46.)  -  Hedda Myran Taugard (Hanne Evensen fra 64.), Jenny Nysæther Gulbrandsen (Maiken Bjørndalen fra 57.)  - Mia Authen (Josephine Monteiro fra 64.), Sara Asakskogen, Emilie Woldvik -  Camilla Lindahl (Hanne Engelsen fra 90.).


Vis alle nyheter