Share/Save/Bookmark

Rekord er bra, men resultat og prestasjon er viktigst

  05.08.2018 Kl. 07:49  

 Vålerenga kampene har blitt en egen greie. At vi skal åpne både sesongen og høstsesongen mot nettopp de skaper litt ekstra trykk og spenning. Vi liker det.

Skrevet av hjelpetrener Anna Collett

Det har vært litt prat om rekorder etter sommer oppkjøringen. Vi skal ta med oss alt vi kan, og kule rekorder er alltid gøy. Tenk at denne gjengen, denne fantastiske gjengen – har vunnet 22 seriekamper på rad. Vi har ikke tapt i serien siden borte mot Ørn 11.august i fjor. 22 på rad. Det er ett bedre enn Asker sitt suverene kvinnelag som hadde 21 på rad i 1989-1990. På herresiden har LSK rekorden med 11 seier på rad i 1986. DET ER HELT RÅTT!!! (Lillestrøm og Romerike er jo er dermed best med totalt 33 seier på rad. Punktum.)

Moving on. Vi vant! (Om ikke du har skjønt det allerede). Resultatet er jo alltid overordnet, men det er prestasjonen i dag som gleder aller mest. Vi er i gang igjen, vi er utrolig godt trent, vi styrer kampen og vi skaper flust med sjanser. Samtlige spillere har hjertet utenpå drakta og tar løp etter løp for hverandre. Da sier vi bare: BRING IT ON!!

KAMPFAKTA: LSK Kvinner – Vålerenga 2-0 (0-0). Tilskuere: 445. LSK Kvinner: Ida Nordstrøm – Ingrid Moe Wold, Sarah Suphellen, Anna Westerlund, Anja Sønstevold – Isabell Bachor, Ingrid Syrstad Engen – Ingrid Kvernvolden, Guro Reiten, Emilie Haavi – Sophie Roman Haug (Synne Skinnes Hansen fra 78. min).

Målene kom slik:

Før pause hadde vi ni store målsjanser. Vanlig statistikk er at gode lag scorer på ca en av tre store sjanser. Ergo; målet lå like rundt hjørnet. Det viktigste er å ikke bli frustrert, men tro på at den kommer som den skal. 

1-0  56. min.: VIF hadde 5-meter spark. Keeperen la den ut til høyre for seg og der hoppet Emmaskin (Em in er ut, hun har fått nytt navn) høyt og headet ballen i bena på en møtende Sophie. Soph la ballen igjen til Engen på ett-touch, Engen la ballen til rette der hun ville ha den og smalt den så langs bakken tilbake til Emmaskin – som nå hadde en gymsal av plass ledig ute på venstrekanten. Hun førte innover, kom seg til dødlinja og løftet perfekt på bakerste. Der kom Ingrid – Ninni – Kverna (fritt valg, utfra når i livet du kjenner henne fra) og headet ballen perfekt til venstre for keeper og i mål. Herlig Kverna!!

2-0   65. min.: Av og til er mønster synlige. Av og til kan de stoppes naturlig og av og til unaturlig – dvs ulovlig. Cross ut til Emmaskin bredt på venstre fra Anna (hørt den før?), Emmaskin direkte på volley til Guro på vei inn i bakrommet (hørt den før?), Guro vipper den over en VIF spiller og prøver seg på nr 2. Da ble det en arm i fjeset og frispark på 17. meter. Guro og Emmaskin stiller opp, venter, prater litt. Emmaskin kliner den under tverrliggeren og i mål (hørt den før?).

For en start på høstsesongen! Gratulerer til hele spillertroppen, dere er rett og slett helt rå. To ting; 

Å være reservekeeper er en «utakknemlig» jobb i den forstand at man spiller gjerne mindre enn man ønsker, og så forventes det at man er klar når sjansen byr seg. Fisken måtte kaste inn håndkleet 1,5 timer før kampstart med influensa. Ida steppet inn, leverte som fy og holdt nullen. Utrolig sterkt! 

Emmaskin? At du avslutter en slik uke med nest-sist og frispark i krysset – respekt, vi er så stolte av deg alle sammen!

(«en maskin = fellesbetegnelsen på en mekanisk innretning hvor mekanisk energi kan overføres til nyttig arbeid på en lettere, raskere eller mer hensiktsmessig måte enn uten bruk av en maskin». store norske leksikon)


Vis alle nyheter