Share/Save/Bookmark

Reiten fikk hull på CL-byllen og sikret uavgjort mot Brøndby

  18.10.2018 Kl. 01:49  

Reiten fikk hull på CL-byllen og sikret uavgjort mot Brøndby

 Med sin første scoring i Champions League sendte Guro Reiten oss i ledelsen etter 30 minutter. Brøndby svarte med en nydelig volleyscoring fem minutter senere, og sørget for at kampen endte 1-1.

Av Ståle Lindblad

Vi kunne ha ledet med både to og tre mål i løpet av den første halvtimen, for både Guro Reiten og Sophie Roman Haug hadde flere gode muligheter. Det ble imidlertid bare nesten, for avslutningene gikk enten utenfor eller rett på keeper. I motsatt ende hadde forsvaret og Fiskerstrand god kontroll på alt danskene produserte.

Etter halvtimen fikk Guro Reiten en smell i ankelen i en duell. Ballen var fortsatt i spill, og Guro var i ferd med å sette seg ned da vi igjen kom oss inn i Brøndby-boksen. Da Sophie Roman Haug spilte ballen ut til toppscoreren bet hun tennene sammen og fyrte av et skudd. Den danske keeperen var sjanseløs da ballen suste inn i hjørnet, og vi ledet 1-0. Guro Reiten, som har bøttet inn mål i Toppserien, hadde endelig fått hull på byllen og scoret sitt første mål i Champions League.

Mens lagvenninnene feiret, måtte målscoreren få behandling. Hun kom seg på bena igjen, og kunne fortsatte kampen.

Scoringen tente danskene, og de gikk rett i angrep. Ett skudd mot hjørnet tvang Fiskerstrand ut i full strekk. Den påfølgende corneren ble først klarert en gang, så kom et innlegg som ble klarert igjen. Denne gangen havnet ballen hos Brøndbys Emilie Henriksen som skjøt på volley fra 25 meter. Ballen gikk i bue over Cecilie Fiskerstrand og inn i det lengste hjørnet. Det stod 1-1 på Jessheim stadion etter 35 minutter.

Resten av omgangen gikk uten at noen av lagene produserte store sjanser.

De siste 45 minuttene startet bra, da Anja Sønstevold headet et frispark fra Haavi i tverrliggeren. Det skulle imidlertid vise seg å bli den eneste store sjansen i omgangen.

Begge lagene hadde et par avslutninger, men de gikk enten over eller rett på keeper.

Midtveis i omgangen måtte Emilie Haavi ta telling etter en corner, og avsluttet kampen med bandasje på hodet.

Sophie Roman Haug fikk en god mulighet da hun fikk stå alene på et frispark, men headingen gikk rett på keeper.

Det skjedde ikke så mye mer. Da dommeren blåste av kampen stod det fortsatt 1-1.

Returkampen går i Danmark 31. oktober.

 


Vis alle nyheter