Share/Save/Bookmark

Ranveig Karlsen, æresmedlem i Akershus Fotballkrets

  28.02.2017 Kl. 11:29  

 

(Ranveig Karlsen i rollen hvor hun trives best som trener og veileder for LSK Kvinners unge jenter. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Ranveig Karlsen, hovedtrener for LSK Kvinners rekruttlag, ble på gårsdagens kretsting utnevnt til æresmedlem i Akershus Fotballkrets for sin utrettelig innsats for jente- og kvinnefotballen på Romerike.


- For meg kom dette helt uventet, men desto mer gledelig, forteller en tydelig rørt Ranveig Karlsen som virkelig setter pris på den oppmerksomheten hun fikk på gårsdagens kretsting.

- Dette er stort. Jeg er helt overveldet. Når jeg ser på lista over tidligere æresmedlemmer i kretsen, blir jeg ydmyk og lurer på om jeg i det hele tatt passer inn i dette celebre selskapet, legger hun til.  Fotballkretsens høyeste utmerkelse har tidligere kun blitt utdelt til 11 personer.

Ranveig Karlsen startet sin fotballkarriere i Setskog, en av de store pinoérklubbene i norsk kvinnefotball.

- 1972. Jeg husker det som om det var i går. Jeg kommer aldri til å glemme den kvelden, da jeg ble spurt om jeg ville spille for lilleputtlaget til Setskog – med gutta. På barneskolen spilte jeg fotball i hvert eneste friminutt, men å komme til en klubb var stort, minnes Ranveig som på spørsmålet om hun ble møtt meg mange fordommer i sin tidlige karriere flirer godt.

- Det kan du trygt si. Jentene fikk jo ikke lov til å spille i shorts engang. Det var jo upassende mente de voksne. Godt at vi har kommet noe lenger, forteller Ranveig og smiler.

Ranveig forble trofast mot klubben «på skauen». Totalt spilte Ranveig 525 kamper for sin lokale klubb. Hun var også med, da Setskog i 1989 ble slått sammen med Høland.

- En fantastisk tid som jeg minnes med stor glede og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte fotball framfor skøyter. Gleden av å lykkes i fellesskap kan ikke beskrives, mener hun. Ranveig var på skøytelandslaget og måtte da hun var 18-19 år gjøre et valg mellom sine to favorittidretter. Valget falt på fotball. Et valg som førte til at Ranveig fikk med seg 25 A-landskamper for Norge, og hun er en av få LSK-spillere som har spilt offisiell landskamp på Åråsen. Ranveig gjorde dette mot Finland i 1985.

Etter sin aktive karriere satset Ranveig på trenergjerningen og hun har utrettelig arbeidet for å fremme jente- og kvinnefotballen her på Romerike.. Hun har blant trent Setskog/Høland, Skjetten, Gjelleråsen og LSK Kvinner. For tiden er hun hovedtrener både for LSK Kvinners J19-lag og LSK Kvinners rekruttlag hvor hun i forrige sesong var med på å vinne Norway Cup og ble også avdelingsmester i 2. divisjon

- Det er mange som har hjulpet meg på veien og det er mange som fortjener en stor takk. Jeg har hatt og har mange gode trenerkolleger som jeg ønsker å takke, men uten en støttende familie og samboer ville dette aldri vært mulig å få til, avslutter Ranveig Karlsen.


Gratulasjon fra LSK Kvinner

- LSK Kvinner ønsker å gratulere Ranveig Karlsen med utmerkelsen. Dette er velfortjent. Ranveig er virkelig en av de store pionérne innen jente- og kvinnefotballen på Romerike. Vi er stolte av å ha Ranveig med på laget. Hun gjør en fantastisk jobb for LSK Kvinner, uttaler daglig leder Kristine Skuland Nilsen.


Vis alle nyheter