Share/Save/Bookmark

Queen in the North

  02.09.2017 Kl. 18:21  

(Queen in the North. Dronninga av Nord-Norge. Med sine fire mål mot Medkila var Sophie Román Haug kampens store spiller. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

Queen in the North

Med sine fire mål var Sophie Román Haug kampens store spiller. Innenfor 16-meteren herjet LSK-spissen med sine motstandere. Kriget og kjempet om hver eneste ball, og skapte målsjanser på løpende bånd.

- Fire mål i en og samme kamp. Det må være første gang. Jeg tror faktisk jeg aldri har klart det tidligere. I alle fall ikke i LSK Kvinner. Kjempegøy å score mål, men i dag fikk jeg også mange herlige innlegg å jobbe med, så jeg må sende en stor takk til mine lagvenninner. Kamper vinnes ikke alene, forteller en ydmyk Sophie Haug, som flirer godt, når vi kaller henne "Queen in the North" (en referanse til Game of Thrones for dere som måtte lure på det).

- Det var da voldsomt, da. Det var litt av en sammenligning. Vet ikke helt hva jeg skal si,  men tusen takk, legger Sophie til.  

Hovedtrener Hege Riise var i alle fall meget godt fornøyd med sin angrepsspiller i dag.

- Sophie er en typisk "box player", kanskje landets aller beste. I dag fikk vi virkelig se hvor giftig hun er innenfor motstanderens 16-meter. I dag var hun stor. Kjempestor. Det var skikkelig gøy å se hvordan hun tok for seg og kom seg fram til mulighetene, når innleggene ble slått inn mot mål, uttalte hovedtrener Hege Riise.

- Før denne kampen snakket vi mye om å bredde spillet vårt ut på kantene for deretter å komme til innlegg.  Inne i feltet skulle alle komme på offensive løp. Sophie hadde hovedrollen og hun takket for tilliten med å sette inn fire stykker. Hva mer kan man si enn at da har du virkelig gjort jobben din, flirer Hege, som selvfølgelig trekker fram hele laget, når man vinner 6-0 på bortebane. En tangering av LSK Kvinners største borteseier noen sinne, og den største seieren vi har fått til på Harstad stadion.

- En bunnsolid bortekamp. Vi er litt sløve i deler av andre omgang, men det får vi tåle på en slik dag. Jeg er egentlig veldig imponert over jentene i dag. Vi kommer hit etter en skikkelig tøff cupkamp mot Stabæk og fryktet litt at vi var utladet, men slik jentene responderte på dagens kampplan og slik de jobbet for hverandre. Det gjør meg stolt, avsluttet Hege Riise.  

Sophie åpnet målkontoen allerede 7 minutter i første omgang. Guro Reiten fanget opp en retur like utenfor 16-meteren, gikk ned mot kortlinja og la ballen inn foran mål. Der dukket "dronninga" opp og kjempet ballen i mål. En perfekt start for de gule og svarte. LSK Kvinner beholdt initiativet gjennom hele omgangen, men det gikk nøyaktig en halv time etter Sophies første scoring før nummer to lå i nota.  Denne gangen var rollene byttet om. Sophie fanget opp en retur og sendte Guro helt alene med keeper. LSKs toppscorer lot seg ikke be to ganger og satte ballen kontrollert i mål. Fem minutter senere var Guro arkitekten bak LSK Kvinners mål nummer tre. Innlegg inn i fem-meteren som Ryoko Takara forlenget i mål med et langt bein.

Andre omgang var lenge en tam forestilling, men mot slutten av kampen eksploderte LSK Kvinner og Sophie Román Haug med et ekte hattrick.  En perfekt lang ball fra Emilie Woldvik sørget for at Sophie kom fri fra sine motstandere. Alene med keeper nølte hun ikke ett eneste sekund, men klinte ballen ned i hjørnet. På dette tidspunktet burde hjemmelaget ha forstått at man lar ikke en spiss av Sophies kaliber stå alene inne i feltet, men neida. Fire minutter senere sto Sophie helt umarkert foran mål og headet ballen opp i hjørnet. En perfekt nord-norsk aften ble avsluttet med et innlegg fra Synne Skinnes Hansen som Sophie Román Haug klinte til på direkten og satte i mål.

Kampfakta:

Harstad stadion: Medkila - LSK Kvinner  0 - 6 (0 - 3)

Mål:
0-1 Sophie Román Haug (7.')
0-2 Guro Reiten (37.')
0-3 Ryoko Takara (42.')
0-4 Sophie Román Haug (77.')
0-5 Sophie Román Haug (81.')
0-6 Sophie Romnán Haug (86.)

Gult kort:
Ida Marie Fikseth Fossum (90.'), Medkila.

Tilskuere: 95
Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelaget

LSK Kvinner (4-2-3-1): Lene Lauve -  Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn (Emilie Woldvik fra 58.), Anja Sønstevold - Ingrid Marie Spord, Isabell Bachor  (Ingrid Kvernvolden fra 65.) - Ryoko Takara, Guro Reiten, Emilie Haavi (Synne Skinnes Hansen fra 71.) - Sophie Román Haug.

Vis alle nyheter