Share/Save/Bookmark

Prisdryss på kretstinget

  28.02.2017 Kl. 16:14  

(Fra v.: Ingrid Moe Wold, Sophie Haug og Isabell Herlovsen. Foto Støtt Norsk Kvinnefotball).

Gårsdagens kretsting i Akershus Fotballkrets ble et stort prisdryss for LSK Kvinner.

Sophie Haug ble belønnet med Tom Lund-stipendet. Kretsens gullmerke gikk til Ingrid Moe Wold, mens Isabell Herlovsen vant årets krystallball. I tillegg ble Ranveig Karlsen utnevnt til æresmedlem i Akershus Fotballkrets.  En utmerkelse som vi tidligere i dag presenterte i en egen artikkel.

Nedenfor kan du lese juryens begrunnelser for de ulike prisene.

Tom Lund-stipendet: Sophie Haug.

Tom Lund-prisen deles ut årlig til en talentfull spiller i alderen 15-17 år. Spilleren skal ha gjort seg bemerket både på og utenfor banen, og skal være et forbilde for yngre spillere.


       Juryens begrunnelse om årets prisvinner på jentesiden: Spilleren startet sin karriere i Kløfta som 6 åring. Der spilte hun fram til hun var 13 år, da ble laget hennes på Kløfta et samarbeidslag med Ull/Kisa. Dette ble en meget sterk treningsgruppe, og de vant blant annet Norway cup to ganger. I 2015 ble det LSK Kvinner, hvor hun debuterte i toppserien mot Amazon Grimstad i august samme år. Hun var med å vinne the double med LSK Kvinner både i 2015 og 2016, i tillegg til at hun har spilt store Champions League kamper mot lag som Frankfurt og PSG. Hun har også gått gradene i kretsen sin Landslagsskole med sone, kretslag, Landsdel og J99 Landslaget, som hun har vært en fast del av hele veien. Høydepunktet her var en sterk bronsemedalje i J17 EM i fjor. Hun har scoret 12 mål for Norge allerede! På skolen er hun også et eksempel til etterfølgelse, med sterke karakterer og en positivitet som smitter over på menneskene rundt henne. Vinneren av årets Tom Lund-stipendet på jentesiden er Sophie Roman Haug, LSK Kvinner.


Kretsens gullmerke: Ingrid Moe Wold.

I henhold til statuttene tildeles kretsens krystallball (liten) personer som har gjort en betydelig innsats for kretsen over tid, herunder tillitsvalgte, instruktører, trenere, dommere med minimum 25 års tjeneste. Prisen kan også tildeles spillere med minimum 25 landskamper. Hele, eller en vesentlig del av karrieren må ha funnet sted i klubb i Akershus Fotballkrets. Kretsens gullmerke og liten ball kan også tildeles andre som etter styrets oppfatning bør hedres for sin innsats for kretsen og/eller en av kretsens klubber

Juryens begrunnelse: Den personen vi nå skal hedre blir dette først og fremst på bakgrunn av sine sportslige prestasjoner. Vedkommende har spilt fotball på høyeste nivå siden debuten i 2009. Spilleren er kjent for å aldri stå over en kamp og sin løpskraft. Dette er en spiller som er beviset til alle unge spillere, at hardt arbeid og planlegging lønner seg.

Hun kompenserer godt med sin enorme løpskraft og er en moderne back som løper fra 16 til 16 meteren. Hun er lojal til oppgavene og utfører den godt, er en treners drøm, sterk fysisk og er aldri skadet, noe hennes utdannelse kanskje er litt av grunnen til. Her hjemme har hun herjet i toppserien, der hun nærmest kan opptre som ving, hvor vi har fått sett mest av hennes offensive egenskaper.

Spilleren vokste opp på Kapp på Toten, og har vært en sliter i alle år og ikke minst levert både på og utenfor banen. Samtidig som hun har spilt på landslaget og i LSK Kvinner har hun studert og er nyutdannet fysioterapeut.

Etter at vedkommende kom fra Gjøvik, har hun spilt 175 serie- og cupkamper og scoret 31 mål, først som midtbanespiller, og etter vært omskolert til back. Denne spilleren har vært fast på landslaget siden hun debuterte i 2014, og har oppnådd 32 A-landskamper og 3 mål. Hun har også 68 kamper for aldersbestemte landslag.

Hun er en ledertype som har gjort henne til kaptein på LSK Kvinner i 2017.


Kretsens krystallball: Isabell Herlovsen

I henhold til statuttene tildeles kretsens krystallball (stor) spillere med 50 landskamper. Hele eller en vesentlig del av spillerens karriere må ha funnet sted i klubb tilknyttet Akershus Fotballkrets.

Om prisvinneren:

ü      Bergby Idrettslag

ü     Som 13 åring til Kolbotn (A-lag: 88 kamper – 54 mål)

ü  2009: Olympique Lyonnais

ü  2011: LSK Kvinner (123 kamper – 116 mål)

ü  Har fire seriegull med LSK Kvinner og to seriegull med Kolbotn

ü  Toppscorer i Toppserien tre ganger

ü  Har tre cupgull med LSK Kvinner og et med Kolbotn

Landslag:

ü  J17 - 12 kamper, 1 mål

ü  J19 - 13 kamper, 3 mål

ü  U20 - 4 kamper, 2 mål

ü  U21 – 2 kamper, 0 mål

ü  U23 - 2 kamper, 0 mål

ü  A-kvinner - 111 kamper, 50 mål (Debuterte i 2004 – 16 år)

o   EM-finale 2005

o   Yngste spiller og målscorer i EM for kvinner

Stor krystallball tildeles Isabell Herlovsen fra LSK Kvinner

 

·         


Vis alle nyheter