Share/Save/Bookmark

På leir

  13.02.2019 Kl. 23:08  

Vi er på leir. Det er mange slags leir man kan delta på opp gjennom livet – som 4H leir, speiderleir, frilufts leir, konfirmasjonsleir, meditasjonsleir etc – og formelen er faktisk omtrent den samme på alle sammen. Vi? Vi er ganske gode på leir.

Skrevet av Anna Collett

Det å dra på leir-tur handler i hovedsak om en gruppe mennesker som har noe slags felles interesse, som kanskje har samme retning i noe eller tro på noe, som søker mer innsikt eller kunnskap om det som gjelder, som sammen ønsker å oppleve noe som knytter gruppen med deltakere enda tettere sammen, som ønsker å øve på det de har som felles interesse – altså bli bedre i noe – eller bare for gøy. En kombinasjon av alle de forannevnte må vel være det beste.

Tenk deg det. En leir der man har interesse, retning, tro, innsikt, kunnskap, samhold, øving og utvikling og, ikke minst, moro.

Nå skal vi se hva jeg mener vi kan sjekke av for i boksen.

 

Interesse:

Samtlige i vår gruppe har en genuin og sterk interesse for fotball, både ift egen rolle, men også i faget selv. I tillegg er det en ganske høy faktor av interesse for å rett og slett vinne, og til enhver tid prestere så godt som absolutt mulig.

Retning:

Vi har en krystallklar retning på det vi jobber med, og det er også en viktig del av det å være på leir. Det å sjekke av at retningen er riktig, at vi alle forstår hvor og hva vi skal og at alle er medansvarlige for å holde skuta på stø kurs.

Tro:

Er det en ting vi må ha, og jobber knallhardt for, så er det troa på det vi driver med. Tro kan som kjent flytte fjell – og i mars skal vi blant annet flytte på et lite fjell fra den spanske østkysten.

Innsikt:

Det å ha så mye tid sammen gir oss unike muligheter til å dele på alt vi driver med, oss alle i mellom. Det å oppnå en dypere forståelse av virkemiddel og mål. Skape en trygghet på at den enkelte i laget og teamet rundt kan alt de trenger for å fungere optimalt slik at vi som gruppe oppnår det ultimate vi kan.

Kunnskap:

Det er så gøy å få jobbe med så mye kompetanse. Trenerteamet med Hege i spissen er helt rå. De ER så dyktige! Jostein – vår aller kjæreste torturmester Jostein. (Det var en spøk!) Han er ikke bare fysioterapeuten vår men også ansvarlig for den fysiske treningen jentene gjennomfører. De kvantestegene gruppa har tatt fysisk over det siste året er rett og slett nesten uforståelig. Spillergruppa er ganske rolig og sindig av seg. Det er en situasjon der de rett og slett kan prate hull i hodet på hvem som helst – det er når det er pause i spillet eller stopp i treninga. Da skravler de i ett, og bare om fag, posisjonering, samhandling og løsninger. På et ekstremt høyt nivå.

Samhold:

Noe av det viktigste med å være på leir er alt det som skjer uten program, utenfor de satte rammene. Det å bli bedre kjent med hverandre. Vi har en håndfull med nye spillere inn i år, og her må vi alle by på oss selv og sørge for raskest mulig integrering og samhold. Vi skal også kjenne hverandre godt nok til å hjelpe med å få ut det maksimale av hver enkelt. Hvordan det ser ut med utgaven 2019? Meget, meget bra. Et godt tegn er at vi faktisk har ledd ganske mye. (Det gjør man alltid på leir – det er en ekstremt viktig del av alle leirer).

Øving og utvikling:

Vi har masse å øve på. Vi har retningen, kunnskapen og troen. Nå må vi bare repetere til vi kan det i blinde. Øving gir også mer-utvikling og hjelper oss å hele tiden ta nye steg. Øvelse gjør mester, sånt liker vi. Et annet aspekt ved å være på leir og ha mye å øve på. Det kan være ganske hardt å være på leir. Vi har så mye vi skal rekke over, døgnet har så få timer - men vi nyter trøkket som ligger i dette intense fokuset.

Moro:

Er det gøy å være på leir? Ikke glem at vi har en haug med jenter som er ekstremt vant med å være på leir fordi de spiller på et eller annet landslag. Da er man alltid på leir. Ergo så kan fort leir bli bare enda en leir. Det er viktig at vi husker på å ha rom for å puste, prate – og ikke minst le. Nå er jeg både subjektiv og sosial som vesen – men helt ærlig. Jeg har vært i LSK Kvinner i snart 2,5 år og jeg har aldri hørt så mange latterutbrudd og latterkramper, snodige kommentarer og morsomme utbrudd på en leir her før. Gruppa er så avslappet og trygge på seg selv, trivselen er tydelig – og da, ja da koser vi oss.

Og vi er bare halvveis i årets første leir.

 


Vis alle nyheter