Share/Save/Bookmark

Nora kåret til morgendagens fotballhelt

  07.12.2017 Kl. 16:20  

(Nora Marie Egenes (nummer to fra v.) her på J15-landslaget har blitt kåret til morgendagens fotballhelt. Foto med tillatelse fra Statoil og TV2)

Rekruttlagets Nora Marie Egenes har av Statoil og TV2 blitt kåret til morgendagens fotballhelt.

Jakten på Statoil Morgendagens Fotballhelt er et samarbeid mellom TV2 og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter. Tidligere i høst valgte Brede Hangeland, Solveig Guldbrandsen, Jesper Mathisen og Petter Myhre ut tre jenter og tre gutter som har konkurrert om å vinne en drømmedag hos en engelsk toppklubb. Nora Marie Egenes fra Skedsmo og LSK Kvinner gjorde seg så godt bemerket foran TV2s fotballeksperter under J15-landslagets første samling, at hun under helgens Premier League-sending på TV2 ble presentert som vinner av kåringen. I tillegg til utmerkelsen har Nora også vunnet en drømmedag hos en engelsk toppklubb.

Kriteriene for å bli plukket ut er at spillerne skal være sultne på å lære mer, ha gode holdninger og vise gode fotballferdigheter. Dette henger sammen med grunnpilarene til Statoils Morgendagens Helter-program som er læringsvilje, glød og innsats. Nora har satt fotballen foran mye.

- Jeg har prioritert bort veldig mye. Både venner og bursdager, og vært veldig treningsvillig. Jeg liker å trene, og særlig på ting jeg vil bli bedre på.

Tv2s Petter Myhre ble veldig imponert over Noras prestasjoner under en J15-landskamp i vår.

- Nora er trygg med ball og en god stopper. En midtstopper og en ledertype. Vi ser flere ganger hvordan hun dirigerer resten av laget og tar ansvar. Hun ser rundt seg, og er ikke bare opptatt av sitt eget spill. Videre er hun flink til å bryte foran, og god med ballen. Trygg og god i pressede situasjoner med en strålende pasningsfot.

Nora forteller at hun liker å ta ansvar.

- Jeg ønsker å være en type som tar ansvar. Som snakker mye og som er positiv. Som jobber for laget og aldri gir seg. I tillegg er jeg veldig opptatt av å vinne dueller, og slå presise pasninger.

Også TV2s eksperter Brede Hangeland og Solveig Gulbrandsen har troen på Nora i fremtiden.

- Nora har en svært god pasningsfot og er en utpreget ledertype på banen. Hun er målbevisst, treningsvillig, og har et ønske om å utvikle seg ved å jobbe med utviklingsmål og drive systematisk egentrening. Nora har en ydmyk innstilling, men viser lederegenskaper ved å spre trygghet og samtidig stille krav til sine medspillere.

Nora forteller at det blir mye fotball i et hjem med en far og en storebror som er Newcastle-fans.

- Det blir mye fotball. Pappa og storebroren min som er veldig Newcastle-fans, men jeg heier på Manchester United.


Fakta om Jakten på Statoil Morgendagens Fotballhelt

- Dette er et samarbeid mellom TV2 og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.

- TV2s ekspertteam fikk i oppgave å finne seks kandidater fra U15-landslagene som skulle konkurrere om å vinne en drømmedag hos en engelsk toppklubb.  

- Kriteriene for å bli plukket ut er at spillerne skal være sultne på å lære mer, ha gode holdninger og vise gode fotballferdigheter.      

- Brede Hangeland og Solveig Guldbrandsen valgte ut de tre jentene. Brede Hangeland og Jesper Mathisen valgte ut de tre guttene. Petter Myhre kjører analyse. Til slutt har de nå funnet to endelige kandidater, en gutt og en jente.

- De to spillerne som er Morgendagens Fotballhelter får en drømmedag hos en engelsk toppklubb.     

- TV2 har fulgt de seks spillerne utover høsten og har sendt innslag om disse i Premier League-sendingene.
        
     


    

 

 


 

 


Vis alle nyheter