Share/Save/Bookmark

NM exit for J19

  28.09.2015 Kl. 17:15  
Det er bare å gratulere Lyn med plass i semifinalen i NM Telenor Cup. Bortsett fra de første 20 minuttene var de røde og hvite fra Oslo best. Med sykdom og skader blant enkelte av lagets 14 spillere, ble dette for tøft for de kanarigule. Det var lite som klaffet i en av sesongens svakeste kamper, men takk til alle spillerne som prøvde, tross litt utfordrende forutsetninger.

Det startet bra for bortelaget med flere store sjanser til LSK jentene. Det ga også uttelling på corner, hvor Sophie Romàn Haug sikkert satte ballen i kassa. På dette tidspunktet lovet det godt, men siste halvdel av første omgang ble LSK Kvinner presset lave og Lyn kom til flere store sjanser med godt kombinasjonsspill og gode avslutninger. For Oslolaget ble det også uttelling noen minutter før pause, og lagene var like langt.

Lyn har en god midtbane og de spiller med tre der. For LSK Kvinner blir det ekstremt viktig å få hjelp av kantene når motstander går i angrep. Når det ikke fungerer optimalt, blir det tøft for de to å spille i undertall. Når egne midtbanespillere hadde løpt og løpt, ble det etter hvert mer rom for gode motspillere og LSK Kvinner ble satt under et enda større press. Mot slutten av kampen prøvde LSK Kvinner å flytte frem flere spillere i håp om å utlikne. Naomi Griffin hadde en god sjanse ca. ti minutter før slutt, det var det nærmeste de gule og sorte kom utlikning. Lyn satte to enkle mål som resultat av LSK´s jag etter balanse i regnskapet, men det var verdt et forsøk.

Nå må laget konsentrere seg om å spille årets siste seriekamp. Lyn tapte sin nest siste kamp, så tredjeplassen er i boks. Skal andreplassen havne på Romerike, må det sikres ett poeng på onsdag. Regner med at alle med helsa i behold bidrar til å nå dette målet, som i så fall er et utrolig godt resultat for ungjentene fra Romerike.

Tekst: Kari HovdeVis alle nyheter