Share/Save/Bookmark

Neste utfordring: Chelsea Ladies F.C

  18.02.2017 Kl. 21:43  
(Mandag 20. februar møter Sophie Haug og LSK Kvinner Chelsea Ladies på bortebane. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball).

Neste store utfordring for LSK Kvinner blir treningskampen borte mot Chelsea Ladies F.C.

- Vi vet hva vi går til. Dette blir en av vinterens aller tøffeste utfordringer. Vi er innforstått med at dette blir en forsvarskamp hvor vi må ligge tett og kompakt i alle ledd, og ta ekstremt godt vare på de få overgangsmulighetene vi får. Helt stikk motsatt av det vi er vant med hjemme i Toppserien. Nå er det vi som må forsvare oss. forteller Hege Riise som blant annet har forberedt seg til denne kampen med videoanalyse av oppgjøret mellom Chelsea - Rosengård spilt i forrige uke.

- Mest oppsiktsvekkende var det at Chelsea kjørte med kun tre rene forsvarsspillere i kampen mot Rosengård. Det kan gi oss rom bak midtbaneleddet deres som vi kan utnytte, men da må vi være nøyaktige og ikke minst komme hurtig. Chelsea var veldig flinke til å forflytte seg raskt i alle ledd og hadde et vanvittig høyt tempo i sitt pasningsspill, Vi får virkelig noe å bryne oss på, mener Hege Riise som nikker gjenkjennende til Chelseas spillertropp.

- Vi kjenner godt til de fleste av spillerne i Chelsea. Laget har en god miks av hjemlige og utenlandske spillere.  Grunnmuren i Chelsea består av engelske spillere med lang erfaring fra både klubb og landslag. Veteranene Katie Chapman, Chelseas lagkaptein, Eniola Aluko og Karen Carney og Claire Rafferty har alle A-landskamper for England. Det har også Fran Kirby, Gilly Flaherty, Laura Coombs og Gemma Davison 

- I tillegg til vår egen Maren Mjelde har Chelsea også flere internasjonale stjerner. Nevnes kan Hedvig Lindahl (Sverige), Ramona Bachmann (Sveits), Crystal Dunn (USA), Niamh Fahey (Irland), Erin Cuthbert (Skottland) ,  Ji So Yun (Sør-Korea) og Ana Borges (Portugal, lånt ut til Sporting Lisbon), forteller Hege Riise.

Chelsea som vant The Double i 2015 og ble nummer to i 2016, fem poeng bak Manchester City, er nå inne i en knallhard oppkjøring til sin sesong. Chelsea sesongstarter med cupkamp allerede 19. mars (motstander er foreløpig ikke kjent) mens seriestarten er borte mot Manchester City 23. april.

Chelsea har i 2017 spilt følgende treningskamper:

6. februar vant 2-0 mot koreanske Hyundai Steel Red Angels

12. februar uavgjort 2-2 mot svenske Rosengård.

17. februar vant 2-0 mot danske Fortuna Hjørring.

Treningskampen mellom Chelsea Ladies og LSK Kvinner spilles på Wheatsheaf Park utenfor London. Wheatsheaf Park er også hjemmebanen til Non League-klubben Staines Town og har en kapasitet på 3000 tilskuere. Etter ønske fra Chelsea Ladies spilles kampen bak lukkede dører.


Chelsea Ladies F.C – LSK Kvinner FK. Mandag 20. februar kl. 14.00 (GMT).Wheatsheaf Park.

 


Vis alle nyheter