Share/Save/Bookmark

Malin Brenn ute med korsbåndsskade

  26.06.2018 Kl. 19:51  


Vår alles kjære lille og store midtstopper Malin Brenn er ute for resten av denne sesongen, og halve neste.

11. juni spilte Malin avgjørende EM-kvalik kamp for Norge og J19. Fem minutter ut i kampen løp hun hjemover for å følge ett gjennomspill. Hun skulle bare slå ballen rolig mot venstre til den andre stopperen, med høyre fot. Innsidepasningen traff, men venstre kne sviktet. Tre minutter senere var byttet gjort, og hun lå på sidelinjen usikker på hva som hadde skjedd.

J19 gikk til EM, og Malin dro hjem. Det tok en uke å få svar på hva som virkelig hadde skjedd. Det var ett røket fremre korsbånd og ett betydelig strukket innside leddbånd. Heldigvis ingenting merkbart i forhold til menisk, før de eventuelt finner noe småtteri under operasjonen.

19-åringen kom fra Ull/Kisa før 2013 sesongen. Hun spilte to år på rekrutt hos oss før hun slapp til på treninger med A-laget. Malin er ett forbilde. Hun trente jevnt og trutt med A-laget i to år før hun endelig fikk sitt gjennombrudd i fjor. Hun ventet tålmodig på sin sjanse for å bryte igjennom. 2017 endte opp med at hun fra mai spilte fast samme med den finske landslagsstopperen Anna Westerlund hele året.

Skaden har skjedd og nå venter Malin på operasjonsdato. Det kan ta litt tid. Det er vanlig at om man har hevelser i kneet så må man gjerne vente til det går ned før man kan operere. Malin antar at hun opereres rett over sommeren. Ja – hun går glipp av J19 EM i sommer, og ja hun mister resten av 2018 sesongen med oss. Men jenta er allikevel positiv i forhold til det som venter.

- Jeg ble ferdig med VGS i vår, og så frem til ett år der jeg kunne satse skikkelig på fotballen. Jeg hadde bestemt meg for ett friår. Nå vurderer jeg studier eller å eventuelt jobbe litt. Ett eller annet skal jeg finne på, for jeg kan jo ikke bare gå hjemme, sier Malin med ett smil.

- Jeg har aldri vært skadet før, så jeg vet ikke helt hva jeg skal grue meg til. Derfor tenker jeg heller positivt og at dette er en mulighet for meg til å bygge opp fysikken – spesielt i forhold til styrke, og dermed enda bedre hurtighet.

Malin er klar for ett krevende år på sidelinjen, men er supermotivert for å maksimere utbyttet for egen del.

Malin har representert Norge siden hun var 15 år. Vi har store planer og store forventninger til henne i fremtiden. Det viktigste er allikevel alltid helsen, og at man har det greit. Vi som klubb er der for Malin, og Malin blir klar igjen for oss så fort det går an. Lykke til Malin!!


Vis alle nyheter