Share/Save/Bookmark

Magisk sleivspark

  06.09.2015 Kl. 16:18  
For de gule og sorte supporterne var det ikke et sleivspark. Det var et øyeblikk man kommer til å huske som et magisk mål satt inn av Lene Mykjåland. LSK Kvinner surfer videre mot seriegull.

Med 1-0 seier over Avaldsnes har LSK Kvinner festet grepet om gullet i Toppserien. Det er nå hele 10 poeng ned til lagene på andreplass og tredjeplass på tabellen som er Avaldsnes og Røa. Det var tenning allerede før kampstart. Denne kampen ville begge lag vinne. Kampen i 16.runde mange kalte seriefinalen! Det var ingen tvil om at det var Avaldsnes som hadde presset. De måtte vinne for å henge med i kampen om seriegullet. 1.omgang viste at det var to lag i form som barket sammen. LSK Kvinner var gode med ball og Avaldsnes satset på kontringer. Marte Berget hadde en stor mulighet i første omgang, men et uheldig touch og en god keeper i Avaldsnes sitt mål sørget for at det sto 0-0 til pause. På tross av at ingen av lagene hadde scoret var et en underholdende kamp. Det kokte i LSK-hallen og det var stor spenning før andre omgang. Dette var en kamp man var sikker på at det skulle komme en scoring, da begge lag viste stor angrepsvilje.

I pausen gjorde LSK Kvinner et spillebytte. Ut gikk Anja Sønstevold og inn kom Isabell Herlovsen. Herlovsen tok plass på topp og Berget gikk ut på høyre kant. Det er lenge siden Herlovsen har spilt kamp, men det tok ikke mange minuttene før hun viste seg frem. Berget gjorde en meget god jobb i en uvant posisjon, og bidro sterkt til at LSK Kvinner kom på offensiven i andre omgang. En omgang som handlet om hjemmelaget. I kampens 70.minutt falt avgjørelsen. Lene Mykjåland dro seg fri på venstre side og med sitt magiske sleivspark sendte hun LSK Kvinner i ledelsen. Avaldsnes klarte aldri å finne et mottrekk og LSK Kvinner styrte kampen til hjemmeseier. Isabell Bachor ble kåret til dagens bird. Bachor jobbet fra boks til boks og brøt Avaldsnes sine kontringer gang på gang. Marita Skammelsrud Lund sto nok en gang frem som en bauta i forsvar og offensivt bidro hun også godt. Før kampen var det mye snakk om Magnusdottir-etter kampen snakket man om Ingrid Moe Wold. Dette var en seier for hele klubben- spillere, supportere, støtteapparat og alle de frivillige i LSK Kvinner.

Det er 6 kamper igjen i årets Toppserie og gullet er ikke i lommen enda. Kamper skal spilles og poeng skal plukkes. LSK Kvinner sitter i førersetet og har en gyllen mulighet til å avgjøre dette på egenhånd. Allerede til onsdag er det klart for derbyoppgjør mot Vålerenga i Vallhall kl 19.00.

Intervju med Hege Riise etter kampen

LSK Kvinner stilte med følgende lag:Gudbjörg Gunnarsdottir – Ingrid Moe Wold, Marita Skammelsrud Lund, Anna Westerlund, Marit Sandvei – Isabell Bachor, Sherida Spitse – Anja Sønstevold (Isabell Herlovsen i 45 min.), Lene Mykjåland, Emilie Haavi – Marte Berget.

Avaldsnes stilte med følgende lag: Adrianna Franch- Leticia Santos De Oliveira, Freja Hellenberg, Laila Himle, Casey Short- Rosana dos Santos Augusto (Yoreli Rincon fra 84.min), Maren Mjelde, Luana Bertolucci Paixao - Elise Thorsnes, Cecilie Pedersen (Debinha fra 87. min), Holmfridur Magnusdottir.

Mål: 1-0 Lene Mykjåland (70)

Gult kort: Sherida Spitse, LSK kvinner. Luana, Leticia Oliveira og Elise Thorsnes, Avaldsnes.

Dommer: Marte Sørø, Molde.

Tilskuere: 702


Foto: Elias Solbakken Bratlie


Vis alle nyheter