Share/Save/Bookmark

LSK Kvinner utvikler kvinnelige trenere i Midtøsten

  09.03.2018 Kl. 17:36  Anna Collett er denne uken i Egypt for å skape mer fotballaktivitet for jenter i vanskelige områder.

Anna Collett er godt inne i sitt andre år som hjelpetrener for Hege Riise i LSK Kvinner. Selv om hun trives stort med hverdagen på brakka og i LSK-hallen, gjør hun denne uken noe langt viktigere. Hun er nemlig i Kairo i Egypt og holder trenerkurs for totalt 66 ivrige kvinner.

– Prinsippet er basert på Norges Fotballforbunds barnefotballprinsipper, og målet er enkelt og greit å skape mer aktivitet for flere barn i vanskelige områder i Midtøsten gjennom fotball, forteller hun fra Kairo.

– LSK Kvinner er stolte bidragsytere

I hele 30-35 varmegrader bryner kursdeltakerne seg på aktiviteter på feltet to ganger daglig. Resten av kurset består av workshops og teori. De to siste dagene kommer over 100 jenter og skal være objekter for kurset.

Collett har jobbet som trener i godt over 20 år, er utdannet UEFA A-trener og har deltatt i prosjektet i Midtøsten, som er et samarbeid mellom NFF og Utenriksdepartementet, i over ti år. Hun har holdt trenerkurs i land som Jordan, Libanon, Palestina, og Irak, og er glad for å kunne fortsette arbeidet selv etter at hun begynte i LSK Kvinner.

– At LSK Kvinner fristiller meg slik at jeg kan bidra med min kompetanse og erfaring her i Egypt, er utrolig stort, sier hun.

LSK Kvinner selv, er stolte av å låne ut hjelpetreneren for å bidra til økt fotballaktivitet for jenter – også utenfor Norge og Romerike.

– Jenter og fotball handler om hele verden, og om vi kan bidra til økt fotballaktivitet for jenter, er det klart vi vil det. Vi er stolte bidragsytere, sier daglig leder i LSK Kvinner, Emma Helena Sørensen.

– Anna er et viktig forbilde og fagperson

På kurset lærer kvinnene om trenerrollen, organisering av aktivitet, gjennomføring av temaøkter og hvordan man rekrutterer spillere til prosjektet. Spesialrådgiver i prosjektet fra NFF, Hans Finstad, er glad for å ha med noen av Norges fremste kvinnelige fotballtrenere på prosjektet.

– Å ha med trenere som Anna til Egypt som forbilde og fagperson, betyr mye for standarden til prosjektet. Norge har en lang historie som en sterk nasjon i kvinnefotball, og at vi går foran og viser vei for nyere og yngre generasjoner, er et viktig samfunnsoppdrag, sier han.

Ønsker tettere samarbeid med Toppserien

At Midtøsten-prosjektet kan ta med trenere fra de beste klubbene i Norge, er et viktig signal, mener Finstad. Nå vil han ha med resten av Toppserie-klubbene.

– Jeg brenner for et tettere samarbeid mellom prosjektet i Midtøsten og de fremste faglige miljøene på kvinnesiden i Norge. Vi ønsker å fortsette samarbeidet med LSK Kvinner, og ønsker samtidig å utvikle et tettere samarbeid med de øvrige Toppserie-lagene, avslutter han.

Les mer om prosjektet her.


Vis alle nyheter