Share/Save/Bookmark

LSK Kvinner møter svenske Växjö i generalprøven

  15.03.2018 Kl. 13:33  


Ingrid Kvernvolden i aksjon mot svenske Linköping i fjor vinter. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Lørdag drar LSK Kvinner til Sverige for å spille mot det nyopprykkede Damallsvenskan laget Växjö som siste test før Toppserien 2018 sparkes i gang.


Växjö cruiset gjennom den svenske 1. divisjonen i fjor og vant serien med hele 14 poeng. De har et relativt ungt lag, men har forsterket med to kjenninger fra Toppserien fra i fjor. Stopperen Jenny Nordin har kommet fra Vålerenga, mens keeper Katlynn Fraine spilte i Avaldsnes i fjor.

Hovedtrener Hege Riise er spent foran generalprøven.

– Dette er ett lag vi vet lite om. Det gir oss for så vidt samme utgangspunkt som til første seriekamp mot VIF. Vi må forberede oss på det vi kan gjøre noe med, nemlig vårt eget spill, sier trener Hege Riise.

I fjorårssesongen spilte Växjö en 3-5-2-formasjon. Til tross for et ungt lag, har Växjö et bra tempo i pasningsspillet og aggressive i forsvar.

– De scoret bøttevis med mål i fjor, så det å holde nullen vil være en viktig målestokk for oss. Dette er en kamp vi bør ha som mål å styre, avslutter Riise.

Foruten de langtidsskadede spillerne Silje Blakstad, Ida Fjorbakk og Cathrine Dekkerhus, stiller LSK Kvinner med en frisk og klar tropp. Kampstart er kl. 13.00 på Vallhalla IP i Gøteborg.


Vis alle nyheter