Share/Save/Bookmark

LSK Kvinner er seriemestere for fjerde året på rad

  15.10.2017 Kl. 16:38  

(Fire på rad. LSK Kvinner vant i dag sitt fjerde seriemesterskap på rad og tangerte dermed Trondheims-Ørns Toppserierekord fra 90-
tallet. Totalt var dette klubbens femte serietittel på seks sesonger. Illustrasjonsfoto: LSK Kvinner).


LSK Kvinner sikret i dag seriemesterskapet med 3-1 seieren borte mot Kolbotn.

- Alltid vanskelig å sammenligne titler og triumfer. I utgangspunktet er alle titler like store, men jeg må likevel innrømme at årets seier er veldig spesiell. Det var få som trodde før sesongstart at vi skulle hevde oss helt i toppen, men vi har arbeidet for hverandre, løftet hverandre frem, gjort hverandre gode og kanskje levert den beste laginnsatsen i LSK Kvinners historie. I dag er jeg bare så utrolig stolt over hva vi har fått til i denne sesongen, uttalte en rørt, men samtid veldig glad lagkaptein Ingrid Moe Wold etter kampen.

Selve kampen mot Kolbotn ble så langt derifra en "walk in the park". Hjemmelaget var i en særdeles utsatt posisjon på tabellen og ga oss kamp om hver eneste ball. Ikke ufortjent kunne også hjemmelaget ta ledelsen, da Karina Sævik i det 33. spilleminutt satte inn et vakkert langskudd bak Cecilie Fiskerstrand. Helt utagbart for vår gode siste skanse. Men da våknet også LSK-maskinen og ikke minst Emilie Haavi opp fra dvalen og slo tilbake bare noen minutter senere. På en glimrende stikker fra Guro Reiten kom Emilie helt alene med  Kolbotns keeper. I en-mot-en-situasjonen var Emilie iskald og satte ballen under hjemmelagets siste keeper og i mål. 

Kolbotn hadde faktisk muligheten til å gå til pausehvilen med en 2-1 ledelse, men Cecilie vartet opp dagens beste redning, da hun fikk slått ballen via stolpen og ut på banen igjen.

I andre omgang satte LSK Kvinner inn trykket og presset kontinuerlig mot Kolbotns mål. Sophie hadde to store muligheter til å score, men begge hennes headinger ble reddet av Kolbotns gode keeper, Aurora Mikalsen. Det varte og det rakk, og i en periode virket det nesten håpløst å få satt inn mål nummer to. En tålmodighetsprøve som LSK Kvinner ikke bare besto, men løste mesterlig i løpet av kampens siste 10 minutter, og igjen var det samarbeidet mellom Guro Reiten og Emilie Haavi som var nøkkelen til suksess. På en glimrende gjennombruddspasning fra Guro banket Emilie ballen opp i nettaket.

- Utrolig moro å få lov til å være med på å avgjøre seriemesterskapet. Dette hadde jeg aldri drømt om bare for noen få måneder siden. Jeg er veldig takknemlig for at LSK Kvinner hentet meg tilbake og ga meg sjansen til å være med på en slik fantastisk opplevelse, uttalte tomålsscorer og banens beste spiller Emilie Haavi, som virkelig har kommet i form i løpet av de siste ukene.

- Det har endelig løsnet. Egentlig litt "kjipt" at det bare er to seriekamper igjen av sesongen, pluss kampene i Champions League. Akkurat nå som det er så gøy å spille fotball igjen, men jeg skal nyte hver eneste kamp som gjenstår, la Emilie til.

Knappe fem minutter etter Emilies mål punkterte Ingrid Kvernvolden kampen med sitt første spark på ballen. På bakerste stolpe dundret hun kula i mål etter et fantastisk innlegg fra Emilie Haavi.

- Sykt deilig og gud så moro. Mitt første spark på ballen etter at jeg kom inn og så havner den i mål. Det er jo bare slike ting som man drømmer om, uttalte en strålende fornøyd Ingrid Kvernvolden.

Hovedtrener Hege Riise var naturlig nok særdeles godt fornøyd med både resultatet og ikke minst med et nytt seriemesterskap til LSK Kvinner. 

- Vi vinner serien for fjerde gang på rad. En fantastisk prestasjon. Vi kommer under 1-0, snur kampen og vinner fortjent. I andre omgang er vi bedre enn Kolbotn og kjører over dem. Vi holder det tempoet som er mulig ute på denne banen i dag, mente Hege om dagens kamp.

På spørsmålet om hvordan hun ville beskrive årets sesong, svarte Hege:

- Den kulturen som vi har bygget opp over flere år, består nå av de spillerne som ble igjen. I tillegg har trenerteamet har stor erfaring. Vi har fått inn nye spillere som kom til oss fordi de ville ha muligheten til å vinne titler. Nye spillere som var supermotiverte og som har gått inn i sine roller på laget og løst sine oppgaver på en mesterlig måte, at vi sikrer seriegullet to runder før slutt var ikke i mine villeste fantasier, men at vi skulle være i toppen det visste jeg, men ikke så suverene, uttalte hovedtrener Hege Riise til Kanarifansens utsendte videojournalist Joakim Wik Larsen. Inetrevjuet med Hege blir lagt ut på Kanarifansens facebookside i løpet av kvelden.


Kampfakta

Sofiemyr stadion: Kolbotn - LSK Kvinner 1 -  3 (1 - 1)

Mål:
1-0 Karina Sævik (33.)
1-1 Emilie Haavi (37.)
1-2 Emilie Haavi (80.')
1-3 Ingrid Kvernvolden (85.')


Dommer: Marit Buhaug Folstad, Buvik IL.
Tilskuere: 251

LSK Kvinner (4-2-3-1): Cecilie Fiskerstrand - Ingrid Moe Wold, Anna Westerlund, Malin Brenn, Anja Sønstevold - Isabell Bachor, Ingrid Marie Spord -  Synne Skinnes Hansen (Silje Blakstad fra 46.), Guro Reiten, Emilie Haavi - Sophie Haug (Ingrid Kvernvolden fra 84.).

Vis alle nyheter