Share/Save/Bookmark

LSK Kvinner 2 i storslag på bortebane og slo Skeid 0-6

  25.06.2015 Kl. 17:58  
Når Ingunn Staldvik Svestad slår til med hatrick i 1.omgang, laget serverer ”klikk-klakk” og spillet fungerer ”etter boka”, så finnes det ingen bedre måte å feire St Hans aften på enn å overvære kamp med LSK kvinner 2.
 
Dette var en viktig seier, oppgjøret var en ”sekspoenger”. Ingen tvil om at seieren til romeriksjentene forrige tirsdag mot Øvrevoll Hosle ga mersmak, en mental ”booster”. Det er heller ingen tvil om at de gule og sorte tok med seg go´følelsen fra forrige hjemmekamp, inn i oppgjøret mot Skeid. For moralen i forrige match viser at det nytter når alle bretter opp ermene, står på for hverandre og spiller sammen som et lag. Det fungerer alltid – også i kveld på Nordre Åsen stadion.
 
Det var kun et lag på banen fra første spark på ballen, og det haglet med målsjanser og godt spill. Det tok under tre minutter før Skeids keeper måtte hente første ball ut av mål. Ingunn Staldvik Svestad var i storslag i kveldens oppgjør. Hun scorte kveldens første, hadde assist på nr. 2 med gjennomspill til Naomi Griffin, og scorte de to neste med involvering fra samme Griffin, Sophie Romàn Haug og Silje Kittilsen. Får det blitt bedre? 0-4 til pause. Linjedommeren var imponert over bortelagets prestasjoner og var sikker på at LSK jentene hadde med seg a-lagsspillere. Han ble ikke mindre imponert da dette ble avkreftet og fikk vite jentenes gjennomsnittsalder. Spillet satt i kveld, rytmen var god og hjemmelaget ble statister. Det er lenge siden spillere, trenere, lagledelse og supportere har kunnet glede seg over en seier på bortebane også – så deilig – og så fortjent, mens folk flest var opptatt av St. Hans feiring og bålbrenning.
 
Referenten telte en målsjanse til de røde og blåkledde jentene fra Grefsen gjennom hele kampen. Det blir derfor viktig å trekke frem den defensive jobben som romeriksjentene fremviste i dag. Lenge siden sist LSK jentene har holdt 0´en på bortebane. Forsvaret samarbeidet meget godt, midtbanen tok unna for mye press og kanter og spisser var flinke til å trekke hjem når Skeid hadde ballen – altså en god kollektiv, defensiv jobb av alle. Offensivt var det mange bevegelser foran ballfører, gode løp og dobling på kantene, noe som ga motstanderen konstant hodebry. LSK jentene fortsatte å dominere kampen i 2. omgang, mens hjemmelaget fikk til noe mer spill enn i første. Kampen ble punktert etter en godt slått corner av Emilie Woldvik hvor ballen skrudde rett inn i mål, 0-5 var et faktum. Silje Kittilsen satte punktum i målprotokollen med en flott mål fra venstresiden, regissert av Emilia Ruud.
 
Synd ikke hovedtrener Ranveig Karlsen fikk med seg dette oppgjøret. Alt det som jentene har trent på, ble omgjort fra ”tegnebrettet” til ”kunst på veggen” denne kvelden. La det fortsette slik…Gratulerer til alle med gode prestasjoner.
 
Vi ønsker rekruttlagets uttatte landslagsspillere masse lykke til i åpent nordisk mesterskap i jenter 16 klassen; Emilia Ruud, Sophie Romàn Haug, Malin Brenn og Emilie R. Closs.


Tekst og foto: Kari HovdeVis alle nyheter